Ce riscă Liviu Dragnea după ce i-a dat interviu fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu
Dimensiune font:
Interviul acordat de fostul lider PSD, Liviu Dragnea, fostei sale consiliere, Anca Alexandrescu, acum angajată la Realitatea Plus, ar putea avea consecințe pentru deținutul încarcerat la Penitenciarul Rahova.
Potrivit unor surse penitenciare, Anca Alexandrescu ar fi fost trecută de Liviu Dragnea pe lista membrilor de familie, astfel că cei doi puteau vorbi, inclusiv online, potrivit reglementărilor din spatele gratiilor.
Numai că, după ce acest dialog online a apărut public, Liviu Dragnea ar putea fi sancționat. Potrivit Legii 254/2013, art. 82, la lit o) se precizează că există sancțiuni în condițiile în care "comunicarea cu exteriorul penitenciarului se face în alte condiții și prin alte metode decât cele stabilite prin reglementările în vigoare".
Astfel, deținutul Liviu Dragnea ar fi comis o abatere gravă, care s-ar putea pedepsi cu schimbare regimului de executare și izolare 10 zile sau retragere drept la vizită pachet cumpărături pe 3 luni. Asta în condițiile în care administrația punctului de ținure stabilește că s-au încălcat normele interne.
"În conformitate cu prevederile art. 66 din Legea nr. 254/2013 privind executarea pedepselor și a măsurilor privative de libertate dispuse de organele judiciare în cursul procesului penal, persoanele private de libertate au posibilitatea de a accesa, în vederea menținerii unei legături constante cu membrii de familie sau alte persoane, comunicările online (via Skype), în baza unei programări prealabile.
Conform art. 136 din H.G. nr. 157/2016 pentru aprobarea Regulamentului de aplicare a Legii nr. 254/2013 și art. 159 din Ordinul nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranța locurilor de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor, comunicările online au caracter confidențial, asigurându-se supravegherea exclusiv vizual, pe toată perioada acordării dreptului.
Totodată, posibilitatea întreruperii acordării dreptului la comunicare online este prevăzută doar în situația constatării unui comportament necorespunzător – care periclitează starea de ordine și disciplină, de către persoana privată de libertate și interlocutor/i, ori în situația nerespectării identității interlocutorilor (verificarea identității interlocutorului/interlocutorilor se realizează la momentul efectuării conexiunii, prin validarea datelor menționate în cererea de acordare a dreptului). Sediul materiei în ceea ce priveşte situațiile care impun întreruperea acordării acestui drept este reprezentat de Ordinul nr. 4800/2018 pentru aprobarea Regulamentului privind siguranța locurilor de deținere din subordinea Administrației Naționale a Penitenciarelor – Secțiunea a 17-a", a transmis joi seara, Administrația Națională a Penitenciarelor (ANP).
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau