Pui cu gutui
Dimensiune font:
Mâncărurile care conțin carne și fructe sunt mai apreciate, așa cum este puiul cu gutui.
Ingrediente
4 buc pulpe inferioare de pui (pot fi și pulpe superioare, întregi sau piept de pui tăiat cuburi, etc.
aprox. 1 kg gutui cântărite după ce au fost curățate
50 ml de ulei
50 g unt
2+1 linguri de zahăr (2 caramelizate și 1 presărată peste gutui)
150 ml vin alb
2 linguri de făină
sare, piper, cimbrișor/cimbru după gust
Mod de preparare
Puneți untul și uleiul la încins într-o tigaie încăpătoare. Rumeniți timp de câteva minute carnea de pui, doar până prinde culoare pe toate părțile, apoi o scoateți deoparte și o păstrați la cald.
Între timp spălați gutuile și îndepărtați puful de la exterior. Curățați caseta cu semințe și tăiați gutuile cuburi sau felii.
Presărați o lingură de zahăr peste gutui și rumeniți-le și pe ele în uleiul rămas în tigaie.
Separat, într-o crăticioară caramelizați cele 2 linguri de zahăr, cu grijă să nu fumege pentru că devine amar. Stingeți zahărul ars turnând peste el cei 150 ml de vin alb. Lăsați să fiarbă până când se topește tot zahărul.
Într-un castronel desfaceți cele 2 linguri de făină în puțină apă rece, ca să nu se formeze cocoloașe. Turnați apoi apa cu făină peste siropul de zahăr caramelizat pregătit mai sus.
Turnați tot acest amestec în tigaie, peste gutui și carne. Condimentați cu sare, piper și cimbru după gust. Lăsați mâncarea de gutui să fiarbă la foc mic până când carnea este bine pătrunsă. Dacă este nevoie, mai adăugați puțină apă caldă la fiert.
Serviți mâncarea de gutui cu carne de pui fierbinte. Merge și cu pâine, și cu mămăliguță.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau