Cântărețul Guess Who-Laurentiu Mocanu, prins drogat la volan. Prof. Paul Aligică: Drogurile reprezintă o constantă funcțională a sistemului, a formulei civilizaționale emergente la care România se aliniază
Dimensiune font:
Laurențiu Mocanu, mai cunoscut drept GuessWho, a fost prins drogat la volan, de Poliția Rutieră. El a fost oprit în trafic în București și conform surselor Digi24, a fost pozitiv la cocaină.
Polițiștii au deschis un dosar penal in rem pentru conducerea unui autovehicul sub influența substanțelor psihoactive.
„La data de 27 septembrie 2023, în jurul orei 13:30, polițiști din cadrul Brigăzii Rutiere, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu pe raza sectorului 1, au oprit pentru control un autovehicul condus de un bărbat în vârstă de 37 ani. În urma testării preliminare cu aparatul Drugtest, au reieșit indicii cu privire la posibila prezență a unei substanțe psihoactive, motiv pentru care persoana în cauză a fost condusă la sediul I.N.M.L., în vederea prelevării de mostre biologice. În cauză, a fost întocmit un dosar penal în cadrul căruia se efectuează cercetări IN REM (cu privire la faptă) pentru săvârșirea infracțiunii prevăzute și pedepsite de art.336 alin 2 din Codul Penal”, au transmis reprezentanții Poliției Române.
Cazul cântărețului vine pe fondul tragediei de la 2 mai produse de un tânăr drogat, dar și a prinderii altor vedete, precum Ana Morodan, drogate în public.
Drogurile, o constantă funcțională a sistemului
Anterior, profesorul Paul Dragoș Aligică a explicat că avalanșa de consum de droguri în România nu este o întâmplare sau o „aberație pasageră a sistemului sau structurii social-culturale adoptate din ce in ce mai mult și la noi în țară”.
Dimpotrivă, a explicat domnia sa, drogurile sau halucinogenele au devenit acum „un element structural al noului sistem emergent” din sistemul Occidental postbelic.
„Am urmărit incipienta dezbatere națională în România care a marcat momentul istoric în care societatea românească a devenit conștientă pe deplin de realitatea problemei drogurilor –narcotice, stupefiante, halucinogene, antidepresive– și a impactului pe care acestea il au asupra indivizilor și vieții sociale în general.
Cel mai important lucru pe care l-am remarcat este eroarea profundă de la care, pleacă discuția.
Anume ideea că drogurile, problema drogurilor reprezintă un accident, o distorsiune secundara, o notă de subsol, o aberație pasageră a sistemului sau a structurii social-culturale adoptate din ce în ce mai mult si la noi in tara. Sau mai bine zis: a formulei civilizaționale emergente la care România se aliniază.
Realitatea însă este ca drogurile, intervenția chimică asupra conștiinței și a modului în care aceasta mediază relația cu realitatea înconjurătoare – sunt parte integrată a noului sistem care crește și se întinde sub ochii noștri. Ele reprezintă ceea ce se numește o constantă funcțională a sistemului. Ceea ce era oricum prezent în sistemul occidental tradițional postbelic, devine acum un element structural al noului sistem emergent din acesta. Sistemul poate pretinde – sau poate crede onest – că nu vrea, că nu dorește, că luptă împotriva drogurilor. Realitatea este că forțe mult mai puternice, structurale, ce decurg din însăși natura instituțională, economica, culturală, ideologică și metafizică a sistemului fac ca producția, distribuția și prezența drogurilor -narcotice, stupefiante, halucinogene, antidepresive – să fie o necesitate funcțională ce decurge din însăși existenta acestuia.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau