Un bărbat a pus bicarbonat de sodiu în vin. Este uimitor ce s-a întâmplat a doua zi
Dimensiune font:
Acesta este testul care face înconjurul lumii. Este uimitor ce s-a întâmplat după ce un bărbat a pus bicarbonat de sodiu în vin. O să vrei să încerci şi tu.
A pus bicarbonat în vin. Ce a urmat întrece orice imaginaţie
Despre bicarbonatul de sodiu ştie toată lumea că are o mulţime de întrebuinţări casnice, dar şi în cosmetică. Dar ce se întâmplă când eşti amator de vinuri?! Testul unui bărbat a devenit viral şi toată lumea vrea încerce trucul. Mai exact, acesta a pus celebrul praf în vin şi a aşteptat până a doua zi. Rezultatul l-a uimit chiar şi pe el.
În cazul în care vă întrebaţi care a fost scopul acestui experiment, ei, bine, se pare că bicarbonatul te poate ajuta să îţi dai seama dacă vinul pe care tocmai l-ai cumpărat din comerţ este unul natural sau conţine tot felul de substanţe şi aditivi care au rolul de a-i îmbunătăţi calitatea sau durata de viaţă.
Cum a procedat bărbatul?! Simplu! A turnat puţin vin într-un pahar mai mare şi a adăugat peste el o linguriţă de bicarbonat de sodiu. La doar câteva ore, acesta a observat că licoarea lui Bachus şi-a schimbat culoarea în verde-albastru. Deşi aţi tinde să credeţi că acest lucru indică faptul că vinul nu este de calitate, se pare că modificarea nuanţelor lichidului arată tocmai că acesta este natural şi nu conţine niciun fel de adaos.
Apoi, a repetat procedeul cu un alt vin cumpărat din supermarket. Rezultatul a fost de data aceasta dezamăgitor: nu s-a întâmplat absolut nimic. Acest lucru demonstrează clar că au fost folosiţi coloranţi artificial pentru a oferi o culoare frumoasă licorii.
În cazul în care vă întrebaţi care este explicaţia ştiinţifică din spatele acestui experiment, lucrurile sunt destul de simple. Conform specialiştilor, culoarea vinului roşu este dată de un pigment natural din coaja strugurilor – antocianine. Nuanţa acestora depinde de pH-ul substanţei cu care intră în contact, aşadar în momentul în care le expui la factori alcalini, acestea vor deveni albastre-verzui.
Aşa îţi dai seama dacă vinul este natural sau nu
La ce folosesc producătorii de vin bicarbonatul
Un alt lucru mai puţin cunoscut despre bicarbonatul de sodiu este faptul că el este folosit de cei mai mulţi dintre producătorii de vin. Nu pentru a afla dacă acesta a fost falsifcat sau nu, ci pentru a corecta aciditatea.
Mai exact, în cazul în care licoarea este prea acră, praful “minune” al gospodinelor din întreaga lume este adăugat pentru a reduce aciditatea acesteia. Specialiştii recomandă chiar şi celor care fac vin din cultura proprie de struguri să apeleze la acest truc, mai ales că mulţi nu ştiu să combine corect soiurile. Cantitatea de bicarbonat care trebuie pusă în vin este de o linguriţă la patru litri de lichid.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau