Lege în Parlament: se schimbă radical rolul și atribuțiile Poliției Locale
Dimensiune font:
Senatul a adoptat, în calitate de prim for sesizat, un proiect de lege al USR prin care autovehiculele care aparţin Poliţiei locale pot folosi dispozitivele de avertizare sonore şi luminoase de culoare albastră. Totodată, plenul Senatului a adoptat iniţiativa de lege a PNL prin care Poliţia locală are atribuţii de constatare şi aplicarea amenzilor pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice. Forul decizional pe ambele propuneri de lege este Camera Deputaţilor, informează News.ro.
Astfel, senatorii au adoptat, în plenul de marţi, propunerea legislativă pentru modificarea Ordonanţei de urgenţă a Guvernului nr.195/2002 privind circulaţia pe drumurile publice.
„Legea 155/2010 a Poliţiei locale asigură cadrul legislativ pentru dotarea mijloacelor de transport ale Poliţiei locale cu astfel de dispozitive, însă ordonanţa de urgenţă 195/2002 nu include în lista utilizatorilor şi beneficiarilor de regim prioritar şi poliţia locală”, arată expunerea de motive a proiectului.
Conform sursei citate, „proiectul de lege unifică şi sistematizează cadrul legal în această materie, venind în sprijinul activităţilor şi competenţelor ce revin Poliţiei locale care va beneficia de un instrument normativ cuprinzător de către poliţiştii locali se exercită atribuţii de serviciu potrivit competenţelor ce le revin prin Legea 155/2010”.
De asemenea, Senatul a adoptat şi iniţiativa legislativă a PNL prin care Poliţiei locale îi sunt date atribuţii de constatare şi aplicarea sancţiunilor contravenţionale pentru încălcarea normelor rutiere de către conducătorii de trotinete electrice. Şi acest proiect de lege va fi dezbătut de Camera Deputaţilor, în calitate de for decizional.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau