Colonelul Tudose, oracolul lui Ciolacu

3

Dimensiune font:

| 22-02-2024 00:07

Multiplu deputat de Brăila, actualmente deputat de Bruxelles, Mihai Tudose (alintat Miki de către apropiați) a ajuns unul din capii noului PSD, încadrându-se în tipologia actualilor lideri ai celui mai mare partid din România: fără pregătire, fără profesie sau meserie, fără minimă simțire. Tot mai limbutul europarlamentar face de o vreme pe oracolul lui Ciolacu și pe inchizitorul-șef al PSD. De când a fost avansat șef al campaniei PSD pentru alegerile europarlamentare, iarba verde de acasă nu-i mai place, iar gura nu-i mai tace, ajungând să facă inclusiv critică, distribuție și figurație de film În realitate, joacă doar rolul idiotului util sau al prostului fudul.

Odraslă a nomenclaturii comuniste, cu probleme de școală și de meserie

Contestatarul și flecarul Mihai Tudose a crescut în puful nomenclaturii comuniste, tatăl său ocupând în ultimii ani ai regimului comunist funcția de director general al Direcției Agricole Brăila, una din cele mai importante direcții de profil din țară datorită ponderii agricole substanțiale a Marii Bălți a Brăilei, devenită cea mai mare producătoare de porumb și de grâu din țara noastră. Tatăl lui Tudose a dat, de multe ori, raportul mult iubitului conducător Nicolae Ceaușescu și avea conexiuni puternice în PCR și în Ministerul Agriculturii. Născut în 1967 (anul decrețeilor), Tudose junior nu a consemnat nimic în CV-ul său până în 1991, nici măcar liceul pe care l-a absolvit. Cu mânuța lui se laudă că, în perioada 1991-1995, a urmat cursurile Facultății de Drept a Universității Creștine Dimitrie Cantemir (UCDC) din București și că a devenit jurist. Deducem că a intrat la facultate doar la vârsta de 24 de ani, când cei mai mulți o termină. Nu a făcut facultatea la zi, ci de la distanță (fără frecvență), venind la București doar la examene, când adăsta în vastele apartamente ale parlamentarilor PSD de Brăila de la hotelul București (redenumit ulterior Radisson). O problemă mai spinoasă este că instituția de învățământ în cauză nu era acreditată în perioada respectivă, astfel că Tudose ar trebui să ne dezvăluie unde a susținut examenul de licență.

Noul star politic din Brăila spune că este jurist de profesie, dar n-a exercitat niciodată vreuna din profesiile juridice consacrate (avocat, procuror, judecător, notar, secretar general de UAT). Deși crede că le știe pe toate, n-a redactat în viața lui vreun act juridic și, spun apropiați de-ai săi, n-a deschis vreun cod juridic. Reiese că a absolvit facultatea și a obținut licența în drept în condiții la fel de dubioase ca și confrații săi politici Marcel Ciolacu și Alfred Simonis, primul-ministru al Guvernului României, respectiv președintele Camerei Deputaților, care se laudă că sunt juriști de profesie și că au absolvit dreptul la Universitatea Spiru Haret din București, respectiv la Universitatea Tibiscus din Timișoara, care nu erau nici ele acreditate în perioada indicată în CV-uri.

Precum Ciolacu și Simonis, Tudose n-a avut nicio ocupație, meserie sau profesie până la o vârstă destul de înaintată, respectiv până la 29 de ani, trăind nineacă pe banii lui babacu. Proaspătul și arogantul șef de campanie al PSD a consemnat în fals în CV-ul său că a fost șef de cabinet parlamentar în perioada 1992-1999, susțin foști parlamentari social-democrați de Brăila, deținând în realitate această funcție la cabinetul senatorului PDSR Mihai Matetovici din 1996 (după ce a absolvit facultatea) până în 1999 (când a fost pus pe liber). Cu astfel de specimene, premierul Ciolacu a avut tupeul să afirme recent că PSD are cea mai pregătită și competitivă echipă de conducere din istoria partidului. Cu lipsurile și păcatele lui Ion Iliescu, Adrian Năstase și Mircea Geoană, asemenea afirmație constituie o impietate la adresa acestora și echipelor lor de conducere , dar și o tâmpenie mare cât Casa Poporului. PSD are actualmente conducerea cu cei mai mulți analfabeți și derbedei funcționali.

Un sfert de secol de frecat menta

La alegerile parlamentare din 2000, Mihai Tudose a fost ales deputat PSD de Brăila. Cu gura mare și cu nas tare, în precampania electorală a bătut cu pumnul în masă și i-a cerut președintelui de-atunci al PSD, Adrian Năstase, să promoveze tineri pe listele parlamentare, respectiv să fie desemnat în fiecare județ un candidat tânăr pe poziția a doua. Astfel a ajuns pe poziția a doua în județul Brăila și a acces în Camera Deputaților, în care a vegetat două decenii, fiind reales de patru ori. Pe parcursul a cinci mandate a frecat menta în Parlament, remarcându-se ca sorbitor de vorbe pășuniste și de albituri naționale, îndeosebi în hotelul Radisson și prin preajma acestuia.

În perioada decembrie 2014-noiembrie 2015 a deținut portofoliul de ministru al Economiei, Comerțului și Turismului în ultimul guvern condus de premierul Victor Ponta, iar în iunie 2017 a fost uns de Liviu Dragnea prim-ministru al Guvernului României. Cabinetul său a avut o existență efemeră, predând ștafeta guvernării după numai 6 luni, în ianuarie 2018. Tudose a făcut de râs Guvernul, PSD și România demisionând și plecând acasă taman în ziua în care trebuia să-l primească la Palatul Victoria pe premierul nipon Shinzo Abe, primul șef de guvern al Japoniei sosit în vizită oficială în țara noastră. În anul electoral 2020 a părăsit PSD și s-a înscris în Pro România, candidând pe locul doi și fiind ales în Parlamentul European, dar după un an l-a trădat pe binefăcătorul său Victor Ponta și a revenit în PSD.

Amantlâcul cu SRI

După ce a ajuns de june în sferele înalte ale puterii, Mihai Tudose s-a remarcat mai mult ca apărător al siguranței naționale și cadru de nădejde a Serviciului Român de Informații (SRI). Tudose a dat mâna cu SRI după alegerile parlamentare din 2004, când a obținut al doilea mandat de deputat. După aceste alegeri, Tudose și colegul său deputat de Bacău, Gabriel Vlase (actualmente șef al SIE) au fost trimiși plocon de către eminența cenușie a PSD, Viorel Hrebenciuc, generalului Ionel Marin, primul-adjunct al directorului SRI din perioada respectivă (antecesorul generalului Florian Coldea), fiind duși de mânuță la biroul acestuia din pădurea Băneasa. În 2006 a absolvit un curs postuniversitar la Colegiul Național de Securitate Națională din cadru SRI și un curs de specializare la Centrul European Marshall pentru Studii de Securitate Națională din Garmisch, Germania.

După patru ani, în 2010, a obținut titlul de doctor în științe militare și informații la Academia SRI, cu teza ,,Protecția infrastructurilor critice”. Un an mai târziu a devenit cadru didactic la Academia SRI, cu gradul de lector, iar, după numai doi ani, a fost promovat conferențiar universitar. Potrivit unor surse apropiate, a dobândit și gradul militar de colonel în rezervă, cu care se mai mândrește la un pahar în plus.

Un Terente al bălților politichiei mioritice

Mihai Tudose face acum pe preacuratul și nevinovatul, dar lucrurile nu stau tocmai așa. Trebuie să lămurească și să plătească (și cu teșchereaua și cu răcoarea proprie) dacă, în urma procesului Roșia Montană desfășurat la Washington, România va fi obligată să achite despăgubiri între 3-6 miliarde de dolari firmei controversatului afacerist româno-canadiano-american Frank Timiș, Gabriel Resources. Pentru că, în perioada în care era premier, l-a promovat pe daiboj președinte al Agenției Naționale a Resurselor Minerale (ANRM) pe un nătâng numit Gigi Dragomir (un apropiat al președintelui Consiliului Județean Neamț, Ionel Arseni, și al vicepremierului Marcel Ciolacu, până atunci producător și comerciant de salam și parizer), care a emis o dispoziție prin care a înscris site-ul Roșia Montană în patrimoniul UNESCO, deși ar fi trebuit adoptată o hotărâre de Guvern în acest sens.

Trebuie să lămurească cum au pus mâna, în perioada în care era premier, pe Marea Baltă a Brăilei, un grânar și porumbar al României și al Europei, niște afaceriști arabi mai deocheați. Trebuie să lămurească cum a ajuns soția sa angajată a Companiei Naționale de Investiții (CNI), cu un salariu de mai multe mii de euro, după ce în prealabil i s-a pus pata pe această companie și a trimis peste ea Corpul de control al primului ministru ca să o verifice la sânge, dar controlul a fost stopat de Liviu Dragnea. Trebuie să ne lămurească cum a ajuns fiica sa un fel de supervizoare și de revizoare a afacerilor cu energie eoliană din Dobrogea. Pentru cine se învârtesc morile de vânt, tov. colonel?

În condițiile în care nu are niciun an contributiv în cartea de muncă, vajnicul Tudose va beneficia de o pensie specială de peste 3.000 de euro pentru cele cinci mandate de deputat în Parlamentul României și de o pensie specială de 5.000 de euro pentru mandatul de deputat în Parlamentul European. Cu toată această pensie totală de peste 8.ooo de euro, va rămâne in istorie ca un Terente al bălților politichiei mioritice. Așa că ciocu mic, la stânga-împrejur și pe loc repaus, colonele Tudose!

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA
Bancul Zilei

06:14

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
PUBLICAȚIE DE VÂNZARE Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iași S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitorului Normatos Construct S.R.L., cu sediul social în mun. Rădăuţi, str. Volovăţului, nr. 39, sc. A+B, parter, cod postal 5875, jud. Suceava, C.U.I. RO4604263, nr. de înreg. O.R.C. J33/1464/1993, conform Sentinței civile nr. 1184/17.09.2013, pronunţată în dosarul nr. 15337/86/2011, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Hotărârii nr.108/02.04.2024 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Codului de Procedură Civilă, la data de 16.05.2024, ora 14.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Normatos Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1. Denumire şi descriere activ: APARTAMENT nr. 12 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U12, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. Valoare de evaluare (lei, fără T.V.A.): 288.000 lei. Activ 2: APARTAMENT nr. 16 cu 2 camere (sufragerie și dormitor), 2 holuri, bucătărie, baie, debara și logie, cu suprafața utilă totală de 77,41 mp, identificat cu nr. cad. 8643-C1-U16, situat la etajul 2 al blocului de locuit cu regim înălțime P+4E+M, amplasat în mun. Rădăuți, str. Putnei, nr.225A, jud. Suceava, cu cota indiviză 1/24 părți indivize din terenul imobilului nr. cad. 8643, compus din teren CC cu suprafața de 600 mp, pe care este amplasat blocul de locuințe, înscris în CF 30266 UAT Rădăuți. 295.000 lei. Activ 3: TEREN INTRAVILAN, curți construcții, cu suprafața de 5.031 mp, situat în mun. Rădăuți, str. Putnei, F.N., jud. Suceava, înscris în CF 31695 UAT Rădăuți, nr. Cad. 31695. Valoare: 1.325.300 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 15.05.2024, ora 14.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 15.05.2024, ora 14.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 15.05.2024, ora 14.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
Lovitură de Teatru de Ziua Z: Macron îl invită pe Putin în Franța
17/04/2024 10:50

Rusia va fi invitată să participe la ceremoniile dedicate celei de-a 80-a aniversări a Debarcării Aliatilor in Normandia din 6 iunie 1944. O invitatie oficială urmează să fie transmisă curand prin amba ...

Mai multe drone neidentificate au supravegheat Baza Aerienă 57 Mihail Kogălniceanu
17/04/2024 08:22

Cateva drone au fost observate de militarii Bazei Aeriene 57 Mihail Kogălniceanu, in cursul nopţii de luni, in apropierea aeroportului, iar surse militare au precizat că acestea erau probabil de tip comercia ...

Gina Pistol va prezenta MasterChef cu Sorin Bontea, Florin Dumitresu şi Cătălin Scărlătescu + Vedeta vine la PRO TV după Smiley?
16/04/2024 22:06

Anuntul zilei vine de la PRO TV! Postul din Pache Protopopescu a anuntat oficial că cei trei chefi Sorin Bontea, Florin Dumitresu şi Cătălin Scărlătescu sunt juratii emisiunii MasterChef. După ce s-a l ...

Sorin Bontea, Florin Dumitrescu si Catalin Scarlatescu revin la PRO TV! Cei trei sunt juratii sezonului 9 MasterChef Romania!
16/04/2024 21:49

Au inspirat milioane de romani prin gastronomie, au dăramat granitele bucătăriei de acasă si, cu pasiune, au transformat fiecare farfurie intr-o adevărată operă de artă. Au arătat că si cei pasionati ...

Statele Unite au dat startul noii generații de arme care să le protejeze în fața unui atac cu rachete balistice intercontinentale
16/04/2024 21:03

Compania americană Lockheed Martin a obţinut un contract in valoare de 17 miliarde de dolari pentru dezvoltarea unei noi generaţii de interceptori care să protejeze Statele Unite ale Americii impotriva unui ...

Războiul se mută pe teritorilul olimpic: Ucraina ar folosi armistiţiul olimpic pentru a încerca să se regrupeze
16/04/2024 20:53

Kremlinul a reacţionat, marţi, la apelul preşedintelui francez Emmanuel Macron pentru un armistiţiu in conflictele internaţionale in timpul Jocurilor Olimpice de la Paris, spunand că Ucraina ar putea folo ...

Un primar PNL din Alba a fost găsit spânzurat în locuința sa - Era urmărit penal
16/04/2024 20:22

Primarul comunei Vinţu de Jos din judeţul Alba, Petre Ion Barbu, a murit, marţi după-amiază, fiind găsit spanzurat intr-o anexă a locuinţei. Poliţia Judeţeană Alba face verificări pentru a stabili i ...

Israelul, 'nemulțumit' de răspunsul Chinei după atacul Iranului: 'Speram o condamnare mai puternică și o recunoaștere clară a dreptului la autoapărare'
16/04/2024 20:06

Israelul se declară „nemultumit” de răspunsul Chinei in ceea ce priveste atacul Iranului. Declaratia a fost făcută de un diplomat israelian din China. Chinezii nu au condamnat atacul asupra Israelului. ...

'Nu avem nicio șansă să câștigăm cu Rusia fără ajutorul SUA': Zelenski prezintă un raport devastator pentru Ucraina!
16/04/2024 19:27

Fortele armate rusesti au un avantaj major pe front! Asta o spune presedintele ucrainean Volodimir Zelesnski, in cadrul unui interviu. Liderul de la Kiev spune că ajutorul SUA e vital pentru Ucraina. Zelensky ...

Românii din Cernăuți acuză autoritățile ucrainene că bat bărbații și îi mobilizează în condiții umilitoare
16/04/2024 00:04

Situatia este tensionată in Cernăuti, regiune unde locuiesc multi romani, in conditiile in care autoritătile ucrainene continuă mobilizările in randul populatiei pentru a mări efectivele de soldati care l ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei