Ce se fură din trenurile private: Hârtia igienică dispare din toalete în zece minute, iar săpunul într-o oră
Dimensiune font:
Hârtia igienică dispare din toaletele trenurilor în aproximativ zece minute de la momentul în care a fost pusă, în timp ce săpunul este mai puţin tentant şi rezistă chiar şi o oră, afirmă reprezentanţii companiei feroviare Transferoviar Călători, care operează trenuri private de călători.
"Când intrăm pe o rută nouă, destul de mulţi călători, care până atunci circulaseră cu operatorul feroviar de stat, încearcă să dea şpagă controlorului. Apucăturile cu care vin sunt clare, încearcă să meargă fără bilet. Când deschidem o nouă rută se fură perdele, iar unii călători scriu pe pereţi şi mănâncă seminţe. Oamenii îşi schimbă comportamentul când văd că au altfel de condiţii şi când li se atrage atenţia", a declarat agenţiei MEDIAFAX Dumitru Bărbăcuţi, directorul general al Transferoviar Călători (TFC), parte a Transferoviar Grup (TFG).
El spune că pe anumite rute, societatea pe care o conduce are contracte cu firme de pază.
"În general, oamenii respectă curăţenia. Am reuşit în anumite automotoare să montăm sisteme de supraveghere video. Mai dispar din când în când perdele, mai ales pe secţia Olteniţa, dar şi coşuri de gunoi. Avem probleme cu cei care ascultă muzică dată tare. Am reuşit să eliminăm mâncatul de seminţe şi fumatul în tren. În schimb, hârtia igienică şi săpunul din toalete se fură în continuare, pentru că nu poţi sta la uşa WC-ului şi nici să montezi camere video. În toaletă, fiind singuri, ori fumează, ori sustrag hârtia igienică şi săpunul", a adăugat directorul firmei.
Trenurile private au recâştigat călători care optaseră deja să meargă cu maşina proprie sau cu microbuzul.
"În mare parte avem un trafic foarte mare de elevi, care ar fi stat altfel în gazdă. În zona Buzăului, Olteniţei sau la Galaţi avem trenuri care ajung în oraşe în jurul orei 7:00 şi sunt pline de elevi. Stăteau în gazdă pentru că nu aveau trenuri potrivite pentru a ajunge la şcoală şi a se întoarce acasă. Acum plătesc mult mai puţin la tren decât la gazdă", a afirmat Bărbăcuţi.
Firma operează pe 11 rute şi facem aproximativ 7.000 de kilometri pe zi, în medie. TFC are 23 de automotoare, care cumulează 4.500 de locuri şi peste 600 de angajaţi.
Transferoviar Grup a fost înfiinţat în anul 2003 ca operator feroviar de marfă. Începând cu 2010, TFG a devenit şi operator feroviar de călători, dar şi gestionar de infrastructură feroviară, înregistrând o cifră de afaceri din transportul de călători de 14 milioane de lei.
Începând cu luna mai 2011, Transferoviar Călători (TFC) a preluat activitatea de transport feroviar de călători de la TFG, şi a avut o cifră de afaceri de 46 de milioane de lei. În anul 2012 TFC a avut afaceri de aproximativ 56 de milioane de lei, iar pentru anul în curs estimează un rulaj de 66 milioane de lei.
TFG este deţinut de omul de afaceri Mitică Călin, proprietarul fabricii Remarul 16 Februarie din Cluj-Napoca.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau