S-a dat ordinul de începere a lucrărilor la metroul din Cluj-Napoca. Anunțul lui Emil Boc
Dimensiune font:
Primarul Cluj - Napoca, Emil Boc a declarat vineri, 1 septembrie, că a fost emis ordinul de începere a lucrărilor pe contractul de realizare a Magistralei I de metrou din oraș.
Va începe prima etapă, cea de proiectare, urmată de cea de execuție propriu-zisă, prevăzută de contract.
Cu o valoare de peste nouă miliarde de lei, acesta este cel mai mare contract din Transporturi.
”S-a dat ordinul de începe a lucrărilor la metrou. Conform procedurilor legale, din acest moment, firma trebuie să deruleze procedurile prevăzute în contract, tot ce are acolo”, a declarat Emil Boc, la ZIUA LIVE, scrie zcj.ro.
Pe 25 mai a fost semnat la sediul Primăriei Cluj – Napoca contractul pentru construirea Magistralei I de metrou din Capitala Ardealului. În valoare de peste nouă miliarde de lei, lucrările la această linie de metrou vor fi finalizate în 2031, potrivit estimărilor primarului Cluj–Napoca, Emil Boc.
Pe 28 februarie 2023 a fost desemnat câștigătorul licitației pentru proiectarea și execuția de lucrări la Magistrala I de metrou Cluj, respectiv asocierea Gulermak – Alstom Transport – Arcada Company.
Oferta financiară a asocierii este de 9,059 de miliarde de lei fără TVA, față de valoarea estimată de 9,064 de miliarde de lei fără TVA.
Primăriile Cluj – Napoca și Florești au publicat pe 16 martie 2022 anunțul de participare privind proiectarea și execuția de lucrări la Magistrala I de metrou Cluj.
Contractul prevede proiectare și execuție lucrări de infrastructură (structură de rezistență, cale de rulare, finisaje, sisteme de instalații), automatizare trafic, racordare alimentare cu energie electrică aferente obiectivului de investiție Magistrala I de metrou Cluj. Durata lucrărilor este de 96 de luni (8 ani).
Proiectul Magistrala I de metrou Cluj este o linie de metrou ușor cu lungimea de 21,03 km, cu 19 stații subterane și un depou suprateran, în tehnologie „rail” șină de cale ferată, cu o capacitate transport nominală/maximă la interval de 90 secunde: 15.200/21.600 de pasageri / oră și sens (40 de trenuri / oră și sens).
Proiectul urmează să fie finanțat din fonduri europene nerambursabile și rambursabile precum Programul Operațional Infrastructură Mare (POIM) 2014 – 2020, Planul Național de Relansare și Reziliență (PNRR) 2021 – 2027 și Programul Operațional Transporturi (POT) 2021 – 2027.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau