5 fraze scrise pe Facebook care îţi pot aduce concedierea
Dimensiune font:
Pentru o angajată din Arizona nu a fost un moment prea inspirat acela în care a scris pe Facebook "Îmi doresc uneori să fiu concediată, mi-ar fi mai uşor să stau acasă decât să trec prin asta". La scurt timp după mesaj dorinţa i s-a împlinit.
"Nu mă aşteptam ca o propoziţie atât de scurtă să aibă un impact atât de mare", a declarat fosta angajată, care a spus că trecea în acel moment printr-o depresie cauzată de un deces în familie, potrivit Aol Jobs.
Angajatorul nu a ţinut cont de problemele personale ale funcţionarei, iar aceasta a fost nevoită să deschidă un proces în instanţă. Singura situaţie în care angajaţii sunt protejaţi de legislaţia muncii din SUA este aceea în care critică pe Facebook condiţiile de muncă din companie (chestiuni care ţin de securitate & sănătate ocupaţională).
Printre frazele riscante, pe care nu trebuie să le "scapi" în mesajele postate pe Facebook, deoarece îţi pot atrage concedierea, se numără:
1. Afirmaţii denigratoare la adresa companiei. Dacă strici imaginea firmei la care lucrezi, şefii se vor sesiza imediat. Orice atac la brandul companiei venit de la cineva care lucrează în interior va fi perceput ca un risc pentru business. de cele mai multe ori, însă, angajaţii şi-au recuperat jobul pierdut în instanţă.
2. Cuvinte jignitoare despre şefi. Chiar şi aluziile voalate la adresa şefilor au dus în multe cazuri la concediere. Nu întotdeauna instanţele de judecată le-au dat câştig de cauză angajatorilor, mai ales dacă salariaţii erau implicaţi direct în proiectele pe care le criticau pe Facebook.
3. Informaţii confidenţiale din firma la care lucrezi. Secretul de serviciu este protejat prin lege, iar angajatorii sunt îndreptăţiţi să-i sancţioneze pe cei care practică scurgerea de informaţii, chiar dacă este vorba doar de o greşeală copilărească.
4. Glume nesărate despre clienţi. Mulţi angajaţi au senzaţia, atunci când fac mişto cu prietenii pe Facebook despre un client care tocmai i-a enervat, că acesta nu va afla niciodată. S-au văzut totuşi cazuri când clienţi i-au reclamat pe angajaţi; alteori şefii se sesizează din oficiu şi îi concediază pe angajaţii recalcitranţi pentru comportament indecent la locul de muncă.
5. Dezvăluiri compromiţătoare despre tine însuţi. Nu este o idee prea bună să povesteşti prietenilor cum ai tras chiulul câteva ore de la job, cum te-ai uitat pe site-uri interzise de la serviciu sau cum ţi-ai petrecut nopţile prin cluburi.
sursa: realitatea.net
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau