Mai mulți cormorani au fost surprinși în imagini la Stânca Costești de Serviciului Teritorial Botoșani al ANANP – Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate Botoșani.
“Cormorani uscându-și aripile sub soarele arzător, în aria de protecție specială avifaunistică Lacul Stânca Costești!”, scriu iubitorii de natură de la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate Botoșani pe pagina de socializare și publică mai multe imagini ilustrative.
Cel mai probabil imaginile au fost suprinse ieri, când la Botoșani s-au resimțit temperaturi de 37 de grade celsius și o umiditate incredibilă pentru locuitorii din această parte a României.
Cormoranul mare (Phalacrocorax carbo) este văzut deseori stând cu aripile deschise pentru a-și usca penajul - care nu este impermeabil, datorită lipsei glandei uropigiene, și deși acesta poate fi întâlnit în majoritatea habitatelor acvatice, fiind un bun înotător și scufundător, imaginile de la Stânca sunt superbe.
Cormoranul mare se hrănește cu pești de apă dulce și specii de pește marin, consumând mai ales exemplarele slăbite sau bolnave iar principalele pericole și amenințări asupra speciei sunt pierderea sau degradarea zonelor umede și a habitatelor de cuibărit (arbori, arbuști de pe malul apelor), braconajul (pentru că este considerat un pericol de către proprietarii fermelor piscicole) și înecarea păsărilor în plasele de pescuit.
“Cormoranul mare este listat în Formularul standard Natura 2000 al sitului ROSPA0058 Lacul Stânca Costești, alături de alte 58 de specii de păsări prevăzute în Directiva 2009/147/CE privind conservarea păsărilor sălbatice și Directiva 92/43/CEE privind conservarea habitatelor naturale și a speciilor de faună și floră sălbatică”, au mai adăugat iubitorii de natură de la Agenția Națională pentru Arii Naturale Protejate Botoșani.
Sursa: stiri.botosani.ro
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<>
Adauga comentariul tau