Noua schemă care face ravagii în rândul turiștilor. Cum poți să rămâi fără niciun ban pe card în vacanță
Dimensiune font:
O nouă schemă face ravagii în rândul turiștilor. Poți să rămâi fără niciun ban pe card, fără ca măcar să îți dai seama când s-a întâmplat asta. Multe persoane au pățit-o deja, fiind aflate în vacanță.
Noua schemă care face ravagii în rândul turiștilor
Dacă plănuiești o vacanță în curând, ar fi bine să știi că o nouă schemă se extinde în Europa. Iar o destinație celebră de altfel și adorată de români a devenit ținta mai multor tentative de fraudă.
Este vorba despre Spania. Dacă ajungi în această țară, ai grijă de unde scoți bani. S-ar putea să ai parte de o surpriză neplăcută atunci când îți vei verifica sold-ul curent. Autoritățile din Spania s-au mobilizat deja și au emis o alertă europeană.
Conform surselor citate, noua metodă este una cât se poate de complexă. Iar cele mai multe victime sunt turiști. Metoda este numită ”skimming”. Iar până acum se pare că aceasta a dat roade în rândul hackerilor.
196.000 de euro au fost deja furați. În acest sens, autoritățile din Spania le recomandă turiștilor să nu folosească bancomatele de pe stradă. Cei care vor să scoată bani mai bine merg la sediul băncilor și fac operațiunea.
Cum poți să rămâi fără niciun ban pe card
Cum funcționează această metodă de fraudă și cum ajung turiștii să piardă banii de pe card? Se pare că hackerii au instalat cititoare cu bandă magnetică de carduri. Acestea sunt niște dispozitive de tip tastatură și practic le înlocuiesc pe cele de la bancomat.
Autoritățile au derulat deja și câteva percheziții. Mai mulți escroci au fost surprinși cu numeroase dispozitive de acest tip. De asemenea, aceștia mai aveau la dispoziție și numeroase documente bancare, dar și comerciale.
„La percheziții s-au găsit un cititor înregistrator cu bandă magnetică de card bancar, un card cititor, 300 de carduri din plastic (multe dintre ele contrafăcute), 6 dispozitive skimmer, 13 plăci de configurare pentru dispozitive skimmer și 17 tipuri diferite de microcamere.
Neymar a acceptat contractul: salariu de 160 de milioane de euro!
Lista continuă: 2 dispozitive tip tastatură care să le înlocuiască pe cele ale bancomatelor, un număr mare de componente electronice pentru configurarea dispozitivelor frauduloase, 2 laptopuri, dispozitive periferice, 16 telefoane mobile, o tabletă digitală, 10 datafoane, 12 acte de identitate (unele falsificate) și o cantitate mare de documente, unele bancare, comerciale și altele”, arată Ministerul spaniol de Interne.
Această grupare a fost desființată de poliția din Spania, iar membrii au fost arestați. Chiar și așa, autoritățile încă trag un semnal de alarmă și se tem ca nu cumva mai multe persoane să fie implicate.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau