PORTRET Dan Voiculescu, marirea si decaderea unui mogul

default

Dimensiune font:

| 09-08-2014 09:22

 

De la brokerul de putere care a suspendat presedintele Romaniei la zece ani de puscarie

Zece ani de puscarie pentru Dan Voiculescu este o decizie inimaginabila in anii 90, cind mogulul punea bazele unuia dintre cele mai nefaste imperii politico-economice din Romania. Printre oamenii care au marcat istoria post-decembrista a Romaniei se numara si Dan Voiculescu. Cartile de istorie nu vor putea ignora contributia sa la instalarea guvernului Tariceanu in 2004, cind a tradat PSD (pe listele caruia candidase la alegerile parlamentare), ajutind astfel Alianta DA PD-PNL sa-si instaleze propriul cabinet.

Nici contributia sa decisiva la prima suspendare a presedintelui Traian Basescu, in 2007, nu poate fi ignorata, Voiculescu fiind atunci seful comisiei parlamentare care a decis suspendarea. Citiva ani mai tirziu, Dan Voiculescu a fost brokerul politic care a dus la realizarea USL, alianta politica intre PSD, PNL si PC care a reusit sa doboare guvernul MRU in 2012 si sa puna capat dominantei lui Traian Basescu in politica. Dar istoria personala a lui Dan Voiculescu, turnator la Securitate sub numele de cod "Felix", e mult mai lunga, si are ca ax central incercarea de a controla in interes personal institutii si companii ale statului, in dispretul legii si al moralei.


Motto: "Pe Dan Voiculescu nici nu e nevoie să-l provoci, ajunge să-l laşi să vorbească, şi se devoalează el singur" - Alecu Solomon, regizorul documentarului Kapitalism.

Cariera dinainte de revolutia din 1989 si colaborarea cu Securitatea

Voiculescu (nascut in 1946) a absolvit in 1969 Facultatea de Comert Exterior la ASE Bucuresti, dupa care s-a angajat la Vitrocim, intreprindere de comert exterior. In 1982 a devenit reprezentantul in Romania al firmei cipriote Crescent, companie care avea relații privilegiate cu Intreprinderea de Comerț Exterior „Dunărea”, controlata de Securitate. A ramas la Crescent pina in 1992. Dupa Revolutia din 1989 a fost permanent banuit ca ar fi intrat in posesia unor fonduri ale Securitatii in zilele tulburi de dupa Revolutie, dar acuzatiile nu au fost niciodata dovedite. Au ramas insa semne de intrebare legate de provenienta capitalului cu care si-a construit imperiul comercial, industrial si mediatic dupa 1992.

Din acea perioada a ramas insa colaborarea cu Securitatea. Dupa ani intregi de contestari in Justitie, Curtea de Apel Bucuresti a consfintit in 2010 verdictul dat de Consiliul National pentru Studierea Arhivelor Securitatii: Dan Voiculescu a turnat la Securitate, printre cei turnati numarindu-se inclusiv citeva rude.

Numele de cod ale turnatorului Dan Voiculescu au fost Mircea si Felix. Cel de-al doilea, Felix, a si fost utilizat constant de adversarii sai politici, Traian Basescu folosind apelativul Motanul Felix.


Cariera post 89

Imperiul Grivco

In 1992, Dan Voiculescu pune bazele holdingului de firme Grivco (prescurtare de la Grupul Industrial Voiculescu & Co), cu afaceri in industrie, energie, agricultura, comert, aviatie si media. Grupul Grivco se va remarca printr-o multitudine de afaceri facute direct cu statul (vezi controversata arendare de terenuri de la Agentia Domeniilor Statului) sau cu companii detinute de stat (Oltchim, Uzinele Sodice Govora, companii din energie etc).

Grupul Grivco ii aduce lui Dan Voiculescu o avere considerabila. In ultimul Top 300 realizat de Capital, averea personala a acestuia era estimata la 340-360 milioane de euro, in scadere puternica fata de virful de 1,5 miliarde euro inregistrat in 2009.

Antena 1

In noiembrie 1993, Dan Voiculescu a lansat Antena 3 - unul dintre primele posturi TV comerciale. Intr-o recenta declaratie, fostul director general al postului, Sorin Oancea, a spus ca "in anii 90 el incerca sa faca bani la Antena 1 vanzand antene prin piete si difuzand filme piratate. Ani de zile a trebuit sa negociez apoi cu marile case de productie pentru a avea dreptul sa difuzam filme, dupa acele acuzatii de piraterie" .

Initial un canal care difuza cu preponderenta filme, Antena 1 s-a impus incet-incet pe piata audiovizuala prin intermediul stirilor si dezbaterilor politice, ajungind pe locul doi in audiente, dupa PRO TV. Antena 1 si-a crescut audienta in anii 2000 prin intermediul unuia dintre primele talk-show-uri TV din Romania, Marius Tuca Show.

Incepind cu anii 2002 - 2003, Antena 1 a devenit un temut jucator pe scena politica, iar Dan Voiculescu s-a folosit de influenta crescinda a televiziunii sale pentru a-si propulsa minusculul partid (PUR, transformat apoi in PC) in Parlament, via aliante politice cu PSD sau PNL.

PUR/PC

Aproape concomitent cu lansarea in marile afaceri, Voiculescu a fondat in 1992 si Partidul Umanist Roman (PUR), un partid "de buzunar", cu o doctrina ce propovaduia a treia cale, intre capitalism si socialism.

Intrarea PUR pe scena mare a politicii se produce la alegerile din 2000, cind umanistii intra in premiera in Parlament, intr-o alianta cu PDSR (predecesorul PSD de azi).

Anul 2004 a devenit unul esential pentru Dan Voiculescu si partidul sau. La alegerile locale din primavara anului, PUR decide sa mearga singur pe liste si Antena 1 incepe o campanie mediatica sustinuta impotriva unor lideri ai PDSR. PUR cistiga 6% din voturi la nivel national si il impune pe Romeo Stavarache primar la Bacau, invingator in fata baronului social-democrat Dumitru Sechelariu. A fost unul dintre semnalele puternica ca PSD, partidul condus de Adrian Nastase, putea pierde votul crucial din toamna anului (prezidentiale + parlamentare).

Incurajat de rezultatele obtinute la locale, Dan Voiculescu negociaza extrem de dur cu Adrian Nastase candidatura pe liste comune a PUR si PSD la parlamentare. PUR primeste locuri fruntase pe liste, spre nemultumirea multor lideri PSD. Uniunea PSD+PUR cistiga parlamentarele, PUR isi face grupuri parlamentare si la Senat, si in Camera Deputatilor, dar Dan Voiculescu tradeaza PSD atunci cind Traian Basescu, ales presedintele Romaniei, il invita sa faca parte dintr-o coalitie guvernamentala alaturi de Alianta DA (PNL+PDL) si UDMR.

Acela a fost momentul descris ulterior de Traian Basescu drept "solutia imorala", pentru ca presedintele i-a putut incredinta mandatul de premier lui Calin Popescu Tariceanu - provenit dintr-o alianta care se clasase pe locul doi la alegeri - doar in urma tradarii PUR.

In 2005, PUR isi schimba numele in Partidul Conservator. In 2006 iese de la guvernare, iar in 2009 PC intra din nou in Parlament pe liste cu PSD. In 2011, PC a format alaturi de PNL Alianta de Centru - Dreapta, iar in februarie 2011, la initiativa lui Dan Voiculescu, se formeaza USL - Uniunea Social - Liberala din care fac parte PSD, PNL si PC.

Antena 3

In 2005, Dan Voiculescu lanseaza Antena 3, un post de stiri concurent cu Realitatea TV (care avea o politica editoriala apropiata de agenda lui Traian Basescu). Postul incepe sa urce rapid in audiente datorita unei agende anti-Basescu, agenda radicalizata odata cu suspendarea din 2007 a presedintelui.

Antena 3 devine un adevarat instrument politic, utilizat de Dan Voiculescu pentru stigmatizarea adversarilor din politica si din Justitie. Postul inregistreaza tot mai multe amenzi, iar unii dintre realizatorii emisiunilor sint dati in judecata pe banda rulanta de victimele linsajelor mediatice. Linsajele mediatice se intetesc pe masura ce dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu se apropie de final.

Chiar si Comisia Europeana a mentinat in rapoartele MCV din 2013 si 2014 campaniile mediatice impotriva unor figuri-cheie din Justitie, fara a nominaliza insa Antena 3 in mod explicit.

Antena 3, ca si companie, e pusa sub acuzare intr-un dosar de santaj, alaturi de directorul Sorin Alexandrescu. E vorba despre un dosar inceput in baza unui denunt depus de directorul RCS - RDS, Ioan Bendei.

De notat ca Mihai Gidea, directorul Antena 3 si realizatorul principalului talk-show al postului, are o datorie de aproximativ 200.000 de euro la Dan Voiculescu. Imprumutarea apropiatilor sai este o practica des intilnita la Dan Voiculescu, printre debitori figurind si Daniel Constantin, presedintele Partidului Conservator.

Suspendarea din 2007 a lui Traian Basescu

In 2007, pe fondul ruperii dintre PNL si PDL, majoritatea anti-Basescu din Parlament ia decizia suspendarii presedintelui. Dan Voiculescu a devenit presedintele comisiei speciale care a elaborat documentul prin care se cerea Parlamentului suspendarea presedintelui. Avizul Curtii Constitutionale a fost negativ (avizul e consultativ), dar comisia prezidata de Dan Voiculescu a propus Parlamentului, in aprilie 2007, suspendarea presedintelui.

In mai 2007, Parlamentul a votat, cu o majoritate de 322 voturi pentru, suspendarea presedintelui, a carui agenda reformista intrase in coliziune cu interesele transpartinice. Referendumul de demitere a fost insa invalidat, iar Basescu s-a reintors la Cotroceni.

Infiintarea USL

In februarie 2011, cind Traian Basescu era in al doilea mandat, iar PDL daduse guvernul Boc (aflat sub o mare presiune populara din cauza taierii salariilor si cresterii TVA in mai 2010), Dan Voiculescu a avut initiativa coagularii Opozitiei intr-o mare alianta anti-Basescu. Asa s-a nascut Uniunea Social - Liberala (USL), formata din PSD, PNL si PC.

La inceputul anului 2012, USL (pe valul unor manifestatii anti-Basescu si al unei campanii mediatice fara precedent) a reusit sa impuna schimbarea guvernului Boc cu guvernul MR Ungureanu. In aprilie 2012, guvernul MRU a cazut in urma unei motiuni de cenzura, iar Victor Ponta a fost desemnat premier din partea USL.

In iulie 2012, Traian Basescu a fost suspendat pentru a doua oara, dupa ce Dan Voiculescu anuntase public acest lucru. Suspendarea lui Basescu a fost precedata si urmata de masuri politice calificate de Opozitie, dar si parteneri externi, drept atacuri la statul de drept. In cele din urma, referendumul de dmeitere - boicotat de PDL - a fost invalidat, Traian Basescu a revenit in functie, iar dosarul de coruptie al lui Dan Voiculescu si-a urmat cursul in instante.

Dosarul ICA si demisiile consecutive din Senat

Dosarul de coruptie in care Dan Voiculescu a fost acuzat de procurorii DNA ca si-a folosit pozitia politica pentru a cumpara pachetul majoritar de actiuni al Institutului de Cercetari Alimentare la un pret mult mai mic decat cel real. Urmarirea penala impotriva lui Voiculescu a inceput in 24 septembrie 2008. Dan Voiculescu a fost trimis in judecata pe 4 decembrie 2008, sub acuzatiile de folosire de catre o persoana care indeplineste o functie de conducere intr-un partid, a influentei si autoritatii date de aceasta calitate in scopul de a obtine, pentru sine sau pentru altul, bani, bunuri sau alte foloase necuvenite, respectiv spalare de bani.

Dupa citeva aminari la Tribunalul Bucuresti, dosarul a fost trimis la Inalta Curte in martie 2009, pentru ca Voiculescu devenise senator. Dupa citeva zeci de termene in care judecata este aminata, in iunie 2012 dosarul e retrimis la Tribunalul Bucuresti pentru ca Dan Voiculescu si-a dat demisia din Senat, invocind faptul ca i-au fost respinse diferite propuneri legislative. In realitate, era vorba despre o tergiversare a judecarii dosarului, care se apropia de o solutie in prima instanta.

Tribunalul Bucuresti a aminat judecarea timp de citeva termene, pina cind Voiculescu a fost reales senator, in decembrie 2012. Dosarul a fost retrimis la Inalta Curte - instanta competenta sa judece demnitarii.

Inalta Curte nu apuca nici acum sa judece dosarul, pentru ca Voiculescu isi da iar demisia din Senat, in ianuarie 2013, cu pretextul ca renunta la imunitatea parlamentara. Dosarul sau fusese repartizat la Inalta Curte completului de judecata care il condamnase pe Adrian Nastase in prima instanta in dosarul Trofeul Calitatii.

Dosarul se intoarce asadar pentru a treia oara la Tribunalul Bucuresti. Dupa 11 termene de judecata, un complet al Tribunalului Bucuresti anunta sentinta pe 26 septembrie 2013: 5 ani si jumatate de inchisoare pentru Dan Voiculescu. Acesta ataca sentinta la Curtea de Apel, care incepe judecarea dosarului in 7 martie 2014. A urmat arestarea judecatorului Stan Mustata (inculpat intr-un dosar de coruptie) si pensionarea judecatorului Florica Duta, iar noul complet este format din Camelia Bogdan si Mihai Alexandru Mihalcea. Noul complet a decis la termenul din 1 iulie punerea sub sechestru a unei parti din averea lui Dan Voiculescu, plus unele active donate de acesta fiicelor sale, Camelia si Corina Voiculescu.

In plus, Dan Voiculescu e pus sub urmarire de DNA pe 3 iulie intr-un nou dosar de santaj. DNA ii interzice lui Dan Voiculescu sa paraseasca tara.

Fapt divers:

- Dan Voiculescu a jucat hochei in tinerete. "Din hochei am deprins prima data fair-play-ul", spunea intr-o postare pe blog
- Sustine ca a facut primul milion de dolari in anul 1996, "fiind format din circa 400.000 dividende de la GRIVCO si circa 600.000 dividende de la Antena1"
- Le cere angajatilor sa i se adeseze cu apelativul Domnul Profesor. A predat la ASE cursuri de Competitivitate
- In 2003 si-a suspendat cursurile la ASE, sustinand ca doctoratele erau acordate prea usor. Intre 2012 si 2014, posturile Antena 1 si Antena 3 nu au dezbatut aproape deloc cazul doctoratului plagiat al lui Victor Ponta, principalul sau aliat politic. Voiculescu detine un doctorat in Stiinte economice din 1977.
- Este unul dintre personajele principale ale documentarului Kapitalism, realizat de Alecu Solomon. Imaginile cu omul Dan Voiculescu inconjurat in biroul sau de un tablou gigantic infatisindu-l chiar pe el au facut inconjurul internetului
- in 2009-2011 a incercat sa-si construiasca o imagine cool, angajatii prezentandu-l chiar drept Cool Mogul intr-una dintre odele dedicate personajului pe propriul post TV. Campania de PR a incetat subit
 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Bancul Zilei

05:49

1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Pochidia, cu sediul in comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, cod postal 737552, telefon 0335/407.239, e-mail: pochidia@yahoo.com, cod fiscal 16396425. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: 4 parcele de teren intravilan, situate in comuna Pochidia, sat Salceni, F.N., apartinand domeniului privat al Comunei Pochidia, identificate astfel: -Parcela A, 1.130 mp, nr. cadastral 70780, CF 70780, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/25; -Parcela B, 1.130 mp, nr. cadastral 70781, CF 70781, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/27 -Parcela C, 1.000 mp, nr. cadastral 70769, CF 70769, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/18; -Parcela D, 1.040 mp, nr.cadastral 70771, CF 70771, cu acces direct la drum, T 39, P 1015/2; conform H.C.L.Pochidia nr. 41/30.09.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei, Compartiment Secretar sau se poate consulta pe site-ul: www.pochidia.ro. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Se poate obtine de la Compartimentul Secretar, din cadrul Comunei Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la Casieria institutiei, sau se poate descarca de pe site-ul institutiei: www.pochidia.ro -gratuit. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 09.01.2025, ora 10.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 17.01.2025, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Compartiment Secretar. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar, intr-un plic sigilat. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 21.01.2025, ora 13.00, Comuna Pochidia, comuna Pochidia, sat Borodesti, Str. Principala nr. 69, judetul Vaslui, Sala de sedinte. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Vaslui, Vaslui, Str. Stefan cel Mare nr. 54, judetul Vaslui, telefon 0235/311.582, fax 0235/312.432, e-mail: tr-vaslui@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 21.11.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt, telefon 0233.787.050, fax 0233.787.050, e-mail: timisesti @nt.e-adm.ro, cod fiscal 2614252. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -Imobil teren in suprafata de 1.000 mp, avand carte funciara 52220 si numar cadastral 52220, situat in sat Plaiesu, comuna Timisesti, Str. Neamtului nr. 2, judetul Neamt, apartinand domeniului privat al Comunei Timisesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Timisesti nr. 105/12.11.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitare scrisa la Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: Persoanele interesate pot achita contravaloarea documentatiei de atribuire de 10 Lei/exemplar, ce se achita la Serviciul Impozite si taxe, contabilitate, proiecte, mediu si achizitii publice al institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 06.12.2024, ora 14.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 16.12.2024, ora 16.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Compartimentul Relatii cu publicul si secretariat administrativ al Comunei Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: 1 exemplar original. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 17.12.2024, ora 11.00, la Caminul Cultural din sat Timisesti, comuna Timisesti, Str. Inv. Rafael Anton nr. 4, judetul Neamt. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Instanta de contencios administrativ de pe langa Tribunalul Neamt, Piatra Neamt, B-dul Decebal nr. 5, judetul Neamt, telefon 0233.219.493, fax 0233.210.247, e-mail: tr-neamt-scivil @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 18.11.2024.
ECOPIATA S.A. IASI organizeaza licitatii publice cu strigare pentru inchirierea urmatoarelor terenuri si spatii comerciale: - terenul nr. 4 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.30; - terenul nr. 2 (20 mp) din Bazar, destinat amplasarii unei rulote pentru activitatea de fast food, pe 16.12.2024 - ora 9.45; - spatiul comercial S1 (5,87 mp) – Piata Independentei pe 16.12.2024 – ora 10.00; - spatiul comercial S3 (24 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 10.30; - spatiul comercial S4 (38 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.00; - spatiul comercial S5 (72,5 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 11.30; - spatiul comercial S9 (48,21 mp) - Piata Independentei pe 16.12.2024 - ora 12.00; - spatiul comercial S25 (30,00 mp) - Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 - ora 12.30; - spatiul comercial S6 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 13.00; - teren nr. 2 (25 mp) din Piata Pacurari, destinat amplasarii unei rulote/ chiosc/ modul, pe 16.12.2024 – ora 13.30; - teren nr. 1 (30mp) din Targul Auto, destinat amplasarii unui container/ rulote/ chiosc, pe 16.12.2024 – ora 13.45; - spatiul comercial S2 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.00; - spatiul comercial S9 (28,65 mp) – Piata Hala Centrala pe 16.12.2024 – ora 14.30. Licitatiile vor avea loc la sediul firmei din Str. Anastasie Panu nr. 48. Caietele de sarcini se pot cumpara de la secretariatul societatii, unde se va depune documentatia pentru inscriere pana la data si ora de incepere a fiecarei licitatii. Informatii suplimentare la tel. 0232/267844.
Atenție, români: O CLIPĂ de gelozie vă poate costa șapte ani de închisoare!
25/12/2019 11:09

Tot mai multi romani au descoperit in ultimul an că sunt spionati de partenerii de viată cu ajutorul unor programe informatice. Desi folosirea lor este ilegală, sute de astfel de aplicatii pot fi descărcate ...

Cine sunt moștenitorii lui Nicolae Ceaușescu și ce drum au ales în viață?
21/11/2019 08:26

    Nicolae si Elena Ceausescu au avut impreună trei copiii, Valentin, Zoia si Nicu. Dintre acestia, astăzi doar Valentin mai trăieste. Rudele fostului dictator au preferat de-a lungul ...

BOMBA ATOMICĂ în justiția română DETONATĂ de Comisia Europeană - Ce a stabilit privind deciziile CCR
12/11/2019 11:29

Comisia Europeană a răspuns intr-un prim caz in care instanta supremă a transmis Curtii de Justitie a Uniunii Europene (CJUE) si in general arată că deciziile Curtii Constitutionale a Romaniei nu contravi ...

O femeie de 79 de ani a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit niste pisici din vecini
02/08/2019 11:24

 Nancy Segula, o americanca de 79 de ani din Garfield Heights, Ohio, a fost condamnata la inchisoare pentru ca a hranit pisici, chiar daca fusese atentionata in mod repetat sa inceteze. Totul a inceput ...

Românii, JEFUIȚI pe autostradă cu metoda
08/07/2019 19:49

  Din cele povestite de bărbatul care era să cadă pradă hotilor, doi indivizi circula cu o dubă de Bulgaria si pandesc masini lăsate descuiate sau cu soferi care se odihnesc. Acestia deschid portier ...

Demonstraţie VIDEO. Cum poate fi FRAUDATĂ extragerea loto
22/04/2018 20:00

 Un roman a demonstrat insă că extragerile loto pot fi măsluite cu ajutorul energiei electrostatice. El şi-a confecţionat propria urnă, asemănătoare cu cea din care au loc extragerile la Loteria Ri ...

  Anunţuri de cazare false, pe OLX (MERCADOR) si Tocmai.ro. Au rămas fără bani şi fără cazare! NOI ÎNŞELĂTORII PE LITORAL:
13/12/2015 22:30

 Două familii, din Bucureşti şi Iaşi, au căzut in plasa unor astfel de escroci şi in loc să petreacă o săptămană de vis pe litoral, au rămas şi fără bani, şi fără cazare, scrie cugetliber ...

Lucrare de control! Ce mesaj a putut să-i lase o profesoară de matematică unei eleve care nu a găsit rezolvare la exercițiu
06/01/2015 19:27

 "Scoateti o foaie de hartie!", vă sună cunoscut, nu-i asa? Ei bine, această metodă destul de temătoare pentru elevi s-a păstrat din generatie in generatie. Doar că in prezent, imaginatia ...

La un pas de moarte în DIRECT după ce un aruncător de CUŢITE şi-a greşit ŢINTA VIDEO
06/01/2015 16:01

 În timpul unui spectacol transmis in direct in Lituania, spectatorii au privit inmărmuriţi cum asistentul unui maestru a fost de două ori pe punctul de a fi grav rănit sau chiar ucis. Două cuţ ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei