Elon Musk vine în România! Cel mai bogat om din lume a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată cu miliardari și vedete de la Hollywood Citeşte întreaga ştire: Elon Musk vine în România! Cel mai bogat om din lume a închiriat Castelul Bran p

00000  ultima-ora

Dimensiune font:

| 29-10-2022 18:58

 Elon Musk vine în România! Cel mai bogat om din lume a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată cu miliardari și vedete de la Hollywood

Elon Musk, cel mai bogat om din lume, fondatorul Tesla și, de ieri, șeful Twitter, va fi în acest weekend în țara noastră. El a închiriat Castelul Bran pentru o petrecere privată, la care vor lua parte mai mulți miliardari și vedete de la Hollywood. Informația, confirmată pentru Libertatea de o sursă apropiată celor care au organizat petrecerea, a fost publicată prima oară de Media Flux. O parte dintre invitați au ajuns deja în România, dar Elon Musk va ateriza duminică.

Duminică, de altfel, va avea loc și petrecerea. Castelul a fost închiriat pentru noaptea de duminică spre luni, când americanii sărbătoresc Halloween-ul. Invitații vor ajunge la castel seara, pe întuneric, pentru că nu doresc să fie văzuți, a declarat sursa Libertatea. La petrecerea privată de Halloween organizată de Musk la Castelul Bran au fost invitați actrița Angelina Jolie, cofondatorul Google Larry Page, fondatorul PayPal Peter Thiel, fondatorul Google Sergey Brin și alți magnați prieteni cu miliardarul, numiți și de Media Flux, dar și români care sunt prieteni cu invitații lui Musk.

Castelul are o istorie de peste 600 de ani Amplasat în Pasul Rucăr-Bran, la 30 de kilometri de Braşov, Castelul Bran este unul dintre monumentele istorice emblematice ale România și cel care i-a adus reputaţia Transilvaniei ca locul de naştere al legendei lui Dracula, notează Mediafax și historia.ro. Construit pe o stâncă, castelul adăposteşte în prezent muzeul Bran, ce se întinde pe cele patru etaje ale sale. Deşi turiştii străini vin anual în căutarea legendei contelui Dracula, istoria Castelului Bran este deopotrivă fascinantă.

 

În 1211, cavalerii teutoni, un ordin religios de cruciaţi germani care s-au întors din Levant, au venit în Ţara Bârsei, regiune pe care au primit-o cadou de la regele Ungariei de atunci, Andrei al II-lea, pentru a-şi apăra regatul de invadatorii cumani şi pecenegi.

Cavalerii teutoni au construit o fortăreaţă din lemn în Pasul Rucăr-Bran. Teutonii au reuşit să se opună pecenegilor şi cumanilor să se extindă către Câmpia Pannonică, dar fortăreaţa a fost incendiată şi distrusă de invadatorii mongoli în 1242. Teutonii au fost alungaţi, iar la 19 noiembrie 1377, regele Ungariei de atunci, Ludovic I cel Mare de Anjou, a emis un document prin care acorda saxonilor braşoveni dreptul de a construi un nou castel pe o stâncă abruptă între Măgura şi Dealul Cetăţiii.

Saxonii au început construirea castelului care avea să poarte numele de „Törzburg”, finalizat în 1388. Între anii 1419-1424, cetatea devine proprietatea unui alt rege ungar, Sigismund, acesta fiind aliatul domnului Ţării Româneşti, Mircea cel Bătrân, împotriva turcilor. La sfârşitul secolului al XV-lea, fortificaţia a fost subordonată autorităţii comitetului secuilor, trecând sub conducerea voievodatului Transilvaniei în timpul domniei lui Iancu de Hunedoara. Legătura lui Vlad Ţepeş cu Branul a fost consemnată tot în această perioadă. Mai precis, Iancu de Hunedoara l-a însărcinat după pierderea tronului pe domnul Ţării Româneşti cu apărarea trecătorii spre Transilvania, trecătoare străjuită de cetate.

 

Pe 1 decembrie 1920, Consiliul orăşenesc al Braşovului donează acest castel Reginei Maria a României Mari, ca un simbol al recunoştinţei datorat contribuţiei sale la înfăptuirea Marii Uniri din 1918. La zece ani după instalarea regimului comunist în România, Castelul Bran a fost deschis ca muzeu de istorie şi artă feudală. Starea de degradare a Castelului a dus la închiderea acestuia în anul 1987 şi la redeschiderea sa abia în anul 1993, ca urmare a lucrărilor de restaurare. În prezent, Castelul Bran este proprietatea urmaşului Principesei Ileana, Dominic de Habsburg. Mitul contelui Dracula, intrinsec legat de Castelul Bran Motivul principal al faimei Castelului Bran este reprezentat de legenda care s-a creat în jurul acestuia. Astfel, cea mai reprezentativă legendă a Transilvaniei, cea a lui Dracula sau a lui Vlad Ţepeş, este legată incontestabil de Castelul Bran. Mitul Contelui Dracula are la bază romanul de ficţiune „Dracula”, apărut în Marea Britanie în 1897, avându-l ca autor pe scriitorul irlandez Bram Stoker. Personajele din romanul „Dracula” sunt rezultatul fanteziei autorului, dar faptele Contelui Dracula şi sfârşitul acestuia au la bază credinţele populare legate de existenţa unor forţe ale răului, precum vampirii sau strigoii.

 

Domnitorul Ţării Româneşti, Vlad Ţepeş, a fost asociat cu Dracula, deşi datele istorice nu confirmă prezenţa îndelungată a acestuia la Castelul Bran. Cu toate acestea, zona este promovată prin intermediul imaginilor unui vampir, care se hrănea cu sângele duşmanilor.

 

Castelul Bran este cunoscut de turiştii din întreaga lume drept Castelul lui Dracula. Acesta este şi unul dintre motivele pentru care a fost inclus de către jurnaliştii de la CNN într-un top 10 al castelelor medievale. Cum e promovat castelul folosindu-se mitul lui Dracula: în 2016, doi canadieniau dormit acolo în sicrie Tami Varma și Robin, doi frați din Canada, au fost aleși dintre cei 88 de mii de participanți la un concurs organizat de Airbnb să petreacă noaptea de Halloween la Castelul Bran, în 2016. Cei doi frați au ajuns la castel la amurg, cu o trăsură trasă de doi cai negri, unde au fost întâmpinați de Dacre Stoker, strănepotul faimosului scriitor Bram Stoker, autorul romanului „Dracula”. Printr-un pasaj secret de la primul etaj, cei doi au fost conduși spre sala de mese, unde au luat cina la lumina lumânărilor, preparată așa cum este descrisă în romanul lui Bram Stocker cu papricaş de pui, brânzeturi transilvănene afumate și tărie făcută din prune.

 

  Apoi, cei doi au fost lăsați să doarmă în sicrie luxoase, împodobite cu catifea roșie. Halloween la Castelul lui Dracula În ultimii ani, mai ales din 2013 încoace, a devenit o tradiție să fie organizate petreceri de Halloween pentru turiști la Castelul Bran. Anul trecut, petrecerea de Hallooween de la Castelul Bran a atras 3.000 de participanţi. Potrivit site-ului oficial, companiile, instituţiile şi organizaţiile pot închiria spaţiile şi grădinile castelului pentru a găzdui mese festive, cocktail-uri, concerte, baluri, petreceri private, spectacole, focuri de artificii şi alte evenimente de acest fel.

Nicolas Cage, Johnny Depp, Alice Coooper și Tim Burton se numără printre celebritățile care au venit în România și au vizitat sau au petrecut la Castelul Bran, atrase de faima locului.

 

În pandemie, castelul a ajuns în presa internațională după ce a fost transformat în centru de vaccinare Anul trecut, în mai, în plină pandemie, Castelul Bran a găzduit maratoane de vaccinare, timp de patru weekenduri. Celor imunizați acolo li s-a permis accesul gratuit la una dintre expozițiile din castel. Promovarea inedită a acestor maratoane de imunizare, cu un poster pe care colții de vampir erau înlocuiți cu seringi, a făcut ca site-urile unor televiziuni importante din lume, precum BBC sau CBC, să preia și să laude campania.
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
Primăria Comunei Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CUI 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com, organizează în data de 31.01.2025, licitație în vederea vânzării terenului intravilan în suprafață de 26.770 mp, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, zona Dedeman 1. Informaţii generale privind concedentul, în special denumirea, codul fiscal, adresa, numărul de telefon, telefax şi/sau adresa de e-mail a persoanei de contact etc: UAT Comuna Valea Lupului, jud. Iași, cu sediul în Com. Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, CIF 16384625, tel 0232/272590, e-mail primaria_valealupului@yahoo.com 2. Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică, în special descrierea și identificarea bunului care urmează să fie vândut: teren intravilan în suprafață de 26.770 mp, situată în Sat Uricani, Comuna Miroslava, județul Iași, zona Dedeman, nr. cadastral 100107, CF nr. 100107, teren proprietate privată a Comunei Valea Lupului 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini 3.1 Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la cerere, de la sediul autorității sau de pe site-ul autorității wwww.comuna-valealupului.ro 3.2 Denumirea și datele de contact ale serviciului/compartimentului din cadrul vânzătorului, de la care pot obține un exemplar din documentația de atribuire: de la Registratura primăriei, Aleea Irisului nr. 8, sat Valea Lupului, Comuna Valea Lupului, județul Iași sau de pe site-ul autorității: www.comuna-valealupului.ro 3.3 Costul și condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: se obține gratuit, atât de la sediul autorității, cât și de pe site-ul autorității 3.4 Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 23.01.2025, orele 16.00 4. Informații privind ofertele: se regasesc în caietul de sarcini 4.1 Data-limită de depunere a ofertelor: 31.01.2025, orele 09.00 4.2 Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Valea Lupului, Aleea Irisului nr. 8, Județul Iași 4.3 Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: un singur exemplar original 5. Data și locul la care se va desfașura ședința publică de deschidere a ofertelor: 31.01.2025, orele 11.00, Primăria Comunei Valea Lupului - Sala de consiliu, Aleea Irisului nr. 8, Comuna Valea Lupului, Județul Iași 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon și/sau adresa de e-mail ale instanței competente în soluționarea litigiilor apărute și termenele pentru sesizarea instanței: Tribunalul Iași, Strada Elena Doamna nr. 1A, telefon: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, Fax: 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro
ANUNȚ DE PARTICIPARE LA LICITAȚIE PUBLICĂ privind închirierea prin licitație publică a două spații ce aparțin domeniului public al Comunei Tămășeni, Jud. Neamt. 1.Informații generale privind autoritatea contractantă in special denumirea,codul de identificare fiscală, adresa,numărul de telefon,fax și/sau adresa de e-mail,persoană de contact:Comuna Tămășeni, strad Unirii, nr.157 județul Neamț, telefon: 0233749494, fax: 0233749333 e –mail: primariatamaseni@yahoo.com.Informații generale privind obiectul procedurii de licitație publică,in special descrierea bunurilor care urmează să fie concesionate:Spațiu în suprafață de 118,53 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț. Închirierea se va realiza conform HCL nr.66/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. Spațiu în suprafață de 117,45 mp ce aparține domeniului public al Comunei Tămășeni, situat pe Str. Unirii, nr. 373, la etajul 1 al Dispensarului Uman din satul Adjudeni, com. Tămășeni, Jud. Neamț.Închirierea se va realiza conform HCL nr.67/16.12.2024 si OUG nr. 57/2019. 2.Informații privind documentația de atribuire : se regăsesc in caietul de sarcini. 2.1.Modalitatea sau modalitațile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar din documentația de atribuire:la sediul Comunei Tămășeni sau în baza unei solicitari scrise sau in format electronic adresate către Primăria comunei Tămășeni.2.2.Denumirea si datele de contact ale compartimentului de la care se pot obține un exemplar din documentația de atribuire: Primăria comunei Tămășeni, Compartiment administrare domeniul public și privat, fond funciar, cadastru și resurse umane.2.3.Costul si condițiile de plată pentru obținerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor OUG nr.57/2019 privind Codul administrativ: 10,00 lei poate fi achitat in numerar la casieria unitații.2.4.Data–limită de pentru solicitarea clarificărilor 08.01.2025 ora 12:00.3.Informații privind ofertele:3.1.Data-limită de depunere a ofertelor : 15.01.2025 ora 10:00.3.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț, la registratură.3.3.Numărul de exemplare în care trebuie depusă oferta: 2 exemplare. 4.Data si locul la care se va desfașura sedința publică de deschidere a ofertelor: 16.01.2025 ora 10:00, Primăria comunei Tămășeni, strada Unirii, nr.157, județul Neamț.6.Denumirea, adresa, numărul de telefon și /sau adresa de e-mail ale instanței competente in soluționarea litigiilor apărute si termenele pentru sesizarea instanței : Judecătoria Roman, Piata Roman Voda nr. 1 cod postal 611022 telefon 0233 743858 fax 0233 742583 , e-mail : jud – roman@just.ro. 7.Data transmiterii anunțului de licitație către instituțiile abilitate in vederea publicării: 17.12.2024. Primar, Lucaci Stefan
Persoane reținute pentru trafic de influență pe lângă niște magistrați
13/01/2025 14:09

Două persoane au fost retinute, luni, de procurorii anticoruptie, după ce i-ar fi cerut 500.000 de euro unei femei pentru a interveni pe langă magistrati astfel incat concubinul acesteia să obtină solutii ...

Irinel Columbeanu și-a găsit o muză la azil
11/01/2025 13:36

Irinel Columbeanu nu pierde vremea la azil, ca dovadă că viata sa continuă să aibă numai surprize. La cei 67 de ani, fostul milionar a realizat că există prietenie autentică, lipsită de interese, depar ...

O mireasă care s-a căsătorit pe Instagram a cerut anularea căsătoriei
11/01/2025 12:21

O femeie din Australia şi-a anulat căsătoria după ce a realizat că o ceremonie de nuntă falsă la care a luat parte pentru o farsă pe reţelele de socializare era de fapt reală, relatează BBC. Mireasa ...

Clujul ar putea interzice fumatul în spații publice
11/01/2025 11:14

Primarul Emil Boc a anuntat că fumatul ar putea fi interzis in anumite spatii publice din Cluj-Napoca, inspirandu-se din legislatia aplicată de orasul Milano. Milano a fost primul oras din Italia care a imple ...

Un elev din Târgu Jiu și-a înjunghiat un coleg
09/01/2025 15:15

Joi, politisti din cadrul Politiei Municipiului Targu Jiu au fost sesizati prin apel 112, cu privire la o agresiune in incinta unei institutii de invătămant din Targu Jiu. Din primele verificări ale politis ...

Cum a murit un american din cauza găinilor
07/01/2025 17:45

Un prim deces uman asociat gripei aviare a fost inregistrat in Statele Unite, au anunţat luni autorităţile sanitare din Louisiana, precizand că este vorba despre un pacient in varstă, care suferea de alte ...

Cutremur devastator în Tibet. Aproape 100 de oameni au murit
07/01/2025 17:35

Un cutremur cu magnitudinea 6,8 a lovit marti dimineată nordul Himalayei, provocand o tragedie majoră in Tibet. Cel putin 95 de persoane si-au pierdut viata, iar alte 130 au fost rănite in urma seismului car ...

Râs salvat după ce a căzut într-o fântână
07/01/2025 16:24

Un ras a fost recuperat, marţi, dintr-o fantană cu o adancime de aproximativ 15 metri din masivul Parang, a anunţat, marţi, şeful Salvamont Gorj, Sabin Cornoiu. Potrivit sursei citate, rasul a fost văzut ...

O asistentă de 28 de ani din Constanța s-a sinucis în casă
07/01/2025 16:20

  O tanără de 28 de ani, asistentă medicală la Unitatea de Primiri Urgenţe (UPU) a Spitalului Clinic Judeţean de Urgenţe Constanţa, a fost găsită moartă in locuinţa sa, după ce s-ar fi sinuci ...

Explicația diamantului imens cu care a apărut Zendaya pe deget la Globurile de Aur
07/01/2025 13:19

  Inelul purtat de Zendaya la ceremonia Globurilor de Aur.   Actorii Zendaya si Tom Holland s-au logodit, a dezvăluit presa americană după Globurile de Aur, unde actrita a fost văzută ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei