Sexting - De ce bărbații și femeile se comportă diferit când este vorba despre SEX
Dimensiune font:
Când te gândești la sexting, de obicei te gândești la bărbați care trimit imagini nesolicitate cu corpul lor. Dar există relații care chiar se dezvoltă astfel – și femei cărora le place să facă la fel.
În calitate de fondator al Critique My Dick Pic, pe Tumblr, o secțiune care a funcționat timp timp de cinci ani începând din 2013, Madeleine Holden a scris recenzii pentru fotografiile a 500 de persoane pe care nu le cunoștea și care trimiseseră poze cu organele lor genitale, alese din aproape 10.000 astfel de mesaje. (Secțiunea s-a închis după ce Tumblr-ului i-a fost interzis să mai dețină imagini explicite).
Holden, avocată și scriitoare din Noua Zeelandă, a început proiectul de a contracara narațiunea populară din jurul fotografiilor explicite cu penisuri – considerate aproape exclusiv nesolicitate și nedorite și pentru a le răscumpăra ca fiind „ceva ce ar putea avea potențial erotic”, spune ea.
Inspirația i-a venit atunci când – după ce a primit „zeci, poate sute” de fotografii nedorite de la străini, așa cum se întâmplă deseori femeilor pe internet – Holden a primit în cele din urmă una de la un bărbat care îi plăcea de fapt. În comparație cu o fotografie obișnuită primită în astfel de circumstanțe – adesea puternic iluminată de blițul camerei, Holden spune că aceasta „a fost binevenită și artistică și am fost încântată să o primesc ”.
Dr. Rob Weisskirch, profesor de dezvoltare umană la Universitatea de Stat din California, Monterey Bay, spune că cercetările sale arată că sextingul este de fapt cel mai frecvent într-o relație de lungă durată: „Este doar o parte a comportamentelor, în zilele noastre, în modul în care comunicăm cu partenerii noștri romantici. “
Cu toate acestea, chiar dacă devine un lucru din ce în ce mai obișnuit, încadrarea persistentă a sextingului este că bărbații trimitde obicei imagini nesolicitate femeilor, iar femeile trimit imagini bărbaților dar doar solicitate. Acesta este un mit, spune dr. Michelle Drouin, psiholog în dezvoltare și expert în tehnologie și relații. De fapt, studiile au arătat că răspunsuri la ideea de sexting sunt diverse și că atunci când au fost întrebați despre comportamentele lor de comunicare astfel. „Bărbații pot simți uneori că sexting este incomod, la fel ca femeile. În ceea ce privește motivația, ei menționează adesea același lucru: distracție, flirt, punerea bazelor unei activități sexuale viitoare.”
Deși în această epocă este acceptată din ce în ce mai mult ideea că femeile își doresc sexul la fel de mult ca bărbații, stereotipul conform căruia „bărbații sunt mai vizuali” persistă – chiar și când alte distincții făcute pe baza sexului biologic au început să se dezintegreze. O meta-analiză a profesorului Jeff Temple de la Universitatea din Texas Medical Branch a arătat că, deși există mai multe șanse ca bărbații ceară poze nud de la partenerele de sexting, ambele persoane implicate trimiteau genul acesta de poze cu aceeași frecvență.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau