MApN: Până în prezent nu este confirmată ipoteza că părți dintr-o dronă rusă au căzut în România
Dimensiune font:
Clarificările vin ca reacţie la informaţiile transmise de reprezentanţii autorităţilor comunei Ceatalchioi din Tulcea.
Ministerul Apărării Naţionale informează că, până la acest moment, nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipoteza că părţi dintr-o dronă implicată în atacurile executate marţi de Federaţia Rusă împotriva infrastructurii portului ucrainean Izmail au căzut accidental pe teritoriul României.
MApN: Până în prezent nu este confirmată ipoteza că părți din o dronă rusă au căzut în România
Astfel, arată MApN, într-un comunicat de presă, o echipă de specialişti din cadrul Forţelor Aeriene Române s-a deplasat joi la faţa locului pentru a investiga situaţiile semnalate.
Până la acest moment nu au fost identificate elemente concrete care să probeze ipotezele vehiculate.
În ceea ce priveşte situaţia generată de atacurile executate în ultima săptămână, care au vizat elemente de infrastructură portuară ucraineană din localităţile din Izmail şi Reni, "din evaluările structurilor cu responsabilităţi ale Ministerului Apărării Naţionale nu au fost identificate ameninţări militare directe la adresa teritoriului naţional sau apelor teritoriale ale României".
"Dronele utilizate de Federaţia Rusă în aceste atacuri ilegale şi nejustificate nu au intersectat în niciun moment spaţiul aerian al României", subliniază MApN.
De asemenea, Ministerul român al Apărării adaugă că a întărit măsurile de vigilenţă, "monitorizând permanent spaţiul naţional terestru, maritim şi aerian, stabilite prin planurile naţionale şi aliate şi cooperează cu structurile NATO pentru consolidarea apărării pe întregul flanc estic şi descurajarea oricăror agresiuni împotriva teritoriului aliat".
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau