Şeful DNA, nemulţumit că românii aleg primari cu probleme penale. Cuscrul lui Bologa tocmai a fost reales, deşi este condamnat

000000  ULTIMA-ORA-pensii-m

Dimensiune font:

| 02-10-2020 09:07

Procurorul-șef al DNA, Crin Bologa, se declară frustrat și revoltat de faptul că românii încă dau votul unor politicieni care sunt fie trimiși în judecată sau condamnați în primă instanță, fie cu sentințe definitive ispășite pentru fapte de corupție comise în funcții publice. Cuscrul şefului DNA tocmai a fost reales primar din postura de persoană condamnată în prima instanţă.

"Simt o frustrare, simt revoltă și simt câteodată că munca noastră de a face parte dintr-un mecanism de curățare a societății este inutilă. Așa mă simt și eu. Discutam cu ceilalți colegi, cu procurorii de caz… în momentul în care dovedim fapte de corupție la primari și îi trimitem în judecată, avem speranța că în zona respectivă am făcut bine, am reușit să eliminăm acest fenomen al corupției, care este dezastruos pentru dezvoltarea societății", a spus Crin Bologa, în emisiunea Piața Victoriei, la Europa Fm, potrivit spotmedia.ro.



"Când îi vedem aleși, suntem dezamăgiți și ne dăm seama că această luptă anticorupție făcută doar de Parchet nu e suficientă. Și atunci va trebui insistat prin educație. Va trebui insistat prin explicarea de celelalte instituții ale statului ce înseamnă o persoană coruptă, cât de nocivă poate fi și cum rămân ei închistați în timp și nu se mai dezvoltă comunitatea respectivă și sunt cumpărați prin ajutoare și sunt ținuți la un nivel foarte jos de evoluție", a mai afirmat șeful DNA.

Afirmaţiile lui Crin Bologa îl pun pe acesta într-o postură neplăcută, socrul fiicei sale fiind primarul oraşului Şimleul Silvaniei, Septimiu Ţurcaş, reales pentru a-l cincilea mandat, deşi în urmă cu două luni a fost condamnat în prima instanţă la trei ani de închisoare cu suspendare pentru abuz în serviciu.

 
Potrivit presei locale, datele ce se regăsesc în rechizitoriul cauzei arată că: „În cursul anului 2008, inculpaţii Ţ.S.C, H.C., D.V. şi M.E.M în calitate de membri ai comisiei de fond funciar, prin încălcarea atribuţiilor de serviciu care le reveneau, au participat la reconstituirea în mod nelegal a dreptului de proprietate de pe urma defunctei B.F., deşi moştenitorii nu au formulat cerere privind reconstituirea dreptului de proprietate, aceştia nu aveau dreptul la reconstituire pentru o suprafaţă de teren de 2,98 ha, fiind induşi în eroare cu privire la amplasamentul şi calitatea terenului pe care urma să fie reconstituit dreptul de proprietate, cauzând prin aceasta o daună oraşului Şimleu Silvaniei, prin ieşirea din proprietatea unităţii administrativ – teritoriale a unei suprafeţe de teren atribuite ilegal, în cuantum de 283.994 lei, la nivelul anului 2008. Inculpatul H.V., socrul inculpatei H.C, a semnat ca beneficiar procesul – verbal de punere în posesie cu privire la acest teren.

Tot în cursul anului 2008, aceiaşi inculpaţi, în aceleaşi calităţi şi-au exercitat în mod defectuos atribuţiile de serviciu, inducându-l în eroare pe numitul N.D., persoană în vârstă, aflată în stare de vulnerabilitate, cu privire la amplasamentul şi calitatea terenului pe care urma să-i fie reconstituit dreptul de proprietate, schimbând în mod ilegal şi nejustificat categoria şi calitatea terenului, iar ulterior, în scopul dezvoltării unor proiecte imobiliare şi a obţinerii de foloase materiale pentru sine şi pentru alţii, au participat sau au facilitat, după caz, dezmembrarea acestui teren, o suprafaţă de 1.000 mp fiind reachiziţionată de primărie contra sumei de 35.974 lei, iar diferenţa de suprafaţă fiind înstrăinată de către inculpatul H.V., care semnase anterior procesul – verbal de punere în posesie în calitate de mandatar al numitului N.D., către societatea administrată de soţia inculpatului Ţ.S.C., pentru suma de 120.000 lei, în vederea dezvoltării unui proiect imobiliar, în acest mod cauzându-se o daună oraşului Şimleu Silvaniei, constând în cele două sume, de 35.974 lei şi 120.000 lei. Documentele aferente solicitării privind întabularea în cartea funciară a titlului de proprietate pentru suprafeţele de teren la care s-a făcut referire anterior au fost completate şi semnate în numele N.D., fără însă a avea acordul acestuia, de inculpata H.C. . În luna noiembrie 2008, inculpatul H.V l-a instigat pe inculpatul C.G.D să transfere din contul lui N.D. în contul lui C.D.R suma de 35.800 lei, sumă provenită din săvârşirea infracţiunii de abuz în serviciu, reprezentând o parte din produsul infracţiunii, în scopul disimulării originii plăţii sumei de bani, fără ca acesta să cunoască provenienţa sumei de bani. În perioada 2008 – 2009, în urma unui control, reprezentanţii Curţii de Conturi a judeţului Sălaj au constatat că în cursul anului 2007, Primăria oraşului Şimleu Silvaniei a plătit suma de 22.737, 65 lei, fără bază legală, ca urmare a facturării unor lucrări neexecutate către SC P.C, reprezentată de inculpatul M.I.,astfel că au dispus recuperarea acestei sume de la această societate. În acest context, inculpatul ŢSC s-a înţeles cu inculpatul MI să îi restituie această sumă prin simularea unor contracte de execuţie de lucrări cu SC R.E., administrată de inculpatul C.V., lucrări care însă nu au fost executate de niciuna dintre firme, însă au apărut în documente în mod nereal, ca fiind comandate şi recepţionate de către Primăria oraşului Şimleu Silvaniei, prin intermediul inculpatului ORC, şef al biroului administrativ al instituţiei, primăria achitând totodată din dispoziţia primarului suma de 25.183 lei către S.C. R.E. SRL, reprezentând contravaloarea lucrărilor neexecutate, astfel că instituţia a fost prejudiciată cu această sumă.

În anul 2009, inculpatul CV a facturat în mod nereal către Primăria Oraşului Şimleu Silvaniei, lucrări de intervenţii la calamităţi în cuantum de 29.950,67 lei, folosindu-se de documente falsificate, respectiv de liste de lucrări pretins a fi fost executate de către SC RE SRL şi care în realitate au fost executate de către SC LC SRL determinând astfel plata de către Primăria oraşului Şimleu Silvaniei prin inculpatul ŢSC, a sumei de 29.950,67 lei şi producerea în acest mod a unui prejudiciu acestei instituţii. În vederea achitării de către Primăria Oraşului Şimleu Silvaniei către SC RE SRL a sumelor de 25.183,5 lei şi 29.950,67 lei, inculpatul CV a falsificat listele cuprinzând cantităţile de lucrări şi a semnat facturi şi un grafic de intervenţie prin care se atesta în fals executarea unor lucrări de decolmatare a Văii Pusta, iar inculpatul ŢSC a semnat, la rândul său, aceste documente care au fost apoi folosite pentru semnarea ordinelor de plată pentru achitarea sumelor menţionate”. 

 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Vin ploile!

11:53

Bancul Zilei

05:44

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Harmanesti, cu sediul in comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi, telefon 0232.722.000, fax 0232.722.000, e-mail: harmanesti@is.e-adm.ro, cod fiscal 16570210. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata totala de 597 mp, Tarla 6, P 274/1, P 275-276, P 323/1, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului privat al Comunei Harmanesti; -teren in suprafata totala de 123 mp, Tarla 34, P 1211, 1214, 1215, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului public al Comunei Harmanesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Harmanesti nr. 36/25.07.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Comunei Harmanesti. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, care se achita la Casieria Comunei Harmanesti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original si 2 exemplare copii. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 03.10.2024, ora 11.00, la sediul Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0232.260.600, fax 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Todiresti, cu sediul administrativ in sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava, telefon 0230.539.535, fax 0230.539.543, e-mail: primaria todiresti @yahoo.com, cod fiscal 4326922. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -3 parcele de teren, in suprafata totala de 2.000 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Todiresti, situate in intravilanul comunei Todiresti: -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43156, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43157, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 1.000 mp, avand nr. cadastral 43503, sat Todiresti, F.N., conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Todiresti nr. 41/14.06.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se pot consulta pe site-ul: www.comuna todiresti.ro, la sectiunea Monitorul Oficial Local -Hotarari. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 10.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.10.2024, ora 10.30, Comuna Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, din municipiul Suceava, Str. Stefan cel Mare nr. 62, judetul Suceava, telefon 0230.214.948, fax 0230.522.296, e-mail: trsv-arhcont @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
ÎPS Teodosie spulberă bucuria mirilor: Nunțile făcute sâmbăta nu sunt conforme cu rânduiala bisericească
27/09/2024 17:23

       IPS Teodosie face noi declaratii controversate. După ce a spus că fumătorii nu pot fi impărtăsiti, Teodosie revine si spune acum că nuntile  ...

Un grup de drone rusești se apropie periculos de România: A fost emis mesaj RO-Alert
27/09/2024 09:25

Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă a emis in cursul nopţii de joi spre vineri, un mesaj RO-Alert pentru populaţia din zona de Nord a judeţului Tulcea, după ce structurile cu rol de apărare ...

Bombă: Rusia încalcă Sancțiunile cu complicitatea NATO și UE – România se afundă în smârcurile Slugărniciei Fanatice Sinucigașe
27/09/2024 06:13

De doi ani si jumătate, tara noastră se autosabotează sistematic pe altarul luptei impotriva lui Vladimir Putin, fiind chiar la un pas de a intra in război. Vreti să stiti ce fac ceilalti „aliati”? De ...

Zelenski a obținut ce-a vrut: SUA trimit armament cu rază lungă de acțiune în Ucraina
27/09/2024 06:12

Presedintele american Joe Biden tocmai a confirmat că va furniza Ucrainei munitie cu rază lungă de actiune, dar nu a aprobat incă folosirea ei pe teritoriul Rusiei. Ucraina a militat mult timp pentru ca al ...

SRS: Iohannis a ajuns la capătul cursei pentru imunitate
27/09/2024 06:10

S-au epuizat toate resursele pe care, rand pe rand, Klaus Iohannis le-a pus in miscare in scopul de a-si prelungi cumva imunitatea si după incheierea mandatului. Si iată că acum regele e gol. Dezbrăcat de t ...

NATO pregătește scenariul unui război cu Rusia - Se fac pregătiri pentru transportul unui număr mare de răniți
26/09/2024 14:25

Şeful comandamentului logistic al NATO, general-locotenentul german Alexander Sollfrank, a declarat miercuri intr-un interviu acordat agenţiei Reuters că alianţa intenţionează să coordoneze transportul u ...

Ce pensie are Băsescu. 'Am vorbit despre pensia mea mică, dar să nu credeți că sunt un om sărac'
26/09/2024 12:52

Fostul presedinte Traian Băsescu sustine că, după 55 de ani de muncă, intre care două mandate de presedinte, primeste o sumă derizorie la pensie. "Am 55 de ani de muncă, din care 12 pe nave petroliere, ...

Circ cu lăutari în fața spitalului din Constanța și teancuri cu bani aruncate în stradă. Personalul medical a asistat uimit la spectacolul sfidător
25/09/2024 11:54

Familia unei femei care tocmai a născut a venit cu lăutari si teancuri cu bani să sărbătorească. Petrecerea a inceput chiar de la usa spitalului judetean din Constanta. In timp ce melodiile răsunau pe ...

O adolescentă de 14 ani a rămas însărcintă în urma unei provocări pe TikTok. Este vorba despre un nou trend periculos
25/09/2024 11:39

A participat la ruleta rusească a relaţiilor sexuale fără protecţie şi a rămas gravidă la doar 14 ani. Este vorba despre o modă de pe TikTok care ia amploare şi care a făcut prima victimă la Roma, i ...

Guvernul României se mută din Palatul Victoria: Clădirea prezintă riscuri majore
25/09/2024 11:21

Guvernul Romaniei se pregăteste să părăsească temporar Palatul Victoria, deoarece clădirea va intra intr-un amplu proces de consolidare si modernizare care va dura mai bine de doi ani. Secretariatul Gene ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei