Elevii ieșeni au excelat la Olimpiada de Limba și literatura română
Dimensiune font:
Rezultate remarcabile ale loturilor ieșene la etapele naționale ale Olimpiadei de Limba și literatura română – gimnaziu și ale Olimpiadei „Lectură ca abilitate de viață” – liceu, ediția 2025. Palmaresul acestor elevi reflectă pasiunea pentru studiu, pentru lectură, largul orizont cultural, dorința de autodepășire, motivația, precum și colaborarea excepțională cu profesorii mentori, reputate cadre didactice recunoscute și apreciate în comunitatea educațională ieșeană și națională.
În perioada 10 – 13 aprilie, Râmnicu Vâlcea a fost gazda ediției din acest an școlar a Olimpiadei de Limba și literatura română – gimnaziu, lotul ieșean reconfirmând faptul că în domeniul umanist la Iași se atinge excelența.
Competiția a reunit elevi capabili de perfomanță din toate județele țării, care au susținut două probe – scrisă și orală, prilej de a aborda subiecte extrem de provocatoare, care solicitau rezolvarea unor itemi de tip obiectiv sau semiobiectiv, redactarea unor răspunsuri la întrebări intertextuale, precum și interpretări originale, din perspectivă interdisciplinară, la itemul subiectiv de tip compunere creativă sau metatext.
Ana Colbu, elevă în clasa a V-a la Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, coordonată de profesoara Mihaela Doboș a primit Premiul I, Premiul Special pentru cea mai creativă lucrare din concurs și Premiul de Excelență oferit de Primăria Râmnicu Vâlcea pentru cel mai mare punctaj din concurs.
Maria Chihaia, elevă în clasa a V-a la Colegiul Naţional Iaşi, coordonată de profesoara Mihaela Calabalic) a primitPremiul al II-lea.
Menţiuni au primit Alexia Adăscăliței, elevă în clasa a V-a la Colegiul Naţional Iaşi, profesor îndrumător Lavinia Ungureanu, Eva Olariu (clasa a V-a, Colegiul Naţional Iaşi, profesor îndrumător Lavinia Ungureanu), Maria Pristavu (clasa a VI-a, Colegiul Naţional „Costache Negruzzi” Iaşi, profesor îndrumător Mihaela Doboș).
Sofia Crețu (clasa a VIII-a, Colegiul Naţional Iaşi, profesor îndrumător Lavinia Ungureanu) a primit Premiul Special pentru referințe culturale.
La Piatra-Neamț s-a desfășurat, în aceeași perioadă, proba orală a Olimpiadei Naționale „Lectura ca abilitate de viață” – liceu, la care elevii ieșeni participanți au înregistrat rezultate foarte bune, într-o competiție provocatoare, care le-a permis să-și demonstreze competențele de lectură, capacitatea de a reflecta asupra textelor ficționale, de a formula opinii, argumente și interpretări proprii, în cadrul unei dezbateri.
Au urcat pe podium Simona Butnariu, elevă în clasa a X-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” (îndrumată de către prof. dr. Mihaela Doboș) – Premiul al III-lea; Cristina Ivanov, din clasa a XI-a la Colegiul Național Iași (pregătită de către prof. dr. Antonina Bliorț) – Mențiune și Ruxandra-Sofia Lău, din clasa a IX-a la Colegiul Național „Costache Negruzzi” (îndrumată de către prof. dr. Camelia Gavrilă) - Premiul Special pentru conținutul pertinent al argumentării și valorificarea consistentă a textului. Laura RADU
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau