Truc UTIL! Cum dezgheţi şi dezabureşti repede geamurile de la maşină
Dimensiune font:
Truc UTIL! Cum dezgheţi şi dezabureşti repede geamurile de la maşină
Iarna și gerul și-au intrat în drepturi, aducând inevitabil o mare problemă pentru șoferi: geamurile înghețate și aburite. Vizibilitatea la volan e esențială pentru siguranța în trafic, mai ales pe ploaie sau ninsoare. Iar dacă ai geamurile mașinii murdare sau pline de zăpadă, riști și o amendă de până la 1.160 lei. Iată 5 metode să dezgheți parbrizul mașinii fără racletă.
Dezghețarea geamurilor mașinii cu apă caldă e o prostie. Riscați să se crape din cauza șocului termic. Nici „leacul băbesc” care spune că dacă frecați geamurile cu felii de cartof acestea nu mai îngheață și nu se mai aburesc nu este o soluție. Nu faceți decât să le mânjiți. Există însă trucuri care vă pot ajuta să scăpați repede de această neplăcere
Iată câteva metode să dezgheți parbrizul mașinii fără racletă
1. Cea mai eficientă metodă pentru a vă menține geamurile mașinii fără gheață este foarte simplu: puneți o bucată de carton sau un parasolar în fața geamurilor din față și din spate. Așezați-l sub ștergătoarele de parbriz, astfel încât acestea să nu înghețe și nici să nu-l umfle vântul.
2. Amestecați două părți alcool de 90 de grade cu o parte apă și turnați amestecul într-o sticlă cu pulverizator. Apoi, pulverizați amestecul de alcool peste parbriz/geamuri și stratul de gheață se topește ca zăpada la soare.
3. Nu doar exteriorul parbrizului sau al geamurilor laterale poate îngheța și limitând vizibilitatea, ci și interiorul se poate aburi complet și chiar îngheța. Puteți freca geamurile cu puțin detergent lichid sau șampon pus pe o cârpă.
4. Dacă nu aveți un parbriz încălzit electric, puteți accelera dezaburirea și dezghețarea coborând parasolarele mașinii. În spatele acestora, aerul călduț și apoi cald suflat aerotermă rămâne mai bine și, prin urmare, este mai eficient în a face parbrizul uscat și cald.
5. Nu lăsați motorul să se încălzească la ralanti tot timpul cât îndepărtați gheața de pe geamurile mașinii. Urcați-vă din când în când la volan și țineți motorul termic puțin mai turat, la circa 1.100-1.200 rpm pentru cel puțin 10-15 secunde. Se va încălzi mai repede și se va și unge mai eficient.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau