Cu cât trăieşti mai ieftin dacă te muţi în provincie
Dimensiune font:
Veniturile mult mai mari ale bucureştenilor comparativ cu locuitorii din restul ţării se compensează cu cheltuielile mult mai mari la întreţinere.
Salarii mai mari, mai multe oportunităţi de angajare, dar şi cheltuieli pe măsură. Aşa arată Bucureştiul, care generează un sfert din PIB-ul ţării şi asigura 12% din locurile de muncă, în comparaţie cu restul ţării. Bucureştenii plătesc însă pe măsura veniturilor pe care le obţin. Astfel, potrivit unui studiu realizat de compania de cercetare Euromonitor International, veniturile disponibile ale locuitorilor din Capitală sunt cu 93% mai mari faţă de cele ale românilor care trăiesc în provincie.
În schimb, bucureştenii sunt nevoiţi să cheltuiască lunar în medie cu 50% mai mult pentru întreţinerea gospodăriei decât cei care locuiesc în provincie. Mai mult, costurile cu trasnportul din capitala României sunt mult mai mari chiar şi faţă de alte state europene. În medie 17% din veniturile unui bucureştean se cheltuiesc pe transport.
Românii din toată ţara tind însă să se stabilească în capitală, drept dovadă şi datele statistice adunate de specialiştii Euromonitor, potrivit cărora în perioada 2006-2011 populaţia Bucureştiului a crescut cu 2% net.
Din datele companiei de cercetare, în perioada 2012-2020 economia oraşului vva creşte cu 47%, comparativ cu 28% în restul ţării.
economica.net
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau