8 Sfaturi eficiente care te ajută să citești mai mult
Dimensiune font:
8 Sfaturi eficiente care te ajută să citești mai mult
Ai auzit persoane care spun că și-ar mai dori o viață doar pentru a citi cărțile pe care nu reușesc să le citească acum? Este o senzație pe care o avem cu toții, cei care iubim lectura. Dar din lipsa timpului, poate a gândurilor care ne fug la griji în timp ce citim sau poate din alte motive, nu reușim să citim cât ne propunem.
Cu toții ne confruntăm cu aceste provocări din când în când. Dar nu-ți face griji, pentru că avem soluția perfectă pentru tine! Rămâi alături în continuare și află cum să citești mai mult și mai atent, fără a-ți sacrifica timpul de lucru sau timpul cu familia.
8 sfaturi eficiente care te vor ajuta să te bucuri pe deplin de magia cititului:
Iată 8 sfaturi simple, dar eficiente, care te vor ajuta să te bucuri pe deplin de magia cititului:
1. Creează-ți un sanctuar al lecturii. Alege un colțișor special din casă, unde să te poți retrage cu cartea ta preferată. Poate fi un fotoliu confortabil, o bancă în grădină sau chiar o căsuță în copac. Important este să fie un loc liniștit, unde să nu fii deranjat și unde să te poți concentra asupra poveștii.
2. Stabilește-ți obiective realiste. Nu te suprasolicita cu obiective prea ambițioase. Începe cu puțin și crește treptat. Poate să fie vorba de 15 minute de citit în fiecare seară sau de o carte pe lună. Important este să te ții de promisiune.
3. Citește cărți în format fizic. Poate vei spune că este mult mai ușor să descarci cărțile dintr-o aplicație și să le citești, dar adevărul este că nimic nu se compară cu atingerea paginilor unei cărți. Dacă mai sunt și cărți vechi de la anticariat, cu pagini ușor îngălbenite de trecerea timpului cum sunt aceste carti vechi din Anticariat Logos, vei simți că trăiești în vremurile de demult.
În plus, lumina ecranului dispozitivelor obosește ochii și le poate afecta starea de sănătate pe termen lung.
4. Programează timp dedicat lecturii. Dacă îți vei face un program zilnic în care să notezi ce îți propui să faci, include 15-25 de minute pentru lectură. Încearcă să îl respecți.
5. Ia notițe din cărți. Poți face asta într-o agendă fizică sau într-una electronică. Notează-ți ideile interesante, chiar și cuvintele pe care le citești prima dată. Îți vor rămâne în minte, iar dacă lucrezi într-un domeniu creativ te vor ajuta.
6. Alătură-te unui club de carte fizic sau online. A împărtăși pasiunea pentru cărți cu alți oameni este o experiență extraordinară.Într-un club de carte, vei descoperi titluri noi, vei avea parte de discuții interesante și vei crea legături cu oameni care gândesc ca tine.
7. Explorează diferite genuri literare. Nu te limita la un singur gen literar. Aventurează-te în lumi noi și descoperă autori și povești care te vor surprinde plăcut. S-ar putea să ai o surpriză plăcută și să descoperi un nou gen preferat.
8. Abandonează cărțile care nu-ți plac. Nu toate cărțile sunt potrivite pentru noi. Dacă simți că o carte nu te prinde, nu te forța să o termini. Este în regulă să o lași deoparte și să treci la altă lectură.
Citește cât de mult poți, în fiecare zi, iar dacă vrei să-ți completezi biblioteca te invităm să alegi din gama variată de cărți vechi de pe www.anticariatlogos.ro, dar și noi, la prețuri foarte avantajoase.
Înconjoară-te de cărți și trăiește zilnic poveștile personajelor preferate
Cititul este o călătorie minunată care ne îmbogățește viața în nenumărate feluri. Știm că și tu simți la fel, de aceea te invităm să te înconjori de cărțile care îți plac, să pătrunzi în poveștile personajelor tale preferate și să te transpui într-o lume fascinantă. Pentru că lumea cărților e una extraordinară.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau