Bitcoin vs Ethereum
Dimensiune font:
Lumea criptomonedelor cuprinde, în prezent, o mare varietate de monede criptografice disponibile. Așa numiții “lideri” ai pieței criptografice rămân a fi Bitcoinul (BTC) și Ethereum (ETH). Aceste criptomonede, de fapt, și simbolizează tranzacțiile crypto per general.
Deși este vorba despre 2 criptomonede absolut diferite, multe persoane continuă să confunde BTC și ETH. Unii consideră că Ethereum este un proiect al Bitcoinului, alții consideră că aceste 2 criptomonede sunt complementare. De fapt, câte persoane - atâtea opinii. În acest articol facem o analiză comparativă a acestor criptomonede, cu o descriere amănunțită a principalelor aspecte.
Pentru a înțelege mai bine diferențele dintre BTC și ETH, este necesar să analizăm scopul inițial cu care acestea au fost create. Bitcoinul, de exemplu, a fost creat cu scopul de a deveni o alternativă digitală monedelor tradiționale. Acesta urma să fie folosit ca mijloc de plată (așa, precum și s-a întâmplat, de fapt). Inițial era gândit că BTC cu timpul va deveni acea monedă necesară atât persoanelor fizice, cât și juridice, oferindu-le posibilitatea să facă tranzacții păstrându-și anonimatul. Anonimatul în scurt timp a devenit avantajul cheie a bitcoinului - majoritatea celor care aleg să tranzacționeze în această criptomonedă fac acest lucru anume grație anonimatului pe care îl poate oferi BTC.
Ethereum, la rândul său, a fost creat pornind de la conceptul și necesitatea de a crea nu doar o criptomonedă, dar o ofertă. Această ofertă conține mai multe opțiuni disponibile utilizatorilor, prin care aceștia pot face tranzacții și încheia contracte SMART. De aici, de fapt se și conturează diferența de bază dintre Bitcoin și Ethereum: BTC este o criptomonedă, iar Ethereum este un întreg sistem tehnologic. În continuare enumerăm și descriem și celelalte diferențe esențiale dintre Bitcoin și Ethereum.
1. Opțiunea de a încheia contracte SMART. Atât BTC cât și ETH oferă utilizatorilor săi posibilitatea de a deschide contracte SMART. În același timp, este destul de complicat și anevoios de a deschide un asemenea contract utilizând bitcoinul. Anume din acest motiv se consideră că contractele SMART reprezintă o tehnologie Ethereum.
Contractele SMART reprezintă contracte inteligente care se încheie și se execută fără intervenția umană. Ponderea erorilor în cazul contractelor SMART este una foarte mică comparativ cu ponderea erorilor în cazul contractelor tradiționale. Totodată, contractele SMART pot fi încheiate oriunde și oricând, fără participarea unei părți terțe. Pentru a încheia contracte inteligente, utilizatorul poate folosi moneda internă Ether sau își poate crea propriul jeton folosind open source.
2. O altă deosebire dintre Bitcoin și Ethereum constă în faptul că Ethereum rulează un EVM. Aceasta este o mașină virtuală de o performanță înaltă, care dispune de suficientă capacitate și memorie pentru a rula orice aplicație, realizată în orice limbaj de programare. Rețeaua Ethereum rulează un EVM - o mașină virtuală care, având suficient timp și memorie, poate rula o aplicație creată folosind orice limbaj de programare existent. EVM rezolvă o problemă foarte importantă - datorită acestei tehnologii, nu mai este nevoie ca fiecare aplicație să-și creeze propriul blockchain.
3. O altă diferență provine din faptul că Ethereum, spre deosebire de Bitcoin, este folosit pe larg de către start-up-uri. De unde provine această popularitate? Dezvoltatorii de noi idei și tehnologii preferă această criptomonedă deoarece obțin posibilitatea de a folosi tehnologiile Ethereum.
4. Ethereum este mai rapid decât Bitcoinul. La capitolul rapidității tranzacțiilor Ethereum se poziționează în fața Bitcoinului. Acest aspect, de fapt, este unul logic și justificat - un bitcoin apare o dată la fiecare minut, pe când un ETH apare fiecare 20 secunde. Pe lângă aceasta, infrastructura de tehnologii dezvoltată pe Ethereum, la fel, contribuie și asigură tranzacții rapide și sigure.
5. Crearea de alte criptomonede. Precum cunoaștem, bitcoinul nu oferă posibilitatea de a crea alte criptomonede. Această opțiune, totodată, este disponibilă pentru utilizatorii Ethereum - aceștia pot crea și alte criptomonede open source. În prezent deja sunt disponibile destul de multe criptomonede care au fost create în baza tehnologiile Ethereum.
Aceste diferențe dintre bitcoin și ethereum oferă, de fapt, unicitate fiecărei dintre aceste monede criptografice. Anume din acest motiv, o parte din investitorii în crypto preferă BTC, iar o altă parte ETH. Ca specific, aceste 2 criptomonede sunt cu adevărat diferite și oferă un set diferit de opțiuni. Dacă ești pregătit să investești în bitcoin sau ethereum, atunci te poate ajuta yuan pay app - platforma care îți oferă posibilitate să câștigi profituri reale!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau