Cel mai ciudat fruct arată ca o căpșună, dar are un cu totul alt gust: cum se cheamă
Dimensiune font:
Dacă nu ai ști că este vorba de cu totul alte fructe, ai crede că în imaginile alăturate sunt niște căpșuni care au suferit modificări genetice. Dincolo de similaritățile estetice, gustul lor nu are nicio legătură cu căpșunile.
Din prisma faptului că unele fructe cresc doar în anumite regiuni de pe mapamond, nu de puține ori, se întâmplă să nu aibă o traducere sau echivalent în limba română. Din acest motiv, pentru a găsi mai multe detalii despre fructele alăturate, trebuie să cauți pe internet ”pineberries”. Numele este o asociere dintre strawberries (căpșuni) și pineapple (ananas).
pineberries
Intitulate pineberries, aceste fructe nu reprezintă vreun experiment eșuat de a îmbunătăți căpșunile. În schimb, sunt o evoluție naturală a fructelor pe care le cunoaștem cu toții, într-o anumită regiune de pe mapamond. Dincolo de unde le găsești însă, partea cea mai fascinantă este gustul. Acestea sunt un pic acrișoare, precum niște căpșuni necoapte, dar aroma predominantă este una de ananas, citrică, proaspătă.
Numele științific al acestui fruct este Fragaria x ananassa și, vizual, arată ca o căpșună albă cu buline roșii integrate în pulpa fructului, la suprafață. Până și mirosul lor este de ananas. Pineberries sunt foarte benefice pentru organism din prisma nivelului de nutrienți și merită să le incluzi în regimul tău, dacă dai de ele. Pot fi consumate proaspete sau le poți amesteca în smoothies, salate și sucuri. Eventual, dacă te simți creativ, poți face o plăcintă cu ele.
Pentru prima oară, au fost descoperite în 1750, ca fiind o combinație dintre căpșunile albe din America de Sud (Fragaria Chiloensis) și căpșunile roșii pe care le știm cu toții din America de Nord (Fragaria Virginiana). Au devenit însă foarte populare la începutul anilor `90, în Olanda, când un cercetător cu numele Hans de Jongh a reușit să creeze o combinație naturală de semințe pentru a le crește în grădină.
În final, a patentat specia intitulată Natural Albino. Dacă nu ți le crești însă singur, s-ar putea să fie destul de complicat să le găsești în comerț pentru că nu rezistă pe raft mai mult de 1-2 zile, după ce au fost culese.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau