Trei concepții greșite din lumea pokerului în care prea mulți jucători începători cred
Dimensiune font:
Trei concepții greșite din lumea pokerului în care prea mulți jucători începători cred
Chiar și cei mai buni jucători de poker fac greșeli. Este ceva firesc, indiferent care ar fi nivelul tău. Pentru jucătorii obișnuiți, de cele mai multe ori emoțiile sunt de vină pentru luarea unor decizii proaste. Pur și simplu nu se pot concentra la nivelul lor obișnuit.
Iar când apar eșecurile, automat apar și alibi-urile. De multe ori se dă vina pe ghinion, pe strategia proastă. Variațiile sunt și ele invocate adesea. Tot așa apar și anumite concepții greșite pe care le prezentăm în rândurile următoare.
Dacă plătești pre-flop, atunci trebuie să dai call și la flop
Este o concepție greșită, adesea întâlnită în jocul de poker. În realitate, trebuie să iei fiecare mână în parte și să joci în consecință în funcție de cărțile disponibile. În cazul de față sunt unii jucători care consideră că e bine să vezi turnul sau chiar river-ul înainte să decizi dacă mai rămâi în mână sau nu, dar că flop-ul trebuie plătit obligatoriu.
Sunt o mulțime de motive pentru care ai putea să decizi să renunți chiar dacă ai plătit pre-flop-ul. În realitate, fiecare decizie în poker este independentă, așa că pur și simplu trebuie să iei cea mai bună decizie pe baza informațiilor disponibile. Nu există o strategie sută la sută sigură, nu există o decizie pe care trebuie să o iei mereu. Sigur, din punct de vedere statistic, anumite decizii pot avea șanse mai mari de reușită, dar nu există o regulă strictă. Tot jocul trebuie făcut în funcție de informațiile pe care le ai la dispoziție în acel moment.
Rezultatele pe termen scurt sunt un indicator puternic al tendințelor pe termen lung
Suntem oameni și e normal ca uneori să fim copleșiți de emoții și subiectivism. E posibil ca acest lucru să ți se întâmple și ție uneori. Sunt acele momente în care îți evaluezi jocul doar pe o perioadă scurtă de timp. Dacă ai avut rezultate bune, s-ar putea să te consideri un jucător excepțional și să te gândești deja să renunți. Iar dacă rezultatele au fost mai slabe, poate te consideri un jucător slab, ghinionist sau poate spui că nu mai vrei să joci poker. Indiferent care ar fi scenariul, ei bine el este greșit. Nu trebuie să te raportezi doar la o situație de moment. Dacă într-o săptămână ai fost foarte bun nu înseamnă că vei fi întotdeauna la acest nivel.
La fel cum nici dacă ai avut rezultate slabe nu înseamnă că acestea vor continua la infinit. Când faci o evaluare încearcă să te raportezi la o perioadă mai mare de timp. Partea bună când joci la operatorii de poker online este că ai la dispoziție o mulțime de statistici care îți ușurează misiunea. Și ține cont că variațiile sunt absolut firești în jocul de poker.
Nu te raporta doar la ele. Sigur, dacă vezi că pe termen lung persiști în serii proaste, înseamnă că există o problemă. Poate că trebuie să studiezi mai mult, să-ți analizezi jocul mai atent și să găsești o soluție. La fel cum dacă ai succes pe o perioadă mai mare de timp, poate ar fi o idee bună să crești mizele. Cert este că rezultatele pe o durată scurtă de timp nu spun mare lucru despre tine, ci doar o analiză pe o durată mai mare indică nivelul la care te situezi.
Ratele de câștig sunt stabile
Este o altă concepție greșită adesea întâlnită printre jucătorii de poker, mai ales printre cei care preferă mesele cash. Jucătorii își evaluează rata de câștig și se așteaptă ca aceasta să se păstreze constantă în timp. Deja în mintea lor au loc calcule despre cât de mult pot câștiga.
În poker este greșit să te raportezi la rata de câștig ca la un venit stabil. Știm deja că variațiile sunt firești și nimeni nu scapă de ele, indiferent cât ar fi de bun. Niciodată nu trebuie să te gândești la banii din poker ca la niște venituri sigure, căci cu siguranță nu sunt. Poți să te gândești însă cum să îți îmbunătățești rata de câștig, să vezi care sunt soluțiile potrivite.
Iar variațiile sunt și mai întâlnite când vine vorba despre jucătorii care participă la turnee. Gândește-te că poți avea sute chiar și mii de adversari la un turneu. Cam cât de mari sunt șansele tale să termini mereu în bani? Cum să nu își facă și variația prezența în jocul tău? Sunt unii jucători care au pierdut luni la rând, dar apoi au obținut o victorie majoră și au revenit pe plus. Focusul nu trebuie să fie pe rata de câștig, ci pe îmbunătățirea jocului și pe gestionarea bankroll-ului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau