A pus bicarbonat de sodiu în fasolea care fierbe. Ce s-a întâmplat în doar câteva minute
Dimensiune font:
O servim în post, de poftă și de Ziua Națională. Pentru ea sunt reguli stricte: se fierbe îndelung și se aruncă prima apă. Dar ce te faci dacă boabele alese sunt cam uscate sau aceasta fierbe prea greu? Există soluție: bicarbonat de sodiu.
Un vârf de cuțiț de bicarbonat de sodiu poate înmuia mai repede fasolea
Dacă boabele de fasolea nu sunt proaspete, bicarbonatul de sodiu le ajută să-și regleze pH-ul și să fie mai moi. De asemenea, acest truc o poate ajuta să se fiarbă și mai repede. Totuși, trebuie să iei în calcul faptul că pulberea albă nu este atât de inspirată, deoarece sunt șanse mari să schimbe ușor gustul mâncării.
Aruncăm sau nu prima apă de la fasole?
„E musai să aruncăm prima apă de la fasole doar dacă dorim să reducem efectele neplăcute care urmează atunci când consumăm leguminoase, de care doamnele se sfiesc. Domnii au mai puține probleme decât noi. Nu ia și gustul, doar nu trebuie să fierbem fasolea și să îi aruncăm apa. Eu obișnuiesc să o las la înmuiat în apă rece, peste noapte, apoi o scurg de apă, o opăresc, deci doar o pun în apă și o las să dea în clocot, câteva minute, arunc acea apă, nu o fierb ca să iasă tot gustul din ea, apoi o fierb.
Nu sunt, în schimb, de acord cu aruncatul apei de la carne. (Se spune că altfel aruncăm toxinele)Practic, ce toxine sunt în carne? Ele nu stau în țesutul muscular, ele în general circulă prin aparatul excretor al animalului respectiv. Probabilitatea ca în acea carne să fie toxine… Probabil, dacă cineva are probleme de alergii la carne, le va avea fie că face acest pas de a arunca apa, fie că nu face asta. În general, cred că niciun bucătar nu ar putea să recomande așa ceva”, a spus Laura Laurențiu, blogger culinar, într-un interviu pentru revista Avantaje.
Este leguma care mănâncă zahăr. Beneficiile consumului
Fasolea este leguma care mănâncă zahăr. Ea este una dintre cele mai bune surse de proteine, fiind baza multor modele de alimentație din întreaga lume. Mai mult de 18 mii de specii sunt cultivate pe tot globul, motiv pentru care este considerată unul dintre alimentele de bază și de încredere al umanității. Consumul de fasole oferă multiple beneficii organismului uman. Aceasta este bogată în antioxidanți și conține cantități importante de molibden, un metal tranzacțional, implicat în procesul de detoxifiere.
Ea este o sursă importantă de fibre și proteine și are un indice glicemic scăzut. Produce inhibitori de amilaza, care ajută la reglarea depozitelor de grasime din organism, dar conține și magneziu, un mineral esențial pentru menținerea unei stări optime de sănătate. De asemenea, este bogată în minerale, cum ar fi acidul folic, și fier, supliment energetic natural.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau