„Cel mai prost sezon din ultimii cinci ani”
Dimensiune font:
Majoritatea se plâng că gradul de ocupare a spaţiilor de cazare nu trece de 60% în condiţiile în care, anul trecut, depăşea 90 de procente
La fel ca în anii trecuți, litoralul românesc este supus și în 2023 tirurilor românilor care merg aici în vacanță. Din revoltele care s-au revărsat pe social-media în ultima perioadă, oamenii au reținut că prețurile sunt mari, peste cele din Bulgaria sau Grecia, dar și unele panici mai mult sau mai puțin justificate în legătură cu holera și concentrațiile mari de E.coli din apa mării. Dacă mai pui și traficul infernal din weekend de pe Autostrada Soarelui și faptul că e o vară caniculară, care-i face pe mulți să se gândească să-și mute concediile mai spre septembrie, atunci e destul de clar că lucrurile nu arată bine pentru cei cu afaceri pe litoral. „Grad de ocupare 60% versus 90% anii trecuți. Cazările au încercat o scumpire la începutul sezonului, dar au ajustat sub prețul de anul trecut, după ce au observat cererea scăzută”, spune un hotelier din Vama Veche, unde o săptămână de cazare costă între 2100-2400 de lei. Nemulțumirile lor în legătură cu acest sezon sunt în mare parte legate de faptul că e din ce în ce mai greu să găsești angajați competenți, că sunt puțini turiști, iar utilitățile s-au scumpit cu cel puțin 40%. „Per total, se preconizează a fi cel mai puțin profitabil sezon din ultimii cinci ani”, mai spune acesta.
BAC-ul a stricat planurile hotelierilor
Un alt hotelier din Năvodari este cumva mai optimist, afirmând că, din păcate, litoralul începe mai târziu, după terminarea BAC-ului şi a examenelor etc. „Despre scumpirea vacanțelor, vă pot spune doar că fiecare își cere prețul în funcție de ceea ce oferă! Nu văd canicula ca fiind un impediment pentru a veni pe litoralul românesc. Într-adevăr, între orele 12:00 - 15:00 se recomandă să stăm la umbră. Oricum, câteva ore de somn nu strică, că doar de aceea este vacanță! Cu toate acestea, noi încercăm ca turistul să nu se simtă stânjenit și să aibă parte de o vacanță minunată, relaxantă și de neuitat pe litoralul nostru românesc!”, afirmă acesta.
În stațiunea Venus, aceeaşţi situaţie: cererea pentru unitățile de cazare administrate de societatea lor este ușor mai scăzută față de anii anteriori.
„Gradul de ocupare în luna iunie nu a depășit 50% în unitățile noastre, iar luna iulie sperăm să ajungem undeva între 70-80%. În anii anteriori, gradul de ocupare pe luna iulie era peste 80%”, mărturisesc hotelierii. Claudiu IACOB
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau