Toți abonații la telefonia mobilă sunt în pericol. Ce sunt apelurile silențioase și ce trebuie să faci dacă primești unul
Dimensiune font:
Mai nou a apărut o altă metodă prin care românii rămân fără bani, fără să știe de ce. Facturile la telefon le vin imense, iar mulți dintre ei au și uitat dacă au făcut sau nu ceva greșit. De ce trebuie să te ferești de un astfel de apel?
Toți abonații la telefonia mobilă sunt în pericol
În ultimul timp au apărut diferite metode a face bani, de către cei care în general nu au surse de venit. Apelurile telefonice sunt una din aceste metode, față de cele făcute prin intermediul spargerilor a sistemelor de securitate. Așa numiții escroci, au acum o nouă soluție de a face bani prin apelurile silențioase. În mod general aceștia sună, așteptând ca dumneavoastră să răspundeți, după ce s-a întâmplat acest lucru, nu scot nici o vorbă. Prin acest proces își dau seama că numărul de telefon este valid.
Cu această metodă, pot scoate din contul abonaților sume de la 1 la 10 euro sau chiar mai mult. Asta se întâmplă deoarece unele numere au o suprataxă, care ajunge în buzunarul lor. Cele mai periculoase numere sunt cele din străinătate, dacă primiți un astfel de apel evitați sub orice formă să răspundeți sau să sunați înapoi. Aceste apeluri provin în general din țările sărace. Escrocii recurg la asta pentru a primi un apel invers.
Toți abonații la telefonia mobilă sunt în pericol. Ce sunt apelurile silențioase și ce trebuie să faci dacă primești unul
Toți abonații la telefonia mobilă sunt în pericol. Ce sunt apelurile silențioase și ce trebuie să faci dacă primești unul
Apelurile silențioase sunt practicate și de bănci.
Aceste apeluri mai sunt făcute și de către bănci sau INF-uri, lucru valabil pentru abonații care au întârzieri cu plățile. Escrocii, mai recurg la gesturi precum dificultatea de vorbire, ca să le facă pe victime să sune înapoi, crezând că s-a întâmplat ceva cu o rudă sau un prieten. De asemenea, este și o tehnică psihologică, fiindcă în timpul nopții victima se sperie, astfel încât reacția lor este de a suna înapoi.
Un astfel de dialog între infractori și victime poate dura și un minut. În ultimul timp, milioane de români au fost sunați din țări precum, Asia și Africa. Facturile acestora au crescut la sfârșitul lunii cu peste 50 de euro. Așadar, evitați apelurile cu numere necunoscute sau care provin din alte țări.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau