Colegiul Tehnic ” Mihail Sturdza”

default

Dimensiune font:

| 27-06-2013 21:18

Colegiul Tehnic ” Mihail Sturdza”   a fost înființată în anul 1966 pentru a pregăti personal cu studii medii pentru Indusatria Constructoare de Mașini. Dacă la înființare se pregăteau muncitori și tehnicieni în domeniile mecanică și electric, în meserii cerute de acea perioadă de început a dezvoltătii industriale a țării, pe parcurs nomenclatorul meseriilor s-a diversificat iar școala s-a adaptat acestor cerințe ale pieței muncii. Astfel s-au inclus în oferta școlii calificări din domenii noi, precum electronică-automatizări și transporturi. Această adaptare s-a realizat în condiții foarte bune plecând de baza materială de care dispune școala și de pregătirea cadrelor didactice de specialitate.

Astăzi școala oferă pregătire în următoarele domenii/calificări:

 

A.    FILIERA TEORETICĂ

Profil real-Matematică informatică

 În cadrul acestei specializări elevii învață să aplice informatica în mediul industriall (programarea roboților, conducerea sistemelor automate) prin utilizarea softurilor: Flowcode, LabView, C++, Geogebra, etc.

 

B.     FILIERA TEHNOLOGICĂ

I.                   Meserii de producție  ”mecanică computerizată”

 

1.Tehnician mecatronist

2.Tehnician prelucrări pe mașini cu comandă numerică

3.Tehnician proiectant CAD

Titularii acestor diplome au competențele necesare pentru a pune în aplicare mijloace de uzinare și asamblare a tot ceea ce înseamnă platforme tehnice de producție moderne.

Ei realizează și asamblează parțial sau total părțile mecanice, electrice, pneumatice și hidraulice ale sistemelor pluritehnice.

 

 

II.                Meserii din domeniul  ”electric, electronică și automatizări”

 

1. Tehnician electrician electronist auto

Elevii vor dobândi cunoştinţe din:

Structura generală a echipamentelor electrice şi electronice auto; Sistemul de alimentare cu energie electrică;Instalaţia de aprindere, injecţie electronică,  pornire electrică, iluminarea şi semnalizare, comunicare, securitate şi confort, controlul şi optimizarea funcţionării ,Surse alternative de propulsie a automobilelor, Demontarea / montarea componentelor electrice şi electronice ale automobilului. Prin planul de învățământ se asigură obtinerea permisului de conducere cat.B, GRATIS.

 

 2. Tehnician în automatizări

Elevii vor dobândi cunoştinţe privind controlul, urmărirea şi conducerea proceselor din cadrul sistemele automate utilizate în aplicaţiile industriale şi nu numai.

 

III.             Școala profesională

1. Mecanic auto

Se asigură pregătirea teoretică și practică în laboratoarele de specialitate ale școlii, precum și la ateliere service de prestigiu. În anul I pregătirea practică ocupă 60% din timpul alocat iar în anul II 75% . La împlinirea vârstei de 18 ani prin planul de învățământ se asigură obtinerea permisului de conducere cat.B, GRATIS.

 

2.Tinichigiu vopsitor auto

Meseria este foarte solicitată de agenţii economici datorită volumului mare de lucru, ca urmare a creşterii continue a parcului auto. Şi aici elevii pot obţine gratuit permisul de conducere auto cat.B.

 

IV.             Școala postliceală

 

1. Tehnician operator la mașini cu comandă numerică

Pregătirea forţei de muncă calificate în conformitate cu standardele europene presupune desfăşurarea instruirii bazate pe strategii moderne care să ţină pasul cu cerinţele actuale, încercându-se şi o orientare către activitatea informaţională şi iniţierea în utilizarea tehnologiilor de ultimă oră.

 2.  Tehnician diagnostic auto

- reprezintǎ pregǎtirea teoreticǎ şi practicǎ necesarǎ  pentru a organiza, coordona, monitoriza şi evalua activităţi de diagnosticare a automobilelor.

 

3. Tehnician instructor auto

reprezintǎ pregǎtirea teoreticǎ şi practicǎ  pentru a organiza, desfăşura şi evalua activităţi de istruire practică pentru formarea competenţelor de conducere a automobilelor pe drumurile publice, în vederea obţinerii permisului de conducere.O atenţie deosebită este acordată dobândirii competenţelor de legislaţie rutieră, conducere preventivă, conducere auto, pedagogia şi medodica instruirii auto.

 

 


 

Puncte preluare anunturi  "Evenimentul Regional al Moldovei"  in Iasi

<>

Comentarii

cozianu nicu raducu

Jun 28, 2013

buna ziua,colegiul mihail sturdza ,este un liceu foarte bun,profesorii sunt niste persoane deosebite in frunte cu domnul director.este o sansa foarte buna a studia la un asa liceu.

Adauga comentariul tau

Nume:

E-mail:

Comentariu:

Security Code
Imagine noua

ULTIMA ORA
Vin ploile!

11:53

Bancul Zilei

05:44

1. Informatii generale privind concedentul, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Harmanesti, cu sediul in comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi, telefon 0232.722.000, fax 0232.722.000, e-mail: harmanesti@is.e-adm.ro, cod fiscal 16570210. 2. Informatii generale privind obiectul concesiunii, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie concesionat: -teren in suprafata totala de 597 mp, Tarla 6, P 274/1, P 275-276, P 323/1, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului privat al Comunei Harmanesti; -teren in suprafata totala de 123 mp, Tarla 34, P 1211, 1214, 1215, amplasat in intravilanul comunei Harmanesti, F.N., judetul Iasi, apartine domeniului public al Comunei Harmanesti, conform caietului de sarcini, H.C.L. Harmanesti nr. 36/25.07.2024 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: prin solicitarea scrisa, de la sediul Comunei Harmanesti. 3.2. Denumirea si adresa serviciului/ compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul: 100 Lei/exemplar, care se achita la Casieria Comunei Harmanesti. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 15.00. 4. Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa fiecare oferta: 1 exemplar original si 2 exemplare copii. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 03.10.2024, ora 11.00, la sediul Comunei Harmanesti, comuna Harmanesti, satul Harmanestii Vechi, judetul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Iasi, Iasi, Str. Elena Doamna nr. 1A, judetul Iasi, telefon 0232.260.600, fax 0332.435.700, e-mail: tr-iasi-reg@just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
1. Informatii generale privind autoritatea contractanta, in special denumirea, codul de identificare fiscala, adresa, numarul de telefon, fax si/sau adresa de e-mail, persoana de contact: Comuna Todiresti, cu sediul administrativ in sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava, telefon 0230.539.535, fax 0230.539.543, e-mail: primaria todiresti @yahoo.com, cod fiscal 4326922. 2. Informatii generale privind obiectul procedurii de licitatie publica, in special descrierea si identificarea bunului care urmeaza sa fie vandut: -3 parcele de teren, in suprafata totala de 2.000 mp, apartinand domeniului privat al Comunei Todiresti, situate in intravilanul comunei Todiresti: -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43156, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 500 mp, avand nr. cadastral 43157, sat Todiresti, F.N.; -Teren in suprafata de 1.000 mp, avand nr. cadastral 43503, sat Todiresti, F.N., conform caietului de sarcini, H.C.L. Comuna Todiresti nr. 41/14.06.2022 si temeiului legal: O.U.G. nr. 57/03.07.2019. 3. Informatii privind documentatia de atribuire: se regasesc in caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitatile prin care persoanele interesate pot intra in posesia unui exemplar al documentatiei de atribuire: la cerere, de la sediul institutiei sau se pot consulta pe site-ul: www.comuna todiresti.ro, la sectiunea Monitorul Oficial Local -Hotarari. 3.2. Denumirea si datele de contact ale serviciului/ compartimentului din cadrul vanzatorului, de la care pot obtine un exemplar din documentatia de atribuire: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 3.3. Costul si conditiile de plata pentru obtinerea acestui exemplar, unde este cazul, potrivit prevederilor O.U.G. nr. 57/2019 privind Codul administrativ: 50 Lei/exemplar, ce se achita numerar la casieria institutiei. 3.4. Data-limita pentru solicitarea clarificarilor: 25.09.2024, ora 10.00. 4.Informatii privind ofertele: 4.1. Data-limita de depunere a ofertelor: 03.10.2024, ora 10.00. 4.2.Adresa la care trebuie depuse ofertele: Secretariatul Comunei Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 4.3. Numarul de exemplare in care trebuie depusa oferta: intr-un singur exemplar original, in doua plicuri sigilate, unul exterior si unul interior. 5. Data si locul la care se va desfasura sedinta publica de deschidere a ofertelor: 04.10.2024, ora 10.30, Comuna Todiresti, sat Todiresti, comuna Todiresti, nr. 174, judetul Suceava. 6. Denumirea, adresa, numarul de telefon si/sau adresa de e-mail ale instantei competente in solutionarea litigiilor aparute si termenele pentru sesizarea instantei: Sectia de Contencios Administrativ a Tribunalului Suceava, din municipiul Suceava, Str. Stefan cel Mare nr. 62, judetul Suceava, telefon 0230.214.948, fax 0230.522.296, e-mail: trsv-arhcont @just.ro. 7. Data transmiterii anuntului de licitatie catre institutiile abilitate, in vederea publicarii: 11.09.2024.
Calendarul admiterii în învăţământul liceal de stat
16/06/2013 16:47

 Probele de aptitudini 5 iulie Validarea de către comisia de admitere judeţeană a listei candidaţilor admişi la liceele/ clasele la care s-au susţinut probe de aptitudini şi afişarea listei in ...

Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei