Se redeschide Transalpina. Program special pentru acest sector de drum
Dimensiune font:
Vești bune pentru turiști. Celebrul drum Transalpina se deschide pentru public, însă programul este unul bine stabilit. Mașinile nu vor avea acces la orice oră pe acest drum, ci doar într-un anumit interval. De asemenea, este deschisă pentru public doar o anumită porțiune.
Transalpina, direct disponibilă pentru turiști
Transalpina, unul dintre cele mai frumoase trasee montane din România, se redeschide pentru turiști. Și anul acesta, programul este unul clar, stabilit de autorități, alături de alte restricții menite să asigure buna circulație și siguranța.
Mai exact, redeschiderea traficului pe DN 7 C, Transfăgărășan, pe tronsonul dintre Piscu Negru și Cabana Bâlea Cascadă, va avea loc la data de 1 iunie. Sectorul de drum montan dintre Rânca şi Curpăt va fi deschis doar în intervalul orar 08:00 – 18:00, conform oficialilor.
„Se redeschide circulaţia pe Transalpina de pe data de 1 iunie 2024! În urma verificării stării drumului de către o comisie formată din reprezentanţii CNAIR (inclusiv de la DRDP Craiova şi SDN Târgu Jiu), a fost luată decizia redeschiderii circulaţiei rutiere pe Transalpina începând cu data de 1.06. 2024”, a anunţat, joi, directorul CNAIR, Cristian Pistol, pe Facebook.
Și anul acesta, oficialii au impus mai multe reguli clare, pentru a se asigura că nu există incidente neplăcute. Pe lângă orarul clar, se impune și o limită de viteză de 30 km/h, precum și accesul interzis pentru autoturismele cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone.
„În afara acestui interval orar accesul este interzis din cauze obiective care ţin de specificul acestei zone montane aflate la mare altitudine. De asemenea limita de viteză pe acest sector de drum este de maximum 30 km/oră iar accesul autoturismelor cu masa maximă autorizată mai mare de 3,5 tone este interzis”, a mai transmis Pistol.
Drumarii au anunțat și ei că se apropie de final în ceea ce privește pregătirile pe cel mai iubit traseu de munte din țară. Ca în fiecare an, repară carosabilul, montează indicatoare rutiere și parapete de siguranță, pentru a le asigura turiștilor o călătorie fără peripeții.
În ultimele săptămâni, drumarii au folosit mai multe utilaje pentru a înlătura zăpada. În unele zone, troinele atingeau patru metri înălțime, după ce au avut loc ninsori puternice. Pe timp de iarnă, este deschisă publicului o porțiune de doar 20 km, atunci când condițiile meteorologice sunt prielnice.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau