LIVE Război în Israel: Sute de lovituri aeriene în Fâșia Gaza. Bombardamente constante și în orașul israelian Ashkelon, unde a fost atacat și un spital / Israelul a mobilizat 300.000 de rezerviști - VIDEO

00000 Breaking NEWS

Dimensiune font:

| 11-10-2023 23:55

 Armata israeliană (IDF) toacă Fâșia Gaza cu sute de lovituri aeriene, transformân cartiere întregi în ruine, în timp ce noi atrocități săvârșite de islamiștii Hamas pe teritoriul israelian ies la iveală. Ministrul israelian al apărării a declarat că a „eliminat toate restricțiile” impuse trupelor sale care luptă împotriva forțelor Hamas. Joe Biden a descris atacul Hamas drept un „act absolut malefic” și a confirmat că 14 americani au fost uciși, în timp ce alții sunt ostatici în Gaza. Se estimează că, în total, între 100 și 150 de ostatici sunt ținuți în Gaza. Cel puțin 1.200 de oameni au murit în Israel de sâmbătă și până acum, potrivit IDF, iar peste 1.100 de persoane au murit în Gaza, potrivit Ministerului palestinian al Sănătății.

Razboiul din Israel 

Evenimentele privind războiul Hamas contra Israelului, LIVETEXT pe HotNews.ro:

23:39Liga Arabă condamnă asediul israelian al Fâşiei Gaza, cere un ajutor umanitar „imediat” 

Miniştrii arabi au mai cerut Israelului „să revină asupra deciziei nedrepte de a întrerupe alimentarea cu energie electrică şi apă în Gaza”.

 

Erdogan negociază cu Hamas eliberarea ostaticilor

23:25Erdogan negociază cu Hamas pentru a obţine eliberarea ostaticilor israelieni

Preşedintele turc Recep Tayyip Erdogan a lansat un proces de negocieri cu Hamas în vederea obţinerii eliberării ostaticilor israelieni răpiţi de gruparea islamistă, a declarat miercuri seară o sursă oficială pentru AFP.

22:50Ambasadorul României în Israel, Radu Ioanid: „Mai avem şi mâine un transport mic, de 36 de oameni, presiunea va scădea pe Consulatul din Tel Aviv”. Ambasadorul i-a sfătuit pe români să nu vină în Israel în această perioadă, în afara situaţiilor de forţă majoră.

 

23:18Agenția ONU pentru refugiații palestinieni solicită 104 milioane de dolari pentru a răspunde situației din Gaza

„Fondurile solicitate vor acoperi nevoile urgente și imediate de hrană, nealimentare, sănătate, adăpost și protecție pentru până la 250.000 de persoane care caută siguranță în adăposturile UNRWA din Fâșia Gaza devastată și pentru alte 250.000 de refugiați palestinieni din cadrul comunității”.

„Este extrem de urgent ca accesul la asistență umanitară și la protecție să fie menținut pentru toți civilii”, a declarat comisarul general al UNRWA, Philippe Lazzarini.

 

22:09Ministerul israelian de Externe nu este în măsură „în acest stadiu” să confirme numărul celor „40 de bebeluși și copii uciși” în timpul masacrului comis sâmbătă de bărbați din Hamas în kibutzul Kfar Aza, în sudul Israelului, a declarat miercuri un purtător de cuvânt pentru AFP.

Presa israeliană relatase anterior că armata israeliană a descoperit orori de neimaginat într-o comunitate israeliană care a fost atacată sâmbătă de Hamas, inclusiv zeci de copii și bebluși morți, unii decapitați.

21:55SUA cooperează cu Israelul şi Egiptul în vederea evacuării unor civili din Gaza, anunţă Casa Albă

Autorităţile americane „cooperează activ” cu Israelul şi Egiptul pentru găsirea unei soluții prin care civilii să poată părăsi Fâşia Gaza, a reiterat miercuri un reprezentant al Casei Albe.

 

„Civilii nu sunt de vină pentru ceea ce a făcut Hamas”, a spus purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, John Kirby.

El a subliniat că nu poate să facă un „anunţ” exact şi nici să prezinte „o rută sau un coridor anume”.

21:38Ministerul Sănătății din Palestina a avertizat, miercuri, că întreruperile de energie electrică vor duce la suspendarea serviciilor de laborator și a băncilor de sânge, amenințând viețile a mii de persoane care au nevoie de tratament.

21:12Cel puțin 189 de soldați israelieni printre cei 1.200 de morți în Israel 

Armata israeliană a declarat că dintre cele 1.200 de persoane ucise în Israel în urma atacurilor comise de Hamas în acest weekend, cel puțin 189 erau soldați israelieni, a declarat miercuri Daniel Hagari, purtătorul de cuvânt principal al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), în cadrul unui briefing de presă.

20:50Washingtonul este pregătit să trimită un al doilea portavion „dacă va fi necesar” (Casa Albă)

Statele Unite - care au trimis deja un grup aeronaval în apropierea Israelului - sunt pregătite, „dacă este necesar”, să desfăşoare în regiune un al doilea portavion - cu obiectivul de a descuraja, a anunţat purtătorul de cuvânt al Consiliului de Securitate Națională de la Casa Albă, John Kirby.

Kirby a precizat că era prevăzut de multă vreme, înainte de atacurile Hamas asupra Israelului, ca un alt portavion american să se îndrepte către Marea Mediterană.

Acest portavion ar putea, în cazul în care este nevoie, să se deplaseze în estul Mării Mediterane şi să se alăture USS Gerald Ford - cea mai mare navă de război din lume - care se află deja în regiune.

20:38Premierul irlandez Leo Varadkar a avertizat guvernul israelian că solidaritatea internaţională în urma atacurilor Hamas s-ar putea „evapora” dacă răspunsul său în Gaza este disproporţionat.

  • „Poziţia Irlandei este foarte clară în această privinţă - Israelul este un stat democratic, este un stat suveran, este un stat care este recunoscut internaţional, are dreptul de a exista. Din păcate, este înconjurat de inamici care vor să-l şteargă de pe faţa pământului şi de aceea trebuie să se poată apăra. Dar trebuie să facă acest lucru proporţional”.
  • „Şi îi spunem foarte clar guvernului israelian că, în timp ce există multă solidaritate din partea SUA, din partea ţărilor europene (aflate) în spatele Israelului în acest moment, această solidaritate s-ar putea evapora, iar eu cred că se va evapora dacă răspunsul Israelului în Gaza este disproporţionat, mai ales dacă vizează civili”, a declarat el, , conform agenției DPA.

Suspiciunea privind o posibilă infiltrare aeriană dinspre Liban, infirmată

20:25Nu există „niciun incident de securitate” în nordul Israelului, a anunțat un purtător de cuvânt al Armatei israeliene, după informațiile privind o posibilă infiltrare aeriană dinspre Liban.

Armata israeliană investighează acum ce anume a declanșat alertele aeriene în întreg nordul Israelului, a precizat contraamiralul Daniel Hagari.

20:23General american: Nu sunt semne că vreo țară vrea să se alăture asaltului împotriva Israelului

Statele Unite nu văd niciun semn că vreo țară sau „actori suplimentari” ar căuta să se alăture asaltului condus de Hamas împotriva Israelului, a declarat miercuri la Bruxelles șeful Statului Major al armatei americane, Charles Brown, potrivit AFP.

Șeful NATO: Israelul are dreptul de a se apăra, dar mă aștept la răspunsuri proporționale

20:05Secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, spune că, deși Israelul are dreptul de a se apăra împotriva atacurilor, el se așteaptă ca răspunsul la atacul Hamas din weekend să fie unul proporțional, conform Al Jazeera.

„(Eu) mă aștept ca, desigur, când vedem răspunsurile Israelului, acestea să fie proporționale și este important, deoarece în acest conflict trebuie făcut tot ce este posibil pentru a preveni pierderi de vieți în rândul civililor nevinovați”, a spus el.

19:56Cel puțin 22 de cetățeni americani au murit în Israel, a declarat miercuri un purtător de cuvânt al Departamentului de Stat, citat de CNN.

„Exprimăm cele mai profunde condoleanțe victimelor și familiilor tuturor celor afectați”, a spus purtătorul de cuvânt.

Cu o zi în urmă, președintele Joe Biden spunea că cel puțin 14 cetățeni americani au murit.

19:45Statele Unite urmăresc cu atenție evoluțiile de la granița dintre Liban și Israel, a declarat John Kirby, purtătorul de cuvânt al Casei Albe pe teme de securitate.

„Am văzut tiruri de rachete lansate din sudul Libanului... în nordul Israelului. Evident că urmărim cu mare îngrijorare. Nu vrem să vedem acest conflict amplificat sau extins”, a spus Kirby într-un interviu pentru MSNBC.

Armata israeliană a anunțat în urmă cu o oră că a fost primit un raport privind o presupusă „infiltrare din Liban în spațiul aerian israelian”.

Bilanțul morților în rândul palestinienilor a urcat la 1.100

19:37Cel puțin 1.100 de palestinieni, între care 326 de copii, au fost uciși începând de sâmbătă, a anunțat ministerul sănătății din Gaza.De asemenea, numărul total al răniților a urcat la 5.339.

19:00Agenția Reuters relatează la rândul său că alertele răsună în mai multe orașe din nordul Israelului, iar postul public israelian Kan a transmis că „proiectile” au căzut în regiune.

18:52Armata israeliană (IDF) precizează că a primit informații privind o „infiltrare suspectă” din Liban în spațiul aerian israelian.

18:49Presa israeliană scrie că mai multe aparate de zbor - unele dintre relatări făcând referire la parapante cu motor - au intrat în nordul Israelului dinspre Liban.

Sirenele au răsunat în întreaga regiune, iar Armata Israelului a ordonat locuitorilor să se adăpostească până la transmiterea de noi informații, scrie The Guardian.

Șeful diplomației britanice, nevoit să se adăpostească într-un buncăr

18:37VIDEO Șeful diplomației britanice, James Cleverly, aleargă spre un buncăr în timp ce sună sirele de raid aerian în Israel

Secretarul de externe al Marii Britanii se afla în vizită în orașul Ofakim din sudul Israelului, când sirenele au sunat pentru a avertiza cu privire lansarea de noi atacuri Hamas.

18:27British Airways a anunțat că suspendă toate zborurile către Tel Aviv, conform BBC.

18:26FOTOMoshe Azman, Rabinul-șef al Ucrainei, a publicat un colaj cu două fotografii care arată cum nepoții săi s-au adăpostit de loviturile rusești cu rachete și apoi, după ce au fost evacuați în Israel, de cele ale Hamas.

18:24„Cadavrele sosesc în bucăți. Sunt chirurg și totuși nu pot suporta aceste scene ale morții" - medic din Gaza

Imagini cu orașul devenit ruină:

17:47Elveția vrea să clasifice Hamas ca organizație teroristă

Guvernul federal elvețian „este de părere că Hamas ar trebui să fie clasificată drept organizație teroristă” și examinează opțiunile juridice pe care le are la dispoziție, a anunțat miercuri Consiliul Federal într-un comunicat.

„Consiliul Federal a urmărit recentele atacuri şocante lansate de Hamas din Fâşia Gaza împotriva civililor din Israel. Acesta condamnă în termenii cei mai fermi aceste acte teroriste şi cere eliberarea imediată a ostaticilor deţinuţi de Hamas”, se mai arată în comunicat.

17:40Atacurile cu rachete lansate miercuri din Fâșia Gaza asupra orașului israelian Ashkelon au lovit inclusiv un spital, fără a exista victime, conform Al Jazeera.

„Centrul de dezvoltare a copilului din spitalul Barzilai din Ashkelon a fost lovit direct de un proiectil din Gaza”, a declarat o purtătoare de cuvânt a unității medicale.

17:35Trei canadieni au murit în Israel în weekend, iar alți trei rămân în continuare dispăruți, a declarat ministrul canadian de Externe Melanie Joly, scrie Al Jazeera. Joly a spus că peste 4.700 de cetățeni canadieni și rezidenți permanenți în Israel, în Gaza și Cisiordania s-au înregistrat la guvern.

De asemenea, Ministerul de Externe al Spaniei a confirmat decesul Mayei Villalobo Sinvany, o tânără de 19 ani cu cetățenie spaniolă și israeliană, care făcea serviciul militar în Israel, conform The Guardian.

Acord cu opoziția pentru formarea „guvernului de urgență” în Israel

17:22Patru paramedici au fost uciși în Gaza miercuri, potrivit organizației Semiluna Roșie Palestiniană (PRCS), care spune că forțele israeliene au vizat direct o ambulanță a organizației, în nordul Gaza, scrie CNN. Agenția palestiniană de presă WAFA a transmis că „un avion israelian a bombardat ambulanța în nordul Fâșiei Gaza”.

Reprezentanți ai Societății Semiluna Roșie Palestiniană au declarat că cele patru decese au avut loc într-un interval de 30 de minute, a declarat pentru CNN Semiluna Roșie Palestiniană, adăugând că alți șase paramedici care lucrează cu Ministerul Sănătății din Gaza au fost uciși, începând de sâmbătă.

17:15Regele Charles al III-lea se numără printre ultimii lideri mondiali care au condamnat acțiunile Hamas, scrie BBC. Potrivit unui purtător de cuvânt al Palatului Buckingham, regele Charles este „îngrozit și condamnă actele barbare de terorism din Israel”.

17:07Premierul israelian Benjamin Netanyahu și liderul opoziției, Benny Gantz, au convenit să formeze un guvern de urgență, se arată într-o declarație comună.

Potrivit declarației, părțile au convenit să formeze un cabinet de război din care să facă parte Benjamin Netanyahu, Benny Gantz și ministrul Apărării, Yoav Gallant, și care în perioada de război să nu promoveze acte normative care să nu privească desfășurarea războiului.

16:53Președintele rus Vladimir Putin a declarat că escaladarea violențelor între Israel și Hamas este un rezultat al politicilor duse de Statele Unite, pe care liderul de la Kremlin le acuză că nu au căutat o soluție pentru conflictul din Orientul Mijlociu. Putin a enunțat totodată soluția Rusiei pentru încheierea conflictului.

16:16Ministerul de Externe al Austriei a anunțat că unul dintre cei trei cetățeni austro-israelieni dați dispăruţi după atacul Hamas de sâmbătă asupra Israelului a fost găsit mort, conform BBC.

Gaza a rămas și fără energie electrică

16:13Singura centrală electrică din Gaza a rămas fără combustibil miercuri după-amiază, fiind forțată să se închidă după ce Israelul a întrerupt aprovizionarea, a anunțat Ministerul Energiei, conform The Guardian. Asta înseamnă că singura sursă de energie electrică acum în Fâșia gaza sunt generatoarele,însă acestea funcționează și cu combustibil, care este insuficient în Gaza.

16:09Brigăzile Al-Qassam anunță că atacurile aeriene pe care le lansează vizează aeroportul Ben Gurion din Tel Aviv.

15:58Fără metoda „knock on the roof”: Armata israeliană a scos mănușile și lovește fără milă în Gaza

15:16Rachete interceptate de sistemul israelian Iron Dome asupra Ashkelon, chiar acum:

14:53Statele Unite și aliații săi au avertizat gruparea militantă libaneză Hezbollah să nu escaladeze conflictul din Israel, în timp ce SUA își pregătesc mijloace militare pentru a descuraja o potențială extindere a războiului, au declarat pentru CNN mai mulți oficiali americani și persoane informate despre discuții.

Înalți oficiali ai administrației nu cred la acest moment că este probabil ca Hezbollah să se alăture în forță războiului Hamas împotriva Israelului, iar oficialii consideră că avertismentele au efect, chiar dacă au avut loc unele escaladări la granița Israel - Liban.

SUA a transmis către Hezbollah mesajul de a nu se amesteca în conflict prin mai multe canale, inclusiv prin intermediul guvernului libanez și al președintelui Parlamentului libanez, Nabih Berri, aliat al Hezbollah.

14:46Nouă lucrători umanitari ai ONU au fost uciși până acum de loviturile israeliene în Gaza.

„Protecția civililor este crucială, inclusiv în timpul unui conflict. Ei ar trebui protejați potrivit legilor războiului”, a spus UNRWA, principala agenție umanitară a ONU responsabilă de palestinieni ce operează în Fâșia Gaza.

Israelul a mobilizat 300.000 de rezerviști

14:34Ministerul de Externe al Germaniei a anunțat miercuri că 5.000 de cetățeni germani au solicitat să părăsească Israelul, neprecizând însă câți au reușit însă să plece cu propriile mijloace, scrie The Guardian.

14:25Israelul a mobilizat 300.000 de rezerviști, a declarat miercuri pentru CNN purtătorul de cuvânt al Forțelor de Apărare Israeliene (IDF), maiorul Doron Spielman.

„Nu există nicio familie care să nu aibă pe cineva care să nu fi fost chemat. Sau, din păcate, din moment ce suntem o țară atât de mică, o familie care să nu aibă prieteni, sau persoane dragi care sunt încă dispărute", a spus Spielman.

El a subliniat că mobilizarea din Israel, care are o populație de aproximativ 9,2 milioane de oameni, este la „scara unei țări mari" precum Statele Unite și a amintit că șeful Statului Major al IDF, Herzi Halevi a spus că Israelul „se pregătește pentru orice scenariu".

14:17Un nou val de atacuri a fost lansat asupra localităților din sudul Israelului, în imagini apărute pe rețelele de socializare putând fi văzute clădiri și mașini din Ashkelon în flăcări, conform Al Jazeera. Atacul a fost revendicat de aripa armată a Hamas, Brigăzile al-Qassam.

Două persoane au fost rănite în urma atacurilor lansate asupra Ashkelon, conform serviciului israelian de urgență, citat de Al Jazeera.

?

Tarom va efectua doar curse speciale spre Tel Aviv, la cererea MAE

14:11Chirurgul britanic-palestinian Ghasan Abu Sitta, spune că spitalul în care lucrează în Gaza s-a transformat într-o tabără de refugiați, scrie BBC.„Oamenii se tem, astfel că își aduc familiile să rămână în incinta spitalului, ca spațiu sigur”, a spus medicul.

Vanzare teren IASI - 75.899 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în locaţia din sat Lunca Cetăţuii, comuna Ciurea, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 75899 mp (7,5899 hectare) şi un număr de 16 clădiri, având preţul de vanzare de 3.281.300 euro. Informații suplimentare tel. 0771103209, -  lucicalcc@gmail.com 

Vanzare Teren IASI - 56.438 mp

PUBLICAŢIE DE VÂNZARE PRIN NEGOCIERE DIRECTĂ din averea debitoarei S.C. PHOENIX TREND S.R.L. Proprietatea imobiliară amplasată în municipiul Iaşi, str. Aurel Vlaicu nr.87, jud. Iaşi având suprafaţa terenului de 56.438 mp (5,6438 hectare) şi un număr de 19 clădiri cu absolut toate utilitatile, având preţul de vanzare 8.402.420 euro. Pentru terenul de 56438 mp este aprobat un PUZ pentru locuinte colective. Informații suplimentare tel. 0771103209, e-mail -  lucicalcc@gmail.com 

anunturi-->

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua
ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
„Sistemele Patriot nu sunt soluția magică pentru Ucraina”, avertizează șeful Pentagonului
28/04/2024 00:16

Secretarul Apărării al SUA a avertizat că livrarea de sisteme Patriot către Ucraina nu este motiv să ne culcăm pe o ureche. El a atras atentia că aceste sisteme nu sunt „glontul fermecat”. „SUA vo ...

Pericol în Vrancea: o autocisternă plină cu etanol s-a răsturnat pe E85. Șoferul a murit
28/04/2024 00:11

Autocisterna incărcată cu etanol s-a răsturnat in judetul Vrancea, pe E85, in zona orasului Mărăsesti. Patru echipaje din cadrul ISU Vrancea intervin cu două autospeciale de interventie, o autospecială ...

Cum scăpăm definitiv de furnici cu doar trei ingrediente ieftine și eficiente pe care le avem la îndemână
28/04/2024 00:09

Furnicile pot fi un dăunător enervant imediat ce incepe vremea mai caldă, dar le puteţi tine la distantă cu usurintă, fără a fi nevoie să folosiţii substante chimice toxice. Un expert in curăţenie s ...

Ingredientele pe care trebuie să le pui în apa ouălelor de Paște, pentru ca să nu se mai spargă. Se regăsesc în bucătăria fiecărei gospodine
28/04/2024 00:06

Au mai rămas doar cateva zile pană cand romanii vor celebra Pastele, una dintre cele mai importante sărbători din calendarul ortodox. Gospodinele sunt cu pregătirile in toi, astfel că ouăle rosii, pasca, ...

După Slănic, se întâmplă la Cluj: o stradă a luat-o la vale
28/04/2024 00:04

O bucată dintr-o stradă s-a surpat peste noapte, pe o portiune de aproximativ 20 de metri, la Cluj-Napoca. Cu doar o săptămană inainte, locuitorii au alertat autoritătile cu privire la riscul de surpare a ...

Economia Rusiei este „atât de afectată de războiul din Ucraina, încât nu-și poate permite nici să câștige și nici să piardă”
27/04/2024 18:34

Economia Rusiei nu isi poate permite să castige sau să piardă războiul din Ucraina, spune un specialist in domeniu. Asta pentru că Rusia nu poate să suporte costurile de reconstructie si securizare a Ucra ...

România, evitată de transportul de arme americane către Ucraina. Traseul-surpriză ales în detaliu de SUA prin Europa
27/04/2024 17:20

Pentagonul pregăteste mult timp livrările de munitie către Ucraina, iar armele americane au un traseu bine stabilit prin Europa pentru a ajunge in posesia trupelor ucrainene. In urma aprobării de la Washin ...

Taiwanul raportează activitate militară chineză după ce Blinken a părăsit Beijingul
27/04/2024 11:24

Taiwanul a raportat sambătă o reluare a activităţii militare chineze in apropierea insulei, 12 avioane trecand linia mediană sensibilă a stramtorii Taiwan, la o zi după ce secretarul de stat american Ant ...

Saloanele de înfrumusețare au fost luate la țintă de ANAF! Ce trebuie să știi dacă dorești să începi o afacere în acest domeniu
27/04/2024 07:28

Agentia Natională de Administrare Fiscală doreste ca frizerii si manichiuristele să isi plătească taxele si le transmite parcursul dacă vor o afacere in domeniu. Persoanele care oferă servicii de infrum ...

Locul din România unde trebuie să ajungi măcar o dată în viață. Străinii nu ratează șansa de vizita „magnetul” turistic
27/04/2024 07:25

Turistii străini sunt indrăgostiti de un loc superb din Romania si scot bani grei din buzunar să ajungă acolo. Un loc spectaculos din Maramures a devenit un punct de atractie major pentru turistii străini ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei