Ministrul Raluca Turcan a sărbătorit Ziua SUA din 2127
Dimensiune font:
Ministrul Culturii, Raluca Turcan, a anunțat sărbătorirea Zilei Statelor Uniter ale Americii din 2127. Într-o postare pe pagina sa de Facebook devenită virală pe rețelele de socializare ministrul susține că a participat la Ambasada SUA din București la ”Celebrarea a 247 de ani de prietenie și diplomație România - SUA”.
Numai că site-ul oficial al Ministerului Afacerilor Externe al României susține altceva în privința relațiilor diplomatice dintre România și SUA. Sunt doar 135 de ani de relații diplomatice.
”Celebrarea a 247 de ani de prietenie și diplomație România – SUA
A fost un privilegiu pentru mine să răspund invitației E.S. Doamnei Ambasador Kathleen Kavalec, alături de numeroși și distinși oaspeți, de a celebra împreună 247 de ani de la independența Statelor Unite ale Americii.
Acest eveniment deosebit a marcat, o dată în plus, relațiile diplomatice de durată dintre Statele Unite și România și a evidențiat bogatul schimb cultural care întărește multiplele legături dintre statele noastre.
Festivitățile desfășurate la Ambasada SUA la București au fost o dovadă a prieteniei și colaborării continue care a înflorit de-a lungul anilor, făcând din cele două națiuni aliați puternici și prieteni devotați.
În timp ce reflectăm asupra acestei aniversări semnificative, ne reafirmăm angajamentul de a promova schimburile culturale și de a dezvolta noi domenii de interes ca tehnologia informației și inteligența artificială cu aplicabilitate în sfera artelor și a culturii în general.
Suntem entuziasmați să continuăm colaborarea și să construim împreună un viitor și mai promițător.
Adresez mulțumiri Doamnei Ambasador Kavalec și felicit Națiunea Americană pentru existența sa liberă și demnă!”, scrie ministrul pe pagina de Facebook.
Ce spune MAE:
”România – SUA, 135 de ani de relaţii diplomatice
Istoria relațiilor diplomatice bilaterale româno-americane începe oficial cu 135 de ani în urmă. La 14 iunie 1880, preşedintele SUA, Rutherford B. Hayes, a semnat scrisoarea prin care îl informa pe domnitorul Carol I asupra numirii lui Eugene Schuyler în calitate de agent diplomatic/consul general al SUA în România, acest moment marcând practic stabilirea relațiilor diplomatice bilaterale. Colonelul Sergiu Voinescu este primul diplomat român primit de președintele SUA, Rutherford Hayes, la 18 noiembrie 1880. Iar apoi, printr-o scrisoare din 20 noiembrie 1880, SUA confirmă recunoașterea independenței României.
Relaţia dintre cele două state s-a dezvoltat semnificativ pe toate planurile –politico-militar, economic, educaţional, cultural, social - având drept constante în decursul celor 135 de ani de existenţă o semnificativă comunitate româno-americană şi sentimentele pro-americane puternice la nivelul opiniei publice româneşti, în ciuda adversităţilor istoriei secolului XX.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau