Stiri CULINARIA

FOTO/VIDEO - Ghiveci de post, rețetă mănăstirească

   Ghiveciul de legume este o mancare usor de preparat, foarte gustoasă si sănătoasă. În post, este o altenativă la mesele de pranz, dar si pentru cină.    

FOTO/VIDEO - Cum se face o cafea turcească la nisip
30/11/2020 07:20

 Turcii işi pregătesc tradiţionala cafea in cel mai simplu şi mai natural mod, la nisip. Pentru o aromă puternică, ingredientul principal trebuie să fie proaspăt prăjit şi măcinat Foarte important de ştiut este că in ibricul de aramă se pune apă călduţă doar pentru o singură ceaşcă.  Dacă e fierbinte se dă peste cap cafeaua, se ineacă şi nu se face zaţ imediat.  Această cafea se prepară intr-un cazan de cupru umplut cu nisip, fiind numită astfel „cafea la nisip”. În acest cazan se aşează ibricul de aramă, in care se adaugă pest ...

FOTO/VIDEO - Sarmale de post ca la mama acasă
27/11/2020 14:29

Delicioasele sarmale de post sunt preparate cu plăcere de gospodine În zilele de post. Drochia Click vă prezintă reteta sarmalelor de post ca la bunica. Vă recomandăm pentru un gust autentic! Ingrediente pentru sarmale de post: - 200 g orez - 3-4 linguri ulei - 1 ceapă - 2 morcovi - 2 gogoşari sau ardei graşi - 1 legătură pătrunjel şi mărar - 1 varză murată - 2 linguri suc de roşii - sare, piper măcinat - piper boabe Cum se prepară cele mai bune sarmale de post: - Orezul se curăţă şi se spală - Varza murata se desface in foi, se spală şi se lasă l ...

FOTO/VIDEO - Cinci super-idei pentru micul dejun
27/11/2020 07:00

  Un mic dejun sănătos si gustos? Foarte simplu - trebuie să contină legume, fibre si fructe, să fie echilibrat in zaharuri, grăsini si proteine si să arate si bine. Mai jos am făcut o listă cu cinci alimente pentru un super mic dejun.      

FOTO/VIDEO - Istoria cafelei
26/11/2020 10:32

Exista multe legende despre descoperirea efectelor stimulative ale cafelei. Una dintre cele mai vechi povesteste despre un tanar cioban din Etiopia din jurul anului 850. El a observat ca dupa ce mancau anumite boabe, caprele sale deveneau agitate. Calugarii au incercat si ei acest fruct, dar au fost asa dezamagiti de gustul amar incat l-au aruncat in foc. Curand, o aroma delicioasa a ajuns la nasul lor. Calugarii au fost atat de curiosi incat au folosit fructele prajite pentru a crea o infuzie pe care o considerau un dar de la Dumnezeu pentru ca ii ajuta sa nu doarma jumatate din noapte. Cul ...

FOTO/VIDEO - Cum se prepară tequila
26/11/2020 09:24
FOTO/VIDEO - Budincă de chia
26/11/2020 07:00

    Pentru cei ce tin post sau au un stil de viată vegan, o budincă de chia este micul dejun perfect.  

ULTIMA ORA
BANCUL ZILEI

06:17

1. Informații generale privind concedentul, în special denumirea, codul de identificare fiscală, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail, persoană de contact: Unitatea Administrativ Teritorială Comuna Bivolari, judeţul Iasi, telefon 0232-298555, Fax: 0232-298508, email primaria primariabivolari@yahoo.com, persoana de contact:Alina Abuzatoaie; 2.1 Informații generale privind obiectul concesiunii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie concesionat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : NC61473- TABARA= 583mp, NC61478- TABARA=583mp, NC62701- TABARA=583mp, NC62702- TABARA =583mp, NC62703- TABARA=583mp, NC62704- TABARA=583mp, NC62706- TABARA =583mp, NC62709- TABARA=583mp, NC62705- BIVOLARI=500mp, NC61481- BIVOLARI=500mp. Concesiunea se face conform HCL nr 65/28.05.2020 si OUG 57/2019. 2.2 Informații generale privind obiectul inchirierii, în special descrierea şi identificarea bunului care urmează să fie inchiriat: Terenuri apartinand domeniului privat al UAT Bivolari : T77 P609/29=3238 mp, T63 P419 TRAIAN=13ha, T64 P421 TRAIAN=7,4221 ha; Inchirierea se face conform HCL nr 69/28.05.2020 si OUG 57/2019. 3. Informații privind documentația de atribuire: se regăsesc în caietul de sarcini. 3.1. Modalitatea sau modalitățile prin care persoanele interesate pot intra în posesia unui exemplar al documentației de atribuire: la sediul U.A.T. Comuna Bivolari în baza unei cereri scrise. 3.2. Denumirea şi adresa serviciului/compartimentului din cadrul concedentului, de la care se poate obţine un exemplar din documentaţia de atribuire: Compartimentul Administrare Domeniu Public si Privat, de luni până vineri, între orele 08.00-13.00, Comuna Bivolari, jud. Iasi. 3.3. Costul şi condiţiile de plată pentru obţinerea acestui exemplar, unde este cazul: 50 lei, se poate achita la casieria UAT Comuna Bivolari de luni până vineri, între orele 08.00-13.00. 3.4. Data-limită pentru solicitarea clarificărilor: 20/11/2020, ora 13.00. 4. Informaţii privind ofertele: 4.1. Data-limită de depunere a ofertelor: 26/11/2020, ora 10.00. 4.2. Adresa la care trebuie depuse ofertele: Registratura UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 4.3. Numărul de exemplare în care trebuie depusă fiecare ofertă: 1 exemplar. 5. Data şi locul la care se va desfăşura sedinţa publică de deschidere a ofertelor 26/11/2020, ora 14.00, la sediul UAT Comuna Bivolari, județul Iasi. 6. Denumirea, adresa, numărul de telefon, fax şi/sau adresa de e-mail ale instanţei competente în soluţionarea litigiilor apărute şi termenele pentru sesizarea instanţei: Tribunalul Iasi, Str. Elena Doamna, nr. 1A, tel: 0232.260.600, 0232.248.000, 0332.403.666, email tr-iasi-info@just.ro. 7. Data transmiterii anunţului de licitaţie către instituţiile abilitate, în vederea publicării: 04/11/2020
FOTO/VIDEO - Mâncare de post - chiftele de cartofi
25/11/2020 12:15

O mancare de post foarte gustoasă si usor de preparat.    500 g Cartofi 1 bucată Ou 2 linguri Amidon 1 lingură Ceapă verde 1 lingură Pătrunjel 1 lingură Mărar 3 bucăti Cătei usturoi 0,25 lingurită Nucsoară ...

FOTO/VIDEO - Povestea omletei, mic dejunul perfect. Șapte rețete savuroase
24/11/2020 06:55

 Termenul „omlette“ provine din franţuzescul „lemelle“, devenit ulerior „lamelle“, cu sensul de lamă foarte fină. De aici s-a format cuvantul „omlette“, sub influenţa latinescului „ovum“ care se datorează comparării omletei cu o lamă, datorită formei sale. Prima versiune a omletei pare să işi aibă originea in Persia Antică, insă există şi alte popoare care aveau propria modalitate de a o prepara. În Marea Britanie există chiar o reţetă care datează din secolul al XIV-lea, realizată dintr-un amestec de ou ...

FOTO/VIDEO - Secretele preparării cremei de zahăr ars
22/11/2020 16:30

Crema de zahar ars, un desert iubit si apreciat de milioane de oameni. Ce trebuie să stii inainte de a o găti: 1) La topirea zahărului in cratită Nu se tine prea mult deasupra flacarii pentru ca riscati sa fie amar, trebuie să fie de o culoare aurie frumoasă. 2) Dacă caramelizati zahărul intr-o cratită, iar crema o veti coace in tavă, atunci incălziti putin tava in cuptor inainte ca să transferati zahărul caramelizat, deoarece in tava rece, caramelul se va intări foarte rapid si va fi dificil de răspindit pe pereti. 3) După ce scoateti crema de la cuptor, lăsati-o să se ...

FOTO/VIDEO - Mic dejunul campionilor - Ouă Benedict
21/11/2020 08:07

Ouăle Benedict, cunoscute si sub numele de Ouă Benny, sunt un fel de mancare pentru un mic dejun traditional american, format din două jumătăti de briosă englezească, „invelite” cu un ou fiert in apă (posat), suncă si sos olandez, dar trebuie spus că există o multime de variante ale retetei de bază. Legenda spune că au fost „inventate” in New York, spre sfarsitul secolului al XIX-lea si au cucerit majoritatea curtilor regale din Europa, devenind un fel d mancare nelipsit de la un mic dejun „regesc”. Povestea Ouălelor Benedict incepe, asadar, i ...

FOTO - Rețete de post. Cum se prepară un humus delicios
20/11/2020 09:52

Humusul poate fi oricand o gustare delicioasă si hrănitoare, iar reteta este foarte simplă. Retetă pentru 14 portii Ingrediente 2 conserve de năut cu sodiu redus, clătite si scurse. Păstrati 1/4 de lichid din conservă 1 lingură ulei de măsline extravirgin 1/4 cană suc de lămaie 2 cătei de usturoi, tocat mărunt 1/4 lingurită de piper negru 1/4 lingurită de paprika 3 linguri tahini (pasta de susan) * 2 linguri pătrunjel italian cu frunze plate * Notă: Dacă trebuie să urmati o dietă fără gluten, verificati eticheta pentru a vă asigura că tipul de tahini nu ar ...

Cum ne-a salvat mămăliga. Rețeta fierturii perfecte din porumb
19/11/2020 13:00

Dacă in Europa porumbul a ajuns in secolul 16, fiind adus in Spania de Hornan Cortes, in Banat cultivarea porumbului este atestată in anul 1692, unde pătrunde de la comercianti sarbi, motiv pentru este numit cu cuvantul slav „cucuruz”. Moldovenii au fost ceva mai originali, botezand porumbul — „păpusoi” (de la „păpusă”). În Tara Romanească porumbul ajunge intre 1678-1688, in perioada domnitorului Serban Cantacuzino, iar in Moldova in timpul domniei lui Constantin Duca (1693-1695), notează sputnik.md. Cultivarea păpusoiului in Moldova est ...

FOTO/VIDEO - Clătite americane, un mic dejun delicios
19/11/2020 08:47

Pancakes sau clătitele americane sunt ideale pentru micul dejun sau pur si simplu pentru gustare. Sunt diferite de clătitele noastre obisnuite, fiind groase si continand agent de crestere. Sunt pufoase, delicioase si seamăna mai degrabă cu un pandispan.  O retetă foarte simplă si gustoasă Ingrediente : - 2 ouă  - 250 g faină -200 ml lapte -80 g zahăr - 2 lingurite praf de copt  - 1 lingurită sirop de agave pentru aromă -3 linguri de ulei  - O esentă de vanilie   Reteta poate fi vizionată in video.

VIDEO/FOTO - Cum se construiește o căsuță din turtă dulce
17/11/2020 14:00

Casuta de turta dulce este o activitate atat de frumoasa in preajma sarbatorilor de Craciun! Una in care puteti implica intreaba familie, de la copii la adulti! INGREDIENTW Aluat turta dulce 165g miere 100g zahar alb granulat 30g melasa 2g ghimbir pudra 2g scortisoara 1g cuisoare pudra 8g bicarbonat de sodiu 125g unt 50g ou 2g sare 420-450g faina 000 Glazura 30g albus 5g suc de lamaie 210g zahar pudra, cernut Mod de preparare Aluat turta dulce Combinati mierea, zaharul si melasa intr-un vas si puneti pe foc mic. Adaugati condimentele si dati compozitia in clocot. Adaugati ...

FOTO - Rețete de post. Pilaf sârbesc
17/11/2020 12:31

O mancare gătită rapid in timpul postului, o retetă foarte simplă si usor de preparat este pilaful sarbesc. Reteta este gata in maximum o jumătate de oră, iar pentru patru portii sunt necesare următoarele ingrediente: -250g orez cu bobul rotund -750ml apă  -4 ardei gras -1 ceapa normală  -3 linguri ulei -1 lingura pastă de tomate -sare si piper macinat dupa gust -4 crengute mărar verde Mod de preparare  -ceapa se curata si se taie marunt, -ardeii se curata de cotor, se spala si se taie cubulete, -se invinge putin ulei si se caleste ceapa la foc tare ...

VIDEO/FOTO - Ce diferență este între cappuccino, latte, mocha?
17/11/2020 07:09

  Ce diferentă este intre cappuccino, latte, mocha? Aflati explicatiile din videoul de mai jos    


1 la 19 din 64



Aboneaza-te la cele mai noi stiri din Regiunea Moldovei