Amenzi până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc și au balcon. Ce nu au voie să facă?
Dimensiune font:
Amenzi până la 3.000 lei pentru românii care stau la bloc și au balcon. Ce nu au voie să facă? Iată ce trebuie să evitați să faceți începând cu 1 mai.
Amenzi pentru românii care stau la bloc
Românii care încing grătarele în zone neautorizate riscă amenzi din partea autorităților.
Grătarul nu poate fi făcut cu nicio ocazie în balconul apartamentului, legea asociațiilor de proprietari interzicând complet acest lucru. Nu este permis, nici să faci focul în fața blocului, pentru că nu este un loc organizat.
Conform legii, românii care fac grătar în fața blocului sau pe balcon riscă amenzi de până la 3.000 de lei. Focul se poate aprinde doar în zonele special amenajate, potrivit autorităților.
Conform Legii nr. 54/2012, picnicurile și grătarele se pot organiza numai cu respectarea unor reguli clare.
Legea stabilește două zone în care se pot face acestea: în zonele indicate pentru activităţile de picnic, unde sunt permise activităţi de picnic, dar nu și aprinderea focului; în zonele special amenajate pentru activităţile de picnic, care sunt dotate cu utilităţi şi facilităţi pentru desfăşurarea activităţilor de picnic şi în care aprinderea focului este permisă.
Grătarele se pot organiza în Capitală( și în afara acesteia) în următaorele spații:
Cu ce alte amenzi se pot trezi românii dacă nu respectă regulile?
Următoarele fapte constituie contravenții și se sancționează astfel:
Aprinderea focului în spații neamenajate / aprinderea focului în spații amenajate, fără supravegherea acestuia – între 2.000 și 5.000 de lei amenda; Desfășurarea activităților de picnic în afara zonelor special amenajate și/ sau a zonelor indicate pentru acestea – între 1.000 și 3.000 de lei amenda;
Se dă amendă, de la 100 la 500 de lei pentru distrugerea, modificarea, degradarea panourilor informative, a marcajelor, indicatoarelor, construcțiilor, împrejmuirilor din spațiile special amenajate;
De la 100 la 200 de lei pentru nerespectarea orarelor zonelor de picnic, parcarea în zone neamenajate, satisfacerea necesitaților fiziologice în zone neamenajate, folosirea produselor de igienă personală la o distanță mai mică de 30 de metri de cursurile de apă, spălarea vaselor în apele din vecinătate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau