Top 5 cele mai frumoase locuri de pescuit din Delta Dunării

pescar-amator_optimized

Dimensiune font:

| 27-07-2023 10:15

Delta Dunării este un paradis natural unic, cu peisaje spectaculoase și biodiversitate remarcabilă, care îi atrage în mod special pe iubitorii de pescuit. Cunoscută pentru rețeaua sa vastă de canale, lacuri și mlaștini, această regiune fascinantă oferă mediul perfect pentru încercările pescarilor sportivi.

Indiferent dacă ești pasionat de pescuitul răpitorilor sau ești atras mai mult de misterul pescuitului nocturn, această regiune abundă în oportunități care îți vor pune la încercare abilitățile și echipamentul. Pe lângă capturi memorabile, te vei bucura de priveliști impresionante și de un sentiment de evadare din cotidian. Iată, în continuare, cinci dintre ele:

Lacul Fortuna

Fortuna a fost considerat pe vremuri „raiul știucilor”. Deși acum, în perioadele cu cote foarte scăzute, acest pește se retrage pe canalele din jur, amatorii de pescuit recreativ își pot încerca norocul la crap, caras, roșioară, biban, plătică, oblete, somotei sau babușcă. 

Indiferent dacă vrei să pescuiești din barcă sau de pe mal, fie că folosești lansete Feeder, fie mai modeste, captura poate fi impresionantă. Suprafața sa variată, cu zone de ape liniștite, canale și păduri inundate, oferă adăpost unei bogate biodiversități. Flora bogată, dominată de stuf și nuferi, atrage o multitudine de viețuitoare și este un paradis pentru pasionații de ornitologie.

Mila 23

Mila 23 este un sat pescăresc situat în mijlocul Deltei Dunării, la aproximativ 23 de kilometri de Tulcea, și este una dintre cele mai populare destinații pentru pasionații de pescuit. Aceștia au ocazia să captureze o varietate impresionantă de specii de pești, cum ar fi știucă, crap, caras, somn, biban, șalău și multe altele.

Pescuitul la crap cu undița, în special în canalele înguste și liniștite ale Deltei, este, poate, cea mai populară activitate. Cu răbdare și îndemânare, pescarii au șansa să prindă exemplare impresionante de crap, care pot cântări chiar și câteva zeci de kilograme.

Lacul Ligheanca

Pentru cei pasionați de observarea păsărilor, Lacul Ligheanca este o adevărată comoară. Aici, cuibăresc o mulțime de specii de păsări, cum ar fi pelicani, cormorani, stârci, egrete și multe altele. 

E un paradis pentru fotografii care doresc să surprindă imagini unice ale vieții sălbatice. Cu o suprafață de aproximativ 10 kilometri pătrați, lacul oferă nu doar peisaje deosebite, ci și o biodiversitate greu de găsit în alte părți.

Pe lângă fauna bogată, Lacul Ligheanca este un loc ideal pentru pescuit. Numeroase specii de pești populează apele sale, atrăgând pescari de toate categoriile. Printre peștii cei mai răspândiți, se numără crapul, carasul, șalăul și știuca.

Canalul Șontea

Cu o lungime de aproximativ 64 de kilometri, Canalul Șontea străbate o mare parte din Delta Dunării. Poți ajunge aici doar pe apă, prin Partizani, Maliuc, Gorgova sau Mila 23.

Pentru turiști și pasionații de natură, Canalul Șontea oferă oportunități unice de a explora Delta Dunării și de a descoperi flora și fauna locală. Există numeroase excursii organizate, în care vizitatorii pot observa lebede, pelicani, cormorani și multe alte specii de păsări care își fac cuiburile pe malurile canalului.

De asemenea, este locul preferat pentru pescuit al locuitorilor din zonă, dar și al pescarilor amatori. Se găsesc aici toate speciile de pește de apă dulce, mai puțin șalăul. Chiar și cei mai puțin experimentați în ale pescuitului pot avea parte aici de capturi impresionante.

Canalul Olguța

Cu o lungime de aproximativ 20 de kilometri, Canalul Olguța străbate păduri inundate și lunci întinse, oferind vizitatorilor săi oportunitatea de a se bucura de un peisaj spectaculos și de a observa multe specii de păsări și animale sălbatice.

Este, de asemenea, o zonă minunată pentru pescuit, care oferă posibilități multiple de experimentare a diferitelor stiluri, iar capturile pot fi pe măsură. Este paradisul celor care doresc să prindă știucă sau biban, dar și crap, caras sau plătică.

 

Delta Dunării este cu adevărat un paradis al pescarilor, oferind o varietate impresionantă de locuri minunate pentru a practica acest hobby îndrăgit. Topul nostru a evidențiat doar o mică parte din bogăția peisajelor și a diversității speciilor de pești pe care le puteți întâlni aici.

Dacă sugestiile noastre ți-au deschis pofta de drumeție și pescuit, nu uita să te informezi cu privire la legislația pescuitului și să respecți mediul înconjurător. Delta Dunării este o zonă protejată, iar conservarea acesteia trebuie să fie responsabilitatea noastră, a tuturor.

 

Sursa foto: marelepescar.ro





















 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Comunicat de presă
26/04/2024 10:34

Comunicat de presă Vino să savurezi cele mai alese sortimente de cafea, la Coffee Summit, primul eveniment de profil organizat la Iasi, in Palas Campus Iasi, 26 aprilie 2024 Iubitorii de cafea de speciali ...

Ce înseamnă „boala lui Calache”, de fapt? Personajul era să devină domnitor al Țării Românești
25/04/2024 14:07

 Ce inseamnă  „boala lui Calache”, de fapt? De multe ori, expresia se mai foloseste chiar si astăzi, desi are o vechime de cateva sute de ani. Dar putini cunosc care este originea ei si ...

Schema prin care românii pot rămâne fără bani dacă răspund la telefon. Atenție la aceste numere!
25/04/2024 10:56

Romanii pot rămane fără bani doar dacă răspund la telefon sau la SMS. Atacurile s-au inmultit in ultima perioadă. Specialistii ii avertizează pe oameni să nu răspundă la numere internationale necunosc ...

Datorită Eurovision, Malmo devine destinația turistică a Suediei
24/04/2024 17:32

Euforia provocată de concursul Eurovision a dus la creşterea căutărilor privind călătoriile in oraşul costier Malmo din sudul Suediei cu 176% intre septembrie 2023 şi aprilie 2024, a anunţat compania s ...

Un mare oraș din Italia vrea să interzică înghețata și pizza după miezul nopții. Care este motivul deciziei controversate
23/04/2024 22:33

 Un oras italian este gata să interzică gustările de la miezul noptii, printre acestea: inghetata si pizza. Autoritătile propun chiar o nouă lege pentru a interzice aceste plăceri. Dacă va fi aproba ...

Jumătate de milion de euro, evaziune din afaceri cu usturoi
23/04/2024 13:47

 Două persoane sunt cercetate pentru evaziune fiscală, după ce ar fi realizat achiziţii de usturoi şi utilaje din Spania, simuland de pe telefonul mobil efectuarea tranzacţiilor bancare, ulterior nei ...

Câți copii a avut Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu? Adevărul despre fiica celor doi
21/04/2024 18:05

 Cati copii a avut Veronica Micle, marea iubire a lui Mihai Eminescu? Dincolo de legendă, dragostea dintre cei doi a fost departe de perfectiune, dar nieni nu poate contesta paasiunea cu care amandoi au t ...

Presa internațională, după retragerea Simonei Halep: ”A fost nevoită”
20/04/2024 21:35

 Simona Halep nu va participa la turneul de categorie WTA 1000 Mutua Madrid Open, pentru care a primit wild card din partea organizatorilor, informează Marca. “Halep, aflată pe locul 1.146 in clas ...

Un cuplu englez care a cumpărat un conac vechi de 400 de ani a descoperit sub podeaua din bucătărie o comoară
19/04/2024 12:30

În timp ce-si renovau bucătăria din casa lor veche, doi soti din Dorset, Anglia, au descoperit o comoară formată din peste 1.000 de monede vechi, din secolul al XVII-lea, care era ascunsă sub podea. ...

Ce trebuie să știi înainte de a închiria o mașină din aeroport
17/04/2024 15:11

 Ce trebuie să stii inainte de a inchiria o masină din aeroport Închirierea unei masini din aeroport poate fi o solutie convenabilă pentru călătorii care doresc să exploreze o nouă destina ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei