LIVETEXT:VIDEOVIDEO Război în Ucraina, a patra zi de invazie: Ucraina, negocieri cu Rusia în Belarus / UE interzice Russia Today si Sputnik în statele membre

razboi  mitraliera-fara-watermark-afp

Dimensiune font:

| 28-02-2022 00:00

  Lupte puternice in Ucraina si langa Kiev - 27 februarie

 Războiul din Ucraina a ajuns duminică în cea de-a patra zi fără ca forțele de invazie trimise de Vladimir Putin să obțină progrese semnificative. Dimineață s-au dus lupte în Harkiv, rușii anunțând că au intrat în al doilea oraș ca mărime din țară, însă ulterior guvernatorul local a spus că orașul ”a fost curățat de inamici”. Moscova a propus Kievului negocieri în Belarus, respinse inițial de Zelenski. Ucraina a anunțat apoi că va merge la discuții în Belarus.

Lupte in Ucraina, duminica noapte - 27 februarie 

Cele mai noi informații despre războiul din Ucraina, LIVETEXT:

23:52Și Franţa a recomandat duminică cetăţenilor săi care se află în trecere prin Rusia "să părăsească neîntârziat" această ţară din cauza restricţiilor tot mai mari privind traficul aerian între Rusia şi Europa, conform AFP. 23:23

Liderii G7 au transmis că nu vor recunoaşte nicio „schimbare de statut” în Ucraina prin forţă

22:50Ambasada SUA în Rusia i-a avertizat duminică pe cetățenii americani să ia în considerare plecarea „imediată” din cauza numărului tot mai mare de companii aeriene care anulează zborurile în și din țară și își închid spațiul aerian pentru companiile aeriene ruse, conform CNN.

22:47Facebook/ Meta anunță că restricţionează unele conturi media de stat ruseşti la cererea Ucrainei

 

Un convoi masiv de tancuri și trupe rusești se îndreaptă spre Kiev

22:32Un convoi masiv de tancuri și trupe rusești se îndreaptă spre Kiev, arată imagini din satelit surprinse de Maxar

22:24Atac cu rachete la Cerkasî

 
 

22:02Pagina de Instagram a primarului Kievului, Vitali Klitschko, a fost clonată

21:47Efectul de domino și o posibilă strategie de diversiune a lui Putin în Balcanii de Vest, invocate de premierul sloven Janez Jansa

21:34Compania British Petroleum se retrage din Rosneft

21:16UPDATE - Purtătorul său de cuvânt îi nuanțează declarația / Primarul Kievului: „Orașul este încercuit. O evacuare a civililor nu este posibilă”

20:54Noi atacuri cu drona: Un sistem rusesc de rachete antiaeriene BUK, distrus cu drona Bayraktar TB2 - VIDEO 

20:50Invadarea Ucrainei de către Rusia, ordonată de Vladimir Putin, reprezintă o amenințare pentru întreaga Europă, avertizează premierul italian Mario Draghi. În acest context, Uniunea Europeană trebuie să acționeze cu "cea mai mare fermitate", subliniază oficialul italian, citat de AFP și Reuters.

20:16Numărul cetățenilor ucraineni care și-au părăsit locuințele în urma invadării Ucrainei de către armata rusă, ordonată de Vladimir Putin, ar putea fi de peste 7 milioane, a declarat Janez Lenarcic, comisarul european pentru ajutor umanitar și management al crizelor, care vorbește despre cea mai gravă criză umanitară din ultimii ani.

19:50UE alocă 450 milioane euro pentru armanent care va ajunge în Ucraina. Administrația Biden va cere Congresului SUA aprobarea unui ajutor de 6,4 miliarde de dolari.

19:44Atacatorii ruși au distrus o clădire istorică a cinematografului din Cernihiv

 
 

19:32Viktor Orban: Interesul Ungariei e să stea departe de conflictul din Ucraina / Nu vrem sancțiuni pentru care să plătim până la urmă și noi

19:23Noi sancțiuni pentru Belarus: exporturile din cele mai importante sectoare economice, interzise în Uniunea Europeană.

19:17Cele 4 situații în care Vladimir Putin spune că ar lansa un atac nuclear / Ce prevede strategia nucleară a Rusiei

19:11Serghei Șoigu, ministrul rus al Apărării, a părut să-i arunce priviri foarte încruntate lui Vladimir Putin în timp ce acesta (de la celălalt capăt al unei noi mese de mulți metri lungime) îi ordona să pună în stare de alertă maximă armamentul nuclear.

18:46Toate statele Uniunii Europene își închid spațiul aerian pentru avioanele rusești. Anunțul a fost făcut duminică de președintele Comisiei Europene, Ursula Von Der Leyen.

18:40Șeful diplomaţiei UE, Josep Borrell anunță:

18:39Președintele Ucrainei, Volodimir Zelenski, afirmă că "nu crede" în rezultatul discuțiilor ruso-ucrainene de la frontiera cu Belarus, adaugând însă că "trebuie încercat", relatează Reuters.

Turcia limitează accesul navelor de război rusești în Marea Neagră

18:16Turcia limitează accesul navelor de război rusești în Marea Neagră. Anunțul a fost făcut de Mevlut Cavusoglu, ministrul turc de Externe, într-un interviu acordat CNN Turk, potrivit Reuters.

18:13Explozii puternice în apropierea aeroportului din Jîtomîr (Zhytomyr), conform presei ucrainene.

1

17:59Ministrul de externe ucrainean, Dmitro Kuleba, spune că delegaţia ţării sale se va întâlni cu cea rusă la graniţa cu Belarus şi va asculta "ce are de spus Rusia": 

  • "În al doilea rând, apreciem toată susţinerea pe care am avut-o din partea prietenilor din lumea întreagă, dar noi luptăm, oamenii noştri mor, casele noastre sunt distruse. Azi am fost cel mai aproape de intrarea forţelor belaruse în război. Din acest motiv, preşedintele Zelenski şi preşedintele Lukaşenko au vorbit azi, pentru că trebuie să ne apărăm flancul nordic şi să minimizăm ameninţările de acolo. Aşa că am fost de acord să trimitem o delegaţie la graniţa dintre Ucraina şi Belarus".

El a subliniat că negocierile nu se vor purta la Gomel, ci la graniţă.

Ministrul ucrainean a spus că, până la momentul finalizării discuţiilor, preşedintele Lukaşenko l-a asigurat pe Zelenski că nu va exista nicio forţă militară belarusă care să acţioneze împotriva Ucrainei.

17:35Elina Svitolina, scrisoare emoționantă după ce țara sa a fost atacată de Rusia: "Inima mea sângerează, dar sunt foarte mândră" 17:32

900 de oameni din 44 de orașe ale Rusiei au fost reținuți duminică de poliție după ce au participat la proteste împotriva invaziei din Ucraina, anunță Reuters, citând un ONG din Rusia. Protestele de duminică au coincis și cu împlinirea a 7 ani de la asasinarea politicianului rus de opoziție Boris Nemțov.

17:11FOTO Antonov 225, cel mai mare avion din lume, ar fi fost distrus în urma unor bombardamente de lângă Kiev

16:51Consecințele atacurilor de la Cernihiv

16:38Presa ucraineană spune că azi-noapte, în sudul țării, câțiva romi au furat un tanc rusesc. ”Repetăm. Romii. Tanc. Furat. De la ruși", a scris un locuitor din zonă pe rețelele de socializare.

16:09Un clip video ce a început să circule pe Twitter are toate șansele să devină viral, în prim plan fiind un ucrainean care mută o mină antitanc cu țigara în gură.

15:56Ucraina acceptă să meargă la negocieri cu Rusia la frontiera cu Belarus

15:45O coloană întreagă de blindate rusești, distruse în luptele de lângă Kiev - VIDEO

15:38O traducătoare de limbă germană izbucnește în plâns în timp ce traduce discursul lui Zelenski

15:21Vladimir Putin a ordonat punerea în stare de alertă maximă a forțele de descurajare nucleară

15:18Momentul când un tanc rusesc e lovit cu o rachetă antitanc - VIDEO

15:06Premierul israelian Naftali Bennett s-a oferit ca țara să să fie mediator pentru pace în Ucraina, într-o conversație telefonică cu președintele rus Vladimir Putin duminică, a anunțat președinția rusă într-un comunicat citat de Guardian. (în paranteză fie spus, site-ul Kremlinului, picat de sâmbătă, probabil atacat de grupul de hackeri Anonymous, nu funcționează nici la această oră)

Moscova a precizat că această conversație a fost o inițiativă israeliană.

Potrivit comunicatului, Putin i-a spus lui Bennett că Rusia și-a trimis delegația în orașul bielorus Gomel, gata să negocieze cu Kievul, dar partea ucraineană "nu a profitat de această oportunitate, într-o dovadă de incoerență".

14:57Volodimir Zelenski a scris duminică pe canalul său Telegram că a vorbit cu liderul belarus Alexander Lukașenko, după ce Kievul a respins ideea ca negocierile cu Rusia să aibă loc în Belarus

Președintele ucrainean nu a oferit alte detalii deocamdată.

14:48La Vatican, Papa Francisc a lansat un apel emoționant pentru oprirea războiului, spunând că are ”inima frântă” și că Dumnezeu este de partea celor cale aleg pacea, nu războiul.

14:28Primarul Kievului a declarat duminică că nu există trupe rusești în capitala ucraineană, care continuă să reziste împotriva atacurilor.

„Dar armata noastră, forțele de ordine și apărarea teritorială continuă să detecteze și să neutralizeze sabotori", a scris Vitaly Klitschko pe canalul său Telegram.

14:25HARTA CONFLICTULUI - 27 februarie 

Ministerul Britanic al Apărării a publicat o hartă cu situația frontului din Ucraina, mișcările de trupe ale Rusiei și unde au loc lupte și bombardamente:

14:15Ucraina deține în continuare controlul deplin asupra Harkivului, după ce duminică dimineață pe străzile orașului s-au dat lupte grele, iar Rusia a intrat în oraș cu tancuri și blindate. (The Kyiv Independent)

 

14:09Pe rețelele de socializare au apărut imagini noi din Harkiv, unde rușii au spus că au intrat duminică dimineață, ulterior autoritățile locale anunțând că au eliminat forțele de invazie din oraș.

O coloană armată anihilată de forțele ucraiene:

 
 

Plus o cisternă lăsată în urmă de armata rusă, pe care localnicii s-au apucat să o golească de motorină:

13:53Tancuri abandonate de către militari ruși

13:51Ucraina a depus la Curtea internațională de Justiție o cerere prin care solicită ca Rusia trebuie să fie trasă la răspundere pentru manipularea noțiunii de genocid cu scopul de a-și pentru a justifica agresiunea, spune Zelenski.

”Solicităm o decizie urgentă prin care să se ordone Rusiei să înceteze acum activitatea militară și ne așteptăm ca procedurile să înceapă săptămâna viitoare”, a scris acesta pe Twitter.

Termen limită dat de Rusia Ucrainei să vină la negocieri în Belarus

13:42Rusia a dat oficialilor ucraineni un termen limită până duminică la 14.00 (ora României) pentru a decide dacă vor să vină la negocieri în orașul bielorus Gomel, aflat la intersecția granițelor Rusiei, Ucrainei și Belarusului.

Vladimir Medinsky, șeful delegației ruse și consilier al președintelui Vladimir Putin, a declarat pentru agenția de presă de stat RIA Novosti că vor rămâne până la ora alocată și vor aștepta un răspuns.

"De îndată ce vom primi această confirmare, vom pleca imediat pentru a ne întâlni cu omologii noștri în cadrul negocierilor", a susținut Medinsky.

13:30Probleme mari pentru Rusia pe cerul Ucrainei: După trei zile de invazie superioritatea aeriană tot nu a fost atinsă, iar avioanele ucrainene încă zboară și doboară inamici - VIDEO

Un avion MiG-29 al Forțelor Aeriene din Ucraina, zboară înarmat deasupra Kievului pe 26 februarie / Foto: Profimedia

13:19Aproximativ 368.000 de persoane au fugit în străinătate din cauza luptelor din Ucraina, a anunțat duminică agenția ONU pentru refugiați, citând date furnizate de autoritățile naționale.

"Totalul actual este acum de 368.000 și continuă să crească", a precizat UNHCR pe Twitter.

13:07Șeful diplomației europene, Josep Borrell, va propune utilizarea fondurilor UE pentru finanțarea de arme și alte bunuri, cum ar fi combustibilii, pentru Ucraina.

"Voi propune miniștrilor (de externe ai UE) să utilizeze Fondul european pentru pace pentru două măsuri de asistență de urgență", a declarat el duminică, înaintea unei reuniuni virtuale în care se vor discuta noi sancțiuni împotriva Rusiei.

"Acestea vizează finanțarea furnizării de materiale de luptă letale pentru eroica armată ucraineană, care luptă cu o rezistență acerbă împotriva invadatorilor ruși, și furnizarea de bunuri neletale de care este nevoie urgentă, cum ar fi combustibilul."

Lupte grele în Harkiv

13:05Bruxellesul intenționează să interzică aeronavele rusești în întreg spațiul aerian al Uniunii Europene, în condițiile în care deja un mare număr de țări membre au luat deja o astfel de măsură sau urmează să o facă, deciziile fiind urmate de măsuri reciproce similare ale Rusiei.

13:02Liderul creștinătății ortodoxe, Patriarhul Bartolomeu, a spus că războiul din Ucraina este ”abominabil” și a cerut ”să i se pună capăt războiului acum”.

12:55Forțele ucrainene controlează în totalitate Harkivul spune guvernatorul orașului.

"Controlul asupra Harkivului este în totalitate al nostru! Forțele armate, poliția și forțele de apărare lucrează, iar orașul este complet curățat de inamici", a scris Oleh Sinegubov pe Telegram.

 

12:15Forțele Ucrainene au detonat un pod între localitățile Bucha și Irpin, la vest de Kiev, pentru a opri avansul militarilor ruși. Potrivit primelor informații, în decursul dimineții au avut lupte puternice în localitățile Bucha și Irpin. Dacă în Irpin soldații ucraineni au reușit să se apere și să respingă atacul, în Bucha luptele încă se dau, iar Rusia ar fi câștigat controlul.

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA

PUBLICAȚIE DE VÂNZARE. Subscrisa, Management Reorganizare Lichidare Iaşi S.P.R.L., în calitate de lichidator judiciar al debitoarei IDIS CONSTRUCT S.R.L., cu sediul în Sat Chilișeni, Comuna Udești, nr. 5, Jud. Suceava, C.U.I. 24430897, nr. de înreg. Registrul Comerțului J33/1398/2008, potrivit Sentinței civile nr. 189/2018 din data de 02.04.2018, pronunţată de Tribunalul Suceava, în dosarul nr. 947/86/2018, anunţă scoaterea la vânzare prin licitaţie publică cu strigare, în conformitate cu prevederile Încheierii din 28.03.2023 a Tribunalului Suceava și în conformitate cu dispozițiile Noului Cod de Procedură Civilă, la data de 13.05.2024, ora 13.00, a următoarelor active aflate în proprietatea S.C. Idis Construct S.R.L., respectiv: Nr. activ: Activ 1, Denumire și descriere active: Proprietate Imobiliara - TEREN ARABIL – intravilan cu suprafata de 2.500 mp, identificat cu nr. cad. 30009, inscris in Cartea Funciara nr. 30009 UAT Udesti, situat in sat Chiliseni, comuna Udesti, judet Suceava. Valoare de piață stabilită de evaluator (lei, fără T.V.A.*): 37.400,00 lei. Valoarea de pornire la licitație (lei, fără T.V.A.): 18.700,00 lei. Persoanele care pretind vreun drept asupra bunurilor ce urmează a fi scoase la vânzare au obligaţia, sub sancţiunea decăderii, să facă dovada acestui fapt până la data de 10.05.2024, ora 13.00, la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași. Ofertanții sunt obligați să depună până la data de 10.05.2024, ora 13.00, toate documentele menționate în publicația de vânzare/caietul de sarcini, precum și o garanție reprezentând 10% din prețul de pornire la licitație, în contul de lichidare al societății debitoare. Componenţa şi descrierea activelor scoase la vânzare sunt cuprinse în caietele de sarcini, care se pot procura de la sediul lichidatorului judiciar din mun. Iași, Aleea Nicolina, nr. 82, jud. Iași, în fiecare zi de luni până vineri, până la data de 22.06.2023, ora 13.00. Relaţii suplimentare se pot obţine la tel: 0232/243.864, 0751/084.083.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Tasca, cu sediul in sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt, telefon/fax 0233/255.023, e-mail: primaria_tasca@yahoo.com, cod fiscal 2614457. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie inchiriat: Trup de pasune Neagra I, in suprafata totala de 2,25 ha, compus din numarul cadastral 50644, in suprafata de 1,18 ha, situat in extravilanul comunei Tasca si numarul cadastral 50650, in suprafata de 1,07 ha, situat in intravilanul comunei Tasca, apartine domeniului public al Comunei Tasca, conform caietului de sarcini, H.C.L. Tasca nr. 39/18.04.2024 si O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1.Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul Comunei Tasca. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul institutiei de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Secretariat, din cadrul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 100 Lei, se achita cu numerar la Casieria Comunei Tasca. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 17.05.2024, ora 16.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 27.05.2024, ora 09.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: Oferta se depune intr-un singur exemplar, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 27.05/2024, ora 10.00, la sediul Comunei Tasca, sat Tasca, Str. Lt. Mitru Vasile nr. 11, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios -Administrativ a Tribunalului Neamt, Piatra-Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233/212.717, fax 0233/232.363, e-mail: tr-neamt@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 23.04.2024.
Ucrainenii fug de război şi mor încercând ajungă în România: Şase cadavre găsite într-o singură zi în râul Tisa
07/05/2024 20:41

Şase cadavre au fost descoperite intr-o singură zi in raul Tisa, la graniţa dintre Romania şi Ucraina. Patru dintre cadavre se aflau pe partea ucraineană, iar celelalte două pe partea romană. Ucrainenii ...

Bătrân drogat și jefuit de două escroace românce care s-au dat drept îngrijitoare: Au fugit cu 30.000 de euro
07/05/2024 20:35

Două femei si un bărbat, de origine romană, au pus la cale un plan diabolic prin care au reusit să pună mana pe avutia unui biet bătran, după ce l-au drogat. Mai intai au efectuat o inspectie in casă, ...

Româncă ucisă în 1999, pe stradă, într-un mod îngrozitor. Criminalul, găsit după 25 de ani cu ajutorul unei analize ADN
07/05/2024 20:23

Ioana, o tanără romancă in varstă de 17 ani, a fost ucisă intr-un mod ingrozitor in anul 1999, pe o stradă din Anvers, Belgia. In urmă cu cateva zile, la 25 de ani de la crimă, suspectul principal a fos ...

Trei ucraineni care ar fi fugit de recrutare au murit înecați în râul Tisa, la granița cu România
07/05/2024 19:25

Cadavrele a trei bărbaţi, care au incercat "probabil" să părăsească Ucraina, au fost găsite in raul Tisa, la graniţa cu Romania, care este folosit frecvent de cei care incearcă să scape de mobilizarea ...

Un cutremur mediu cu magnitudinea de 4,1 pe scara Richter s-a produs marți în zona seismică Vrancea, județul Buzău.
07/05/2024 19:10

Seismul s-a produs la ora 18:32:22 (ora locală a Romaniei) la adancimea de 140.0km, Cutremurul s-a produs in apropierea următoarelor oraşe: 44km V de Focsani, 51km N de Buzău, 72km SE de Sfantu-Gheorghe, 8 ...

Asiatici veniți la muncă în România, urcați în avion și trimiși înapoi acasă. Vor fi interziși 5 ani în UE
07/05/2024 19:04

16 cetăteni din Bangladesh, Sri Lanka, India şi Pakistan care veniseră să lucreze la noi in tară au fost trimisi inapoi acasă, escortati de politistii de la imigrări din Arad, după ce au incercat să ia ...

Josep Borrell, șeful politicii externe UE: Mulți civili vor fi uciși în ofensiva de la Rafah
07/05/2024 18:18

Seful UE pentru politică externă, Josep Borrell, si-a exprimat, marti, dezacordul fată de ofensiva israeliană in Rafah, afirmand că aceasta ”va provoca multe victime civile”, potrivit mediafax. Ofensi ...

Panica se reinstalează în Slănic: încă o stradă riscă să se surpe. Bucăți din carosabil s-au rupt
07/05/2024 18:05

După ploile abundente din ultimele zile, pe strada Baia Verde au inceput să se formeze adevărate cratere in asfalt. După ce numeroase locuinte aproape că stau să cadă si, mai ales, după ce o stradă s- ...

Vladimir Putin a lansat o ofertă de dialog Occidentului dar nu renunță la o nouă ordine mondială
07/05/2024 16:34

Preşedintele rus Vladimir Putin a lansat marţi o ofertă de dialog Occidentului in materie de securitate şi stabilitate strategică, dar a pledat pentru crearea unei noi ordini mondiale, după ce a fost inve ...

Trei CUTREMURE în a treia zi de Paște în România. Unde s-au produs și ce magnitudine au avut?
07/05/2024 15:34

Trei CUTREMURE in a treia zi de Paste in Romania. Unde s-au produs si ce magnitudine au avut? În apropierea căror orase s-au produs si la ce interval de timp distantă.     Trei CUTREMUR ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei