De ce va miza Rusia pe armamentul rudimentar din Nord în războiul împotriva Ucrainei. Gen. Barbu: Au nevoie de urmașele Katiușei
Dimensiune font:
Rusia încearcă în această toamnă să-și asigure suficientă muniție pentru a bloca orice ofensivă reușită a Ucrainei.
Consumul uriaș de proiectile în războiul din Ucraina a luat prin surprindere pe toată lumea. Europa și Statele Unite încearcă să ridice treptat nivelul de producție, în timp ce Rusia - după ce a suferit câteva luni din cauza sancțiunilor și a încetinit producția - a găsit soluții pentru a-și revitaliza industria de apărare.
Până la sfârșitul anului 2022, producția militaro-industrială a Rusiei a început să câștige din nou avânt, spun surse pentru NYT, pentru a înlocui cele aproximativ 10 milioane de proiectile de artilerie consumate.
Spre sfârșitul lui 2022, Rusia a păcălit sancțiunile, folosind structurile sale de informații și a reluat comerțul cu componente critice, transportându-le prin țări terțe, precum Armenia sau Turcia.
Potrivit oficialilor americani, Washingtonul poate încetini, dar nu poate opri contrabanda Rusiei cu piese de rachete, iar previzibilul acord cu Coreea de Nord nu va face decât să înrăutățească situația pentru Ucraina.
Întâlnirea dintre bunicul Putin și juniorul Kim a avut loc la cel mai modern cosmodrom al Federației Ruse, inaugurat în 2016 - Cosmodromul Vostočnîi, situat în Extremul Orient rus.
Printre delicatese, proverbe și limbaj de lemn în legătură cu prietenia veche dintre cele două popoare, cei doi tovarăși discută despre livrarea de cât mai multă muniție (Putin) și transferul de tehnologie avansată, în domeniul satelitar și cel ce ține de submarine (Kim).
Agenda este axată în special pentru cooperarea industriei de apărare, iar prezența ministrului apărării Serghei Șoigu, dar mai ales a directorului Departamentului pentru Industria Munițiilor, Jo Chun Ryong, confirmă acest lucru.
Generalul Cristian Barbu, într-o intervenție la Digi24, este de părere că Putin ”cumpără timp” prin armele rudimentare aduse din Coreea de Nord.
”Coreea de Nord poate să ofere cantități mari de muniție care să ajungă pentru 2,3,4 luni. Nu în ultimul rând, (nord coreeni n.r.) pot să ofere proiectile reactive, urmașele Katiușei, care pot pleca 40 odată, și care înțeapă terenul atât de des încât nu mai rămâne nimic în picioare.
Poate că 25% din muniție nici nu funcționează, dar Putin o va dispune în zonele cu lupte mai puțin intense, degrevează acele zone și mută muniția bună în zonele importante de front”, notează generalul.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau