Cum a fost detronată Mamaia de Eforie
Dimensiune font:
Stațiunea Eforie este noua ”vedetă” a litoralului românesc, în sezonul estival 2022, după ce mare parte din categoria turiștilor care alegeau Mamaia s-a retras mai la sud în căutarea unor servicii similare, dar la prețuri mult reduse.
Eforie seamănă atât din punct de vedere al serviciilor, ofertelor de mâncare, al prețurilor, cât și al modului în care arată cu bucata de la începutul stațiunii Mamaia (zona Perla-Cleopatra) sau cu zona Satul de Vacanță, ”anticamera” stațiunii Mamaia. Ambele zone oferă turiștilor posibilitatea să servească prânzul sau cina la autoserviri, la prețuri considerabil reduse față de restaurante, porțiuni mai mari destinate cearșafurilor sau șezlonguri la prețuri mici, dar și tarabe și magazine cu produse kitschoase (sutiene, bluze tip ie, pălării, șepci de marinar, sute de jucării de plastic, colace colorate etc), dar foarte căutate de o anumită categorie a turiștilor.
Atât în această porțiune din Mamaia, cât și în Eforie, turiștii au posibilitatea să mănânce de la vânzători ambulanți o gamă largă de produse, de la porumb fiert la produse de patiserie sau fast food.
De ce au migrat însă turiștii din zona mai ieftină și puțin pretențioasă din Mamaia în EforieNord? O primă explicație foarte simplă este faptul că și în această zonă din Mamaia prețurile au crescut cu până la 30-50% la mâncare și alte servicii, iar turiștii trebuie să plătească 96 de lei pentru o zi de parcare iar Eforie Nord, care a fost reabilitată masiv cu bani europeni, nu a impus încă o taxă de parcare.
O altă explicație este faptul că prețurile din Eforie Nord au rămas, în mod inexplicabil, aproape neschimbate comparativ cu alți ani. O felie consistentă de pizza este 7 lei, suta de grame de hamsie doar 5 lei, o porție de calamar 8 lei, iar un draft de bere de la 4 la 6 lei.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau