Un bărbat din Satu Mare a sunat la 112 pentru că a visat urât. Doar 6 din 10 apeluri au fost urgențe reale în 2022
Dimensiune font:
Un bărbat din Satu Mare a sunat, în weekend, la 112 pentru că a visat urât. Întrucât acuza palpitații la inimă, dispecerul a fost obligat să îi trimită un echipaj de ambulanță, care l-a transportat la spital, scrie satumareonline.ro. Potrivit STS, doar 6 din 10 apeluri la 112, în 2022, au fost urgențe reale. "Avem clienți fideli, pe care-i știm după nume și le cunoaștem deja toată povestea de viață. Evident, n-au nicio problemă de sănătate, dar le place să se plimbe cu ambulanța și să socializeze", mărturisește un asistent medical de la UPU Satu Mare.
Speriat de coșmarul pe care l-a avut, un bărbat de 50 de ani din Satu Mare ar fi sunat, în toiul nopții, la 112. A solicitat un echipaj medical și, pentru că acuza palpitații la inimă, conform procedurii, dispecerul 112 a fost obligat să trimită ambulanța. Ajuns la spital, pacientul a fost supus mai multor analize, dar medicii nu au descoperit nimic în neregulă. A primit o pastilă contra durerilor și a plecat singur spre casă.
Secțiile UPU ale spitalelor, asaltate de pacienți ipohondri
"Toată lumea se bulucește la UPU, iar când vine câte-un caz cu adevărat grav, nu avem unde pune pacientul, fiindcă toate paturile și monitoarele sunt ocupate de tot felul de ipohondri. Câte 200 de pacienți pe o tură de 12 ore, la 2 medici! Avem clienți fideli, cu câte 60 de prezentări la UPU în fiecare an, pe care-i știm după nume și le cunoaștem deja toată povestea de viață. Evident, n-au nici o problemă de sănătate, dar le place să se plimbe cu ambulanța și să socializeze", susține sursa citată.
Asistentul spune și că, în realitate, doar 9 din 10 cazurile care ajung la UPU Satu Mare ar fi, de fapt, urgențe reale.
"Într-un oraș cu cel mult 80.000 de locuitori, fiindcă restu-s plecați pe-afară, avem 60.000 de cazuri în fiecare an la UPU. În numărul acesta intră și cei care sunt aduși de prin județ, că n-au anestezist la Tășnad sau probleme de genul acesta, dar marea majoritate sunt pacienți din oraș. Dintre aceste cazuri, doar vreo 10% sunt urgențe adevărate, restul e așa-numită medicină socială. Asta în timp ce nimeni nu are habar ce-s alea Centre de Permanență sau unde sunt, iar medicii care fac de serviciu la centrele respective trag câte-un pui de somn în cea mai mare parte a nopții și încasează cam 1.000 de lei pe gardă", a declarat asistentul medical, sub protecția anonimatului.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau