Ai grijă la gândurile tale - aşa îți creezi realitatea pentru o viață reușită
Dimensiune font:
Un vechi proverb chinezesc spune: „Fii atent la gândurile tale pentru că devin cuvinte. Fii atent la cuvintele tale pentru că acestea devin acțiuni. Fii atent la acțiunile tale pentru că acestea devin obiceiuri. Fii atent la obiceiuri pentru că acestea îți întăresc caracterul. Fii atent la caracter pentru că acesta devine destinul tău.‟
Când ne concentrăm pe un anumit gând, de exemplu – „nu sunt suficient de bun”, acesta tinde să creeze un anumit sentiment, de vină sau de tristețe care produce o acțiune, iar aceasta la rândul lui crează consecințe. Dacă începi cu un gând pozitiv sau reușești măcar puțin să-l modifici pe cel negativ într-unul mai blând, atunci sentimentul care îl va urma nu va fi inconfortabil, auto stigmatizant și probabil, nici nu te vei auto sabota, iar consecința va avea un rezultat final mai bun. Gândurile pe care le avem pot să devină atât de puternice, încât ne ținem de ele și le credem cu adevărat ca fiind fapte, dar de fapt nu sunt, iar noi le putem schimba oricând. Modul în care ne hrănim gândurile are un impact colosal asupra vieții pe care o trăim. Mintea nu face diferența între bine și rău, între negru și roșu, de aceea este datoria noastră să o cultivăm corect.
Iată câteva idei:
Gândește pozitiv
A fi sănătoas din punct de vedere mental este la fel de important ca a fi sănătoas din punct de vedere fizic. În ziua de azi, există tendința care încurajează practicile de menținere al unui corp armonios, iar mintea este lăsată din păcate, pe locul doi. Câți oameni știi că au vieți perfecte? Eu nu cunosc astfel de cazuri, dar știu persoane a căror străduință de a menține iluzia unei vieți minunate, le aduce numai deservicii.
Astfel că, ce înseamnă să gândești pozitiv? A gândi într-un mod energic, oxigenat, nu înseamnă să îți ții capul în nisip și să ignori situațiile mai puțin plăcute pe care viața ți le scoate în cale, ci doar să le abordezi într-un mod mai productiv. Antrenează-ți mintea că se întâmplă lucruri bune, nu rele și nu o lăsa să-ți creeze cele mai urâte scenarii, așa cum s-a obișnuit până acum. Gândirea pozitivă începe adesea cu vorbirea de sine. Mintea nu tace, dialogul tău interior stă mereu la pândă să te ajute sau nu, în fiecare clipă. O parte din vorbirea de sine provine, de altfel, din logică și rațiune, dar și din lipsă de informații sau din concepții eronate. Dacă gândurile care îți trec prin cap sunt majoritatea negative, ai o fire înclinată spre pesimism. Dar dacă pui gândurile tale frumoase în față, optimismul s-ar putea să fie cea mai bună armură a ta.
Care sunt beneficiile gândirii pozitive pentru sănătate?
Cercetătorii au ajuns la următoarele concluzii după ani de studii asupra efectelor gândurilor pozitive asupra organismului:
• durată de viață crescută
• rată mai mică de depresie
• niveluri mai mici de suferință
• rezistență mai mare la răceală
• o mai bună bunăstare fizică și psihologică
• risc redus de boli cardiovasculare
• abilități mai bune de reacţie la momentele de criză
Schimbă-ți obiceiurile
Oamenii, prin natura lor sunt ființe ale obiceiurilor. De altfel, 45% din obiceiurile noastre raportate într-o singură zi sunt pur și simplu obiceiuri efectuate automat (automatisme). Deoarece, marea majoritate a deprinderilor apar în afara spectrului gândirii, nu se știe exact cât de mare este influența acestora asupra noastră. Cu toate astea, obiceiurile nu sunt doar mai importante decât ne imaginăm, ci sunt esențiale în formarea noastră. Marii atleți sau personalitățile de succes și-au clădit o colecție de obiceiuri sănătoase și puternice pe care le-au cultivat foarte atent în decursul anilor.
Voința este totul
În dicționarul limbii române, voinţa este definită prin: „funcție psihică caracterizată prin orientarea conștientă a omului spre realizarea unor scopuri și prin efortul depus pentru atingerea lor.” Se spune că acolo unde este voință apare și o cale, deoarece puterea fiecărui om este nelimitată. Important este să-ți dorești și să pui osul la muncă pentru îndeplinirea visurilor tale.
Încearcă să ții contabilitate gândurilor pe care le ai, în acest mod vei reuși să-ți planifici obiectivele mai ușor și mai mult decât atât, le vei controla tu.
Marele Sigmund Freud spune că: „Gândirea este acțiunea care face repetiția.”
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau