Elon Musk vine în România! Cel mai bogat om din lume a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată cu miliardari și vedete de la Hollywood Citeşte întreaga ştire: Elon Musk vine în România! Cel mai bogat om din lume a închiriat Castelul Bran p

00000  ultima-ora

Dimensiune font:

| 29-10-2022 18:58

 Elon Musk vine în România! Cel mai bogat om din lume a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată cu miliardari și vedete de la Hollywood

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, fondatorul Tesla și, de ieri, șeful Twitter, va fi în acest weekend în țara noastră. El a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată, la care vor lua parte mai mulți miliardari și vedete de la Hollywood. Informația, confirmată pentru Libertatea de o sursă apropiată celor care au organizat petrecerea, a fost publicată prima oară de Media Flux. O parte dintre invitați au ajuns deja în România, dar Elon Musk va ateriza duminică.

Duminică, de altfel, va avea loc și petrecerea. Castelul a fost închiriat pentru noaptea de duminică spre luni, când americanii sărbătoresc Halloween-ul. Invitații vor ajunge la castel seara, pe întuneric, pentru că nu doresc să fie văzuți, a declarat sursa Libertatea. La petrecerea privată de Halloween organizată de Musk la Castelul Bran au fost invitați actrița Angelina Jolie, cofondatorul Google Larry Page, fondatorul PayPal Peter Thiel, fondatorul Google Sergey Brin și alți magnați prieteni cu miliardarul, numiți și de Media Flux, dar și români care sunt prieteni cu invitații lui Musk.

Castelul are o istorie de peste 600 de ani Amplasat în Pasul Rucăr-Bran, la 30 de kilometri de Braşov, Castelul Bran este unul dintre monumentele istorice emblematice ale România și cel care i-a adus reputaţia Transilvaniei ca locul de naştere al legendei lui Dracula, notează Mediafax și historia.ro. Construit pe o stâncă, castelul adăposteşte în prezent muzeul Bran, ce se întinde pe cele patru etaje ale sale. Deşi turiştii străini vin anual în căutarea legendei contelui Dracula, istoria Castelului Bran este deopotrivă fascinantă.

 

În 1211, cavalerii teutoni, un ordin religios de cruciaţi germani care s-au întors din Levant, au venit în Ţara Bârsei, regiune pe care au primit-o cadou de la regele Ungariei de atunci, Andrei al II-lea, pentru a-şi apăra regatul de invadatorii cumani şi pecenegi.

Cavalerii teutoni au construit o fortăreaţă din lemn în Pasul Rucăr-Bran. Teutonii au reuşit să se opună pecenegilor şi cumanilor să se extindă către Câmpia Pannonică, dar fortăreaţa a fost incendiată şi distrusă de invadatorii mongoli în 1242. Teutonii au fost alungaţi, iar la 19 noiembrie 1377, regele Ungariei de atunci, Ludovic I cel Mare de Anjou, a emis un document prin care acorda saxonilor braşoveni dreptul de a construi un nou castel pe o stâncă abruptă între Măgura şi Dealul Cetăţiii.

Saxonii au început construirea castelului care avea să poarte numele de „Törzburg”, finalizat în 1388. Între anii 1419-1424, cetatea devine proprietatea unui alt rege ungar, Sigismund, acesta fiind aliatul domnului Ţării Româneşti, Mircea cel Bătrân, împotriva turcilor. La sfârşitul secolului al XV-lea, fortificaţia a fost subordonată autorităţii comitetului secuilor, trecând sub conducerea voievodatului Transilvaniei în timpul domniei lui Iancu de Hunedoara. Legătura lui Vlad Ţepeş cu Branul a fost consemnată tot în această perioadă. Mai precis, Iancu de Hunedoara l-a însărcinat după pierderea tronului pe domnul Ţării Româneşti cu apărarea trecătorii spre Transilvania, trecătoare străjuită de cetate.

 

Pe 1 decembrie 1920, Consiliul orăşenesc al Braşovului donează acest castel Reginei Maria a României Mari, ca un simbol al recunoştinţei datorat contribuţiei sale la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. La zece ani după instalarea regimului comunist în România, Castelul Bran a fost deschis ca muzeu de istorie şi artă feudală. Starea de degradare a Castelului a dus la închiderea acestuia în anul 1987 şi la redeschiderea sa abia în anul 1993, ca urmare a lucrărilor de restaurare. În prezent, Castelul Bran este proprietatea urmaşului Principesei Ileana, Dominic de Habsburg. Mitul contelui Dracula, intrinsec legat de Castelul Bran Motivul principal al faimei Castelului Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia. Astfel, cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei, cea a lui Dracula sau a lui Vlad Ţepeş, este legată incontestabil de Castelul Bran. Mitul Contelui Dracula are la bază romanul de ficţiune „Dracula”, apărut în Marea Britanie în 1897, avându-l ca autor pe scriitorul irlandez Bram Stoker. Personajele din romanul „Dracula” sunt rezultatul fanteziei autorului, dar faptele Contelui Dracula şi sfârşitul acestuia au la bază credinţele populare legate de existenţa unor forţe ale răului, precum vampirii sau strigoii.

 

Domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a fost asociat cu Dracula, deşi datele istorice nu confirmă prezenţa îndelungată a acestuia la Castelul Bran. Cu toate acestea, zona este promovată prin intermediul imaginilor unui vampir, care se hrănea cu sângele duşmanilor.

 

Castelul Bran este cunoscut de turiştii din întreaga lume drept Castelul lui Dracula. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care a fost inclus de către jurnaliştii de la CNN într-un top 10 al castelelor medievale. Cum e promovat castelul folosindu-se mitul lui Dracula: în 2016, doi canadieniau dormit acolo în sicrie Tami Varma și Robin, doi frați din Canada, au fost aleși dintre cei 88 de mii de participanți la un concurs organizat de Airbnb să petreacă noaptea de Halloween la Castelul Bran, în 2016. Cei doi frați au ajuns la castel la amurg, cu o trăsură trasă de doi cai negri, unde au fost întâmpinați de Dacre Stoker, strănepotul faimosului scriitor Bram Stoker, autorul romanului „Dracula”. Printr-un pasaj secret de la primul etaj, cei doi au fost conduși spre sala de mese, unde au luat cina la lumina lumânărilor, preparată așa cum este descrisă în romanul lui Bram Stocker cu papricaş de pui, brânzeturi transilvănene afumate și tărie făcută din prune.

 

  Apoi, cei doi au fost lăsați să doarmă în sicrie luxoase, împodobite cu catifea roșie. Halloween la Castelul lui Dracula În ultimii ani, mai ales din 2013 încoace, a devenit o tradiție să fie organizate petreceri de Halloween pentru turiști la Castelul Bran. Anul trecut, petrecerea de Hallooween de la Castelul Bran a atras 3.000 de participanţi. Potrivit site-ului oficial, companiile, instituţiile şi organizaţiile pot închiria spaţiile şi grădinile castelului pentru a găzdui mese festive, cocktail-uri, concerte, baluri, petreceri private, spectacole, focuri de artificii şi alte evenimente de acest fel.

Nicolas Cage, Johnny Depp, Alice Coooper și Tim Burton se numără printre celebritățile care au venit în România și au vizitat sau au petrecut la Castelul Bran, atrase de faima locului.

 

În pandemie, castelul a ajuns în presa internațională după ce a fost transformat în centru de vaccinare Anul trecut, în mai, în plină pandemie, Castelul Bran a găzduit maratoane de vaccinare, timp de patru weekenduri. Celor imunizați acolo li s-a permis accesul gratuit la una dintre expozițiile din castel. Promovarea inedită a acestor maratoane de imunizare, cu un poster pe care colții de vampir erau înlocuiți cu seringi, a făcut ca site-urile unor televiziuni importante din lume, precum BBC sau CBC, să preia și să laude campania.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62719, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 2.539 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62720, Carte funciara 62720; -teren in suprafata de 1.374 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 62721, Carte funciara 62721; -teren in suprafata de 1.165 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62722, Carte funciara 62722; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 94/17.10.2024. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Ion Neculce, cu sediul administrativ in sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, telefon 0232/710.880, email: office@primaria- ionneculce.ro, cod fiscal 4541050. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata de 4.250 mp, situat in extravilanul satului Razboieni, comuna Ion Neculce, nr. cadastral 62548, Carte funciara 62548; -teren in suprafata de 3.080 mp, situat in extravilanul satului Prigoreni, comuna Ion Neculce, nr.cadastral 61364, Carte funciara 61364; ce apartin domeniului privat al Comunei Ion Neculce, conform caietului de sarcini, O.U.G. nr. 57/03.07.2019 si H.C.L. al Comunei Ion Neculce nr. 89/27.07.2023. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, la sediul institutiei sau electronic, prin e-mail: office@primaria- ionneculce.ro. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: Gratuit. 3.4.Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 18.11.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 26.11.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi, Registratura. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: un exemplar. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.11.2024, ora 09.30, Comuna Ion Neculce, sat Razboieni, F.N., judetul Iasi -etajul I -Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0332/403.647, fax 0332/435.700, e-mail: tr-iasi-reg @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 01.11.2024.
A început procesul polițistului care a torturat un bărbat
13/11/2024 15:01

Poliţistul local din Arad care a fost trimis in judecată in urmă cu un an pentru că ar fi torturat un bărbat, care a murit ulterior, a contestat probele administrate la primul termen al procesului, care a ...

Șpagă la Pușcăria Bistrița. Un agent a fost prins în flagrant
13/11/2024 14:46

Un agent de poliţie penitenciară din cadrul Penitenciarului Bistriţa a fost prins in flagrant in timp ce primea suma de 1.500 de euro pentru a interveni pe langă organele judiciare, in vederea eliberării c ...

El este Bogdan, românul din Cluj care gătește pentru Donald Trump. Lucrează de 19 ani pentru familia viitorului președinte al SUA, în Mar-a-Lago
12/11/2024 11:40

 Donald Trump are o locuintă impresionantă in Mar-A-Lago si o multime de angajati care lucrează pentru familia lui. Printre ei este si Bogdan, un roman din Cluj care găteste pentru Donald Trump de 19 a ...

 Vapingul, interzis total în Anglia
11/11/2024 19:19

Tigările electronice de unică folosintă vor fi interzise total in Anglia si Tara Galilor din vara anului viitor. Vanzarea acestor produse va fi ilegală, iar reprezentantii industriei de profil sust ...

Un nou scandal pentru Jamie Oliver. Ultima sa carte de bucate pentru copii va fi retrasă de la vânzare în Australia
11/11/2024 15:54

Celebrul bucătar britanic Jamie Oliver retrage de la vanzare cartea sa pentru copii in urma criticilor aduse de aborigenii din Australia, care l-au acuzat că este ''lipsit de respect'' faţă de istoria comun ...

Șaspte români au murit în inundațiile din Valencia
10/11/2024 11:30

Alţi trei cetăţeni romani au fost confirmaţi ca fiind decedaţi in urma inundaţiilor care au afectat Comunitatea Valenciană, in Spania, anunţă Ministerul Afacerilor Externe (MAE). Pană in prezent, şap ...

Produsele importate pot fi contaminate cu bacterii periculoase
10/11/2024 11:29

Produsele importate pot fi contaminate cu bacterii periculoase, este avertismentul specialistilor de la Comisia Europeană care analizează mărfurile. Potrivit raportului oficialilor, merele, perele, rosiile s ...

Portret realizat de un robot, vândut la licitație cu peste 1 milion de dolari
08/11/2024 13:30

Un portret al lui Alan Turing creat de un robot a fost vandut la licitaţie cu peste 800.000 de lire sterline (1,08 milioane de dolari) scriind astfel istorie, relatează vineri DPA/PA Media. Robotul Ai-Da a d ...

Polițiști din București, răniți de un șofer beat
08/11/2024 13:01

Doi politisti aflati in timpul liber au fost răniti intr-un accident rutier produs pe un bulevard din Sectorul 1 al Capitalei. Masina in care se aflau a fost lovită de un vehicul in timp ce stationa la semafo ...

Un fost fotbalist român este bucătarul personal al lui Donald Trump
08/11/2024 12:45

De 3 zile, după confirmarea rezultatelor, e petrecere la Mar-a-Lago, in resortul de lux pe care il detine familia Trump in Florida. De viitorul presedinte si de familia acestuia are grijă un roman. Bogdan Bo ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei