Turismul Moldovei, prea puțin promovat pe Instagram
Dimensiune font:
Îîntr-un clasament național cu 20 de destinații turistice promovate pe celebra rețea de socializare, din Moldova doar două au atras atenția * este vorba despre Gura Humorului și Cheile Bicazului * cele mai multe destinații sunt din Ardeal
În era digitală, rețelele sociale au devenit unul dintre cele mai puternice instrumente de promovare a oricărui domeniu, iar promovarea turistică pe Instagram a devenit esențială pentru agențiile de turism, hoteluri, destinații turistice și operatori din industria ospitalității. Cu peste un miliard de utilizatori activi lunar, Instagram oferă o platformă captivantă pentru a ajunge la publicul țintă și a-l convinge să aleagă destinația turistică. De aceste detalii ar trebui să țină cont administrațiile din zona Moldovei atunci când lansează ofertele pentru turiști. Conținutul de calitate este cheia succesului pe Instagram și de aceea ar trebui să aibă o colecție foarte bună de fotografii și videoclipuri de înaltă calitate care să ofere o perspectivă autentică asupra destinației. Peisajele impresionante, atracțiile turistice, gastronomia locală și activitățile deosebite stârnesc interesul potențialilor turiști. Poveștile despre experiențele turistice sunt captivante, la fel și evenimentele live. „Colaborarea cu influencerii este o strategie puternică de promovare. Este foarte important de înțeles care sunt cele mai indicate persoane care pot promova o zonă turistică, apoi ar trebui să fie invitate să viziteze locația și să posteze conținut despre experiențele lor. Recomandările de la influenceri pot avea un impact semnificativ asupra deciziilor de călătorie ale urmăritorilor lor”, a spus Alina Sandu, un ghid turistic din Piatra Neamț.
O dată ce imaginile ajung pe Instagram, turiștii sunt la un click distanță, dovadă fiind și un top al celor mai atractive zone în care turiștii au ajuns datorită postărilor. Într-un clasament cu 20 de localități, 12 poziții sunt ocupate de zone din Ardeal, pe prima poziție fiind Transfăgărășanul și Lacul Bâlea. Urmează Sighișoara, Castelul Bran, Transalpina, Castelul Pelș și Sinaia, Salina Turda și Cheile Turzii, Viscri, Rîmetea, Castelul de Lut de la Porumbacu, Castelul Corvinilor, Lacul Colibița și Castelul Cantacuzino. Bucureștiul se remarca prin Mogoșoaia și Calea Victoriei. În top mai apar Delta Dunării și Cazanele Dunării. Din Moldova, din păcate, sunt doar două zone foarte bine reprezentate pe Instagram - Gura Humorului și Cheile Bicazului.
Ajutor pe Instagra pentru două perle ale Moldovei
Gura Humorului, simbolul Bucovinei, este o localitate cu o istorie bogată, atestată încă din vremea lui Ștefan Cel Mare și este considerată un colț de rai în Bucovina, oferind o varietate de obiective turistice de vizitat.
Unul dintre principalele puncte de atracție ale localității este Mănăstirea Humor, o biserică de lemn monument istoric și unicat în Europa de Est, cu faimosul său exterior pictat în stilul frescelor exterioare.
Un alt monument istoric și religios este Mănăstirea Voroneț considerată o perlă a Bucovinei, situată într-un minunat cadru natural, înconjurată de liniște și ziduri înalte și umbroase.
Cheile Bicazului sunt o destinație impresionantă pentru iubitorii de natură. În Parcul Național Cheile Bicazului se găsesc multe obiective de referință, precum Lacul Roșu, Hășmașul Mare, Hășmașul Negru, Cheile Suagului și, desigur, Cheile Bicazului. Stâncile verticale și înalte, pârâurile de munte, cascadele și peșterile alcătuiesc atracțiile cheilor, experiențe care pot fi trăite doar în locul acesta. Este spațiul perfect pentru iubitorii de peisaje pitorești și pasionații de drumeții și excursii în natură.
Promovarea turistică pe Instagram nu se limitează doar la postarea de fotografii frumoase; este o combinație de conținut de calitate, angajament și interacțiune cu întreaga comunitate. Cu o abordare creativă și autentică, autoritățile pot atrage atenția și pot aduce localitățile lor în prim-planul călătoriilor.
Maura ANGHEL
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau