Directorul Centrului de Pregătire Buşteni, despre cazul elevei care a căzut de la etajul unei vile: Organizarea taberei nu este în atribuţiile noastre
Dimensiune font:
Reprezentanţii Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie Buşteni, unde era cazată eleva care a ajuns la spital în comă după ce a fost găsită căzută în faţa clădirii, afirmă că reponsabilitatea organizării taberelor nu revine centrului, ce "poate prelua prelua acţiuni în scop educativ".
"Instituţia noastră are excedent de cazare şi masă şi putem prelua aceste tabere, ca fiind acţiuni în scop educativ, dar partea de organizare a taberei nu ne aparţine nouă, şi celor care le organizează", a declarat Irinel Iţă, directorul Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie Buşteni, aflat în subordinea Ministerului Economiei.
El a mai spus că incidentul s-a petrecut pe timpul nopţii, când toţi copiii dormeau, şi că nu are informaţii despre ceea ce s-a întâmplat.
O elevă de 13 ani din Capitală a ajuns la spital în stare critică, marţi dimineaţă, după ce ar fi căzut de la etajul al treilea al clădirii unde era cazată, fiind găsită căzută de către un profesor.
Directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova, Daniel Nicolae, afirma că fata avea hipotermie severă, temperatura corpului fiind de 19,5 grade, şi că are şanse minime de supravieţuire.
Directorul Serviciului de Ambulanţă Prahova mai spunea că adolescenta ar fi stat în zăpadă foarte mult timp, încă din cursul nopţii, ambulanţa fiind solicitată la faţa locului la ora 7.28 şi ajungând în jurul orei 7.40, când au început şi manevrele de resuscitare, care continuă şi acum.
Potrivit reprezentanţilor Spitalului din Sinaia, unde a fost dusă adolescenta, aceasta este în comă, fiind menţinută în viaţă cu ajutorul aparatelor.
Incidentul a avut loc într-o clădire a Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie, aflat în subordinea Ministerului Economiei. Clădirea se află pe strada Paltinului din Buşteni, iar conform site-ului Centrului de Pregătire pentru Personalul din Industrie (CPPI), instituţia este subordonată Ministerului Economiei, fiind finanţată integral din venituri proprii, şi are ca obiect principal de activitate "formarea profesională continuă a adulţilor".
Potrivit unor surse locale, în tabără se aflau aproximativ 16 copii olimpici la matematică.
Şeful Inspectoratului Şcolar Judeţean Prahova, Horia Toma, afirma că tabăra este organizată printr-o asociaţie nonprofit a profesorului Mircea Lascu din Zalău, care conduce şi editura Gil, specializată în tipărirea de carte şcolară.
Potrivit lui Horia Toma, elevii se înscriau online în tabăra organizată de acest profesor, care era destinată copiilor olimpici la matematică.
Primele informaţii arată că organizatorul, profesorul Mircea Lascu, era singurul însoţitor al elevilor şi că avea contract cu Centrul de Pregătire pentru Personalul din Industrie pentru organizarea acestei tabere, care nu are niciun fel de autorizaţie de la Ministerul Educaţiei.
Potrivit site-ului editurii Gil, tabăra se numeşte "Math-time Buşteni", a început în 3 ianuarie şi durează până în 12 ianuarie. O a doua serie a acestei tabere este programată pentru luna august a acestui an.
Editura Gil a fost înfiinţată la Zalău în 1993, iar profesorul Mircea Lascu are 55 de ani. De asemenea, profesorul deţine şi asociaţia nonprofit "Math Time", care organizează tabăra de matematică.
Sursa: mediafax.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau