De ce murim de cancer!? PSD și PNL ne oferă mâncare de proastă calitate plină de substanțe toxice cancerigene
Dimensiune font:
Cancerul este a doua cauză principală de deces în România, după bolile cardiovasculare, reprezentând 19% din totalul deceselor. În anul 2019, în ţara noastră au murit din cauza cancerului 50.324 de persoane.
Potrivit datelor OMS, în anul 2022, la nivel mondial au fost estimate 20 de milioane de noi cazuri de cancer şi 9,7 milioane de decese. Totodată, potrivit Agenţiei Internaţionale pentru Cercetarea Cancerului (IARC) din cadrul OMS, în următorii 20 de ani numărul de noi cazuri de cancer ar putea creşte cu 55% la nivel global, iar în Europa cu 22,5%.
Îmbolnăvirile de cancer sunt strâns legate de alimentație. Producătorii români nu au nici o șansă în lupta cu produsele din import ieftine, de o calitate îndoielnică și pline de substanțe toxice. Cei care profită de acest lucru sunt chiar baronii PSD și PNL. Ei sunt cei care ne pun pe masă mâncăruri toxice și alimente de proastă calitate, spre propria lor îmbogățire, în timp ce poporul e tot mai sărac și bolnav.
România a ajuns tomberonul alimentar unde ne sunt puse pe masă cele mai ieftine și toxice produse. În perioada pandemiei prin Senat a trecut PLX 178, un proiect legislativ cu măsuri foarte bune pentru producătorii români, însă Consiliul Concurenței și ministrul Adrian Chesnoiu au avut grijă să îl distrugă de așa natură încât producătorii români să ajungă la cheremul marilor retaileri și al companiilor de casă, care livrează marfă pentru aceștia, companii din sfera de influență a baronului PSD, Paul Stănescu.
Legea nr. 81/2022 este un asasinat la adresa sănătății românilor deoarece favorizează introducerea în țară a produselor de proastă calitate pline de substanțe toxice cancerigene.
Autoritatea Națională Sanitară Veterinară și pentru Siguranța Alimentelor (ANSVSA) a emis cinci alerte la început de an pentru mai multe produse alimentare.
În trimestrul patru, 2023 au fost şapte alerte cu seminţele de mac, o alertă la bananele cu pesticide şi patru alerte la produsele alimentare de origine animală cu criterii microbiologice necorespunzătoare. În prezent, mai avem încă cinci alerte la mandarine, clementine, struguri roze, dovlecei, roşii care au limitele de pesticide depăşite. Mai există o alertă la pudra de scorţişoară prin prezenţa de mercur depăşită faţă de limitele care sunt admise pe Regulamentul European.
Cancerele gastro-intestinale au cele mai rapide rate de incidenţă crescătoare dintre toate cancerele cu debut precoce.
Incidenţa tuturor cancerelor, dar mai ales a celor gastrointestinale, a crescut la tineri, în timp ce incidenţa cancerului fie a rămas stabilă, fie a scăzut la adulţii mai în vârstă.
Dietele bogate în alimente ultraprocesate ar putea avea ceva de-a face cu acest lucru, sugerează specialiştii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau