5.000 de euro, șpaga ca să devii o persoană cu handicap. Un șef de la DGASP Timiș a fost arestat
Dimensiune font:
Șeful Serviciului Evidență Drepturi Persoane cu Dizabilități din cadrul Direcției Generale de Asistență Socială și Protecția Copilului (DGASP) Timiș a fost reținut, luni, acuzat că lua mită între 2.000 și 5.000 de euro pentru a include, ilegal, persoane în rândul celor cu handicap.
Procurorii din cadrul Direcției Naționale Anticorupție - Serviciul Teritorial Timișoara au dispus urmărirea penală și reținerea pentru 24 de ore, luni, a lui Lihor-Laza Laszlo Andras, șef Serviciu în cadrul DGASP Timiș, acuzat de luare de mită în formă continuată.
„În perioada 2015-2020, în exercitarea funcției de șef al Serviciului Evidență Drepturi Persoane cu Dizabilități din cadrul DGASP Timiș, suspectul Lihor-Laza Laszlo Andras ar fi pretins și primit de la mai multe persoane, prin intermediari, sume de bani cu titlul de mită, pentru a întocmi formalitățile necesare obținerii indemnizației de încadrare în grad de handicap, în baza unor documente false, persoanele în cauză nefiind îndreptățite să beneficieze de aceste drepturi”, arată DNA. într-un comunicat transmis luni.
Până în acest moment au fost stabilite aproximativ 100 de persoane cărora, pentru sume de bani cuprinse între 2.000 și 5.000 de euro de persoană, suspectul Lihor-Laza Laszlo Andras le-ar fi înlesnit obținerea indemnizației de încadrare în grad de handicap.
„Concret, la data de 4 octombrie 2020, suspectul Lihor-Laza Laszlo Andras ar fi primit, de la un intermediar, suma totală de 1.600 de euro și produse alimentare, reprezentând o parte din suma totală pe care ar fi trebuit să o primească pentru întocmirea formalităților de încadrare în grad de handicap pentru două persoane. La data de 8 noiembrie 2020 suspectul Lihor-Laza Laszlo Andras a primit în scopul anterior menționat, printr-un alt intermediar, sumele de 2.000 de euro și 1.900 lei, pentru întocmirea formalităților de încadrare în grad de handicap a unei persoane cu domiciliul într-un alt județ, împrejurare în care procurorii au procedat la constatarea infracțiunii flagrante. De asemenea, la data de 08.11.2020 s-au efectuat două activități de constatare a infracțiunii flagrante cu privire la momentul în care doi dintre intermediarii suspectului Lihor-Laza Laszlo Andras au primit sume de bani și documente pentru a le remite susnumitului”, arată DNA.
Potrivit procurorilor anticorupție, obținerea pe nedrept de certificate de încadrare în grad de handicap a devenit de notorietate, motiv pentru care persoane din alte județe și-au stabilit provizoriu reședința în județul Timiș, pentru a putea obține un astfel de certificat. Este vorba de persoane din județele Caraș-Severin, Hunedoara sau Bistrița Năsăud.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau