Marius Pașcan: Cum poate un magistrat cu 20.000 lei pensie să facă dreptate unui vârstnic cu 1.500 lei? Ce să-i spun lui tăică-miu? Că atât merită după 50 de ani de muncă?!
Dimensiune font:
Semnul egal nu poate fi pus între România și dreptate.
De ce? Pentru că oamenii care ar trebui să împartă dreptatea nu prea au cum să empatizeze cu oamenii simpli care caută dreptatea. Marius Pașcan, lider din Partidul Mișcarea Populară, a spus, la interviurile DC News, că nu știe cum să le explice părinților săi de ce au o pensie de aproximativ 1500 lei, în timp ce un magistrat, acel om care face dreptate, are 20.000 lei.
„Mare parte din ce se întâmplă azi în România este cauzat și de felul în care funcționează justiția. Dacă am avea o justiție care să funcționeze pe principii morale, juste, etice, deontologice, nu am fi ajuns în situația în care suntem azi. Un magistrat este etalonul dreptății.
Un magistrat, la care mergem să ne facă dreptate, ia 20.000 pensie pentru că i se cuvinte... știind că omul de rând ia pensie în jur de 1500-1800 lei... Atât este pensia celor mai mulți români. Și nu doar că un magistrat are o asemenea pensie... dar mai iese la pensie și la 49-50 de ani... Cum poate un astfel de magistrat să facă dreptate românilor?! Cum poate să empatizeze cu necazul românului de rând care are o pensie mică?
Părinții mei, după 50 de ani de muncă, au pensiile astfel: mama are 1.400 lei, iar tata 1.800 lei. Au fost oameni simpli, dar care au muncit toată viață și au avut patru copii. Ce să-i spun eu lui tăică-miu? Că atât merită?! Iar judecătorul, după 20 și ceva de ani de activitate, iese la pensie pe 20.000 lei... Un astfel de om face dreptate, iar noi ne bazăm pe dreptatea sa... Aici este problema de fond a României”, a spus prim-vicepreședintele PMP Marius Pașcan.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau