S-a defectat motorul electric: o realitate care cere o actiune imediata. Iata ce trebuie sa faci!
Dimensiune font:
Electromotoarele sunt echipamente cu o gama larga de raspandire, la nivel casnic si industrial. Utilitatea lor este incontestabila, deoarece ele ofera o cale foarte accesibila si convenabila de obtinere a energiei mecanice. Aceasta este necesara in foarte multe domenii de activitate si faciliteaza buna functionare inclusiv a echipamentelor necesare in procese industriale. De asemenea, se folosesc electromotoare in cadrul aplicatiilor casnice precum aspiratoarele sau mixerele.
O intrebare care se gaseste pe buzele multor utilizatori de motor electric este cea referitoare la masurile care trebuie luate in momentul in care motorul s-a defectat. Pentru a intelege modurile in care poti actiona, este necesar sa stii si care sunt modalitatile prin care un astfel de echipament poate ajunge sa se defecteze. Iata care sunt cele mai comune cauze si cum trebuie sa reactionezi, atunci cand esti pus intr-o astfel de situatie!
De ce se poate defecta un motor electric?
Exista mai multe cauze pentru care se poate defecta un electromotor, iar acestea depind si de tipologia echipamentului utilizat. De pilda, la motoarele trifazate, apare destul de des arderea bobinajului in doua faze. Folosirea motorului fara protectie sau folosirea protectiei in mod corespunzator este factorul care cauzeaza aceasta problema.
Si patrunderea apei la bobinaj este o problema pe care o intampina electromotoarele, mai ales cele utilizate in medii expuse contactului cu apa, asa cum sunt hidrofoarele, piscinele sau pompele pentru piscine. Folosirea mult prea intensa a motorului poate sa provoace o alta problema: suprasolicitarea sa. Aceasta provoaca arderea bobinajului in mod complet.
O a patra problema care poate sa provoace defectarea unui motor electric este cea reprezentata de stricarea condensatorului. Aceasta apare la motoarele monofazate si consecinta sa consta in incapacitatea motorului de a mai porni. De asemenea, motorul poate ajunge sa se arda din aceasta cauza.
Si lipsa de mentenanta corecta este o problema foarte mare pentru orice motor electric. In mod normal, este necesar ca, dupa un an de utilizare intensa, rulmentii motorului sa fie inlocuiti. Totodata, se recomanda revizii periodice ale motoarelor folosite in mod regulat si care au un rol important in aplicatiile pe care le folosesti. Acestea sunt masuri excelente de prevenire a problemelor.
Cum reactionezi cand apar problemele?
Cum electromotoarele au o gama de utilizare atat de vasta, este foarte probabil sa te bazezi pe ele pentru procese importante din viata de zi cu zi. Poate fi vorba despre asigurarea alimentarii gospodariei cu apa curenta, daca vorbim despre un motor de hidrofor. Sau despre asigurarea curateniei in locuinta, daca este vorba despre motorul aspiratorului.
De asemenea, se poate discuta despre motoarele cu aplicatie la scara industriala, daca esti antreprenor sau folosesti echipamente de acest fel. In orice caz, orice defectare poate sa aiba un imapct grav asupra activitatii tale. De aceea, este necesara o reactie prompta si eficienta. Daca s-a defectat motorul electric, trebuie sa apelezi imediat la serviciul unui expert in domeniu, care te va putea sfatui cu privire la masurile care pot fi luate.
Exista varianta ca motorul sa fie reparat si problema sa se remedieze fara foarte mari eforturi, cu ajutorul unor accesorii sau piese de schimb. In acelasi timp, ar putea fi nevoie sa schimbi complet motorul. Alege sa achizitionezi piese sau motoare de pe AllIndustrial.ro, acolo unde vei gasi modele de calitate, compatibile cu aplicatiile tale. Nu pierde timpul si remediaza imediat problema electromotorului, pentru a evita pierderile si disconfortul!
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau