Florea: În PDL se văd tabere adverse, trupe aliniate în tranşee, care trag cu furie
Dimensiune font:
Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea se declară îngrijorat de faptul că în PDL "se văd tabere adverse, trupe aliniate în tranşee, care trag cu furie unii împotriva altora", susţinând că în partid confruntarea este demolatoare, iar tonul -"nepermis".
Prim-vicepreşedintele PDL Dorin Florea a dat publicităţii, vineri, un "Apel la dialog", în care îşi exprimă îngrijorarea faţă de faptul că în ultimele zile are loc în interiorul formaţiunii "o confruntare demolatoare, care nu este benefică niciunui grup, niciunei moţiuni, niciunui membru al partidului".
"În momentul de faţă sunt îngrijorat să văd tabere adverse în PDL, să văd trupe aliniate în tranşee, care trag cu furie unii împotriva altora, spre deliciul presei şi al adversarilor politici. Sunt îngrijorat să văd cum în PDL se pun etichete, se trasează graniţe, se aruncă acuze grave ce îi descalifică pe toţi cei implicaţi. Nu asta este soluţia", arată Florea.
În opinia acestuia, "tonul la care au ajuns discuţiile este unul nepermis".
Florea îşi îndeamnă colegii de partid la "dialog şi reflecţie", subliniind că nu s-ar fi ajuns la situaţia tensionată din prezent dacă în PDL "s-ar fi dialogat mai mult şi s-ar fi ţinut cont mai mult de opiniile exprimate".
"Este evident că multe din nemulţumirile din PDL sunt datorate unor măsuri vechi, care la timpul lor nu au fost discutate suficient în partid, nu au fost lămurite, nu au fost anunţate şi prezentate corespunzător, membrii noştri din partid aflând de acestea din presă", afirmă Florea.
Prim-vicepreşedintele PDL adaugă că toată lumea trebuie să înţeleagă că în PDL conducerea partidului trebuie "să se ocupe de partid, să-l facă funcţional, să-l facă capabil să crească oameni care să lucreze şi care să nu aştepte ca alţii să le facă treaba”, întrucât "dacă un partid nu are lider şi nu îşi creşte lideri, este sortit eşecului".
"Priorităţile noastre trebuie îndreptate spre recâştigarea încrederii mediului de afaceri, iar aici mă gândesc că Elena Udrea este cea mai potrivită pentru acest lucru; să dialogăm mai mult cu societatea civilă - şi pentru asta Monica Macovei, Cristian Preda, Adrian Papahagi sunt vectorii noştri; să ne ocupăm serios de administraţie şi descentralizare, iar pentru asta Vasile Blaga cu Theodor Stolojan sunt oamenii potriviţi. Avem resurse suficiente, oameni responsabili şi de aceea consider că cele trei moţiuni ar fi trebuit să fie convergente, complementare - şi nu divergente", afirmă Florea.
În opinia acestuia, este necesar ca PDL să adune în jurul său toate forţele care pot să ducă la reconstrucţia dreptei româneşti, fiind "dator să susţină ideile de dreapta, creştin-democrate, care au fost înecate de populismul socialist", să recâştige încrederea populaţiei şi să ofere soluţia pentru o elită politică credibilă.
"Cred că în aceste momente niciun lider PDL nu ar trebui să permită ca în spatele său să se încoloneze fel şi fel de indivizi dăunători care resping reforma şi care se complac în mediocritate. Pe cei care acum sunt foarte vocali, îi invit să urmărească cum un partid se curăţă de zgură în opoziţie, se întăreşte şi îşi regăseşte calea dreaptă. (...) În situaţia în care actuala conducere a ţării ne izolează prin iresponsabilitate de Europa, în situaţie în care haosul guvernează ţara iar puterea încearcă prin toate mijloacele să destructureze sistemul democratic, consider că pentru PDL este o datorie de onoare să dovedească înţelepciune şi unitate în jurul unor valori care s-au dovedit imbatabile şi nu s-au schimbat de-a lungul istoriei, valorile creştin-democrate, de dreapta", conchide prim-vicepreşedintele PDL.
Convenţia Naţională a PDL va avea loc în 23 martie, delegaţii urmând să aleagă noua conducerea a formaţiunii. La şefia PDL concurează Vasile Blaga, Elena Udrea şi Monica Macovei.
realitatea.net
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau