În prezent, Administraţia Naţională "Apele Române" prin Administraţia Bazinală de Apă Dobrogea - Litoral derulează proiectul"REDUCEREA EROZIUNII COSTIERE- Faza a II (2014-2020)" în valoare de totală de 752.397.640 euro.
În urma implementării lucrările de protecţie a eroziunii costiere, încă 11 sectoare de plaje vor fi reabilitate şi redate turiştilor, respectiv stăvilarele Edighiol/Periboina, plajele (Mamaia, Tomis-Cazino, Agigea, Eforie- în etapa I) şi plajele (Costineşti, Olimp, Jupiter-Neptun, Balta Mangalia- Venus- Aurora, Mangalia-Saturn, 2 Mai- în etapa II).
"Am încredere în echipa de profesionişti care derulează proiectul. De aceea, sunt convins că lucrările vor fi finalizate până la data de 30 decembrie 2023,", ERVIN MOLNAR,director general A.N. Apele Române.
La lucrările hidrotehnice propuse (înnisipări artificiale a zonelor de plajă existente, prelungirea structurilor costiere conectate sau paralele cu ţărmul, execuţia unor protecţii costiere noi sau de noi apărări de mal, etc.), se adaugă implementarea unor măsuri verzi, care au ca rezultat creşterea biodiversităţii marine prin conservarea, dezvoltarea sau protejarea unor habitate naturale în zona plajelor Agigea, Eforie Centru, Eforie Sud, Costineşti, Jupiter, Balta Mangalia, Venus, Aurora şi Saturn.
Au fost finalizate lucrările de înnisipare dintre Constanţa până la Mamaia şi Eforie Nord
Până în prezent, au fost finalizate lucrările de înnisipare dintre Constanţa până la Mamaia şi Eforie Nord. Mai exact, este vorba despre 5 sectoare de plajă cu o lungime cumulată de aproximativ 7,3 km şi o lăţime extinsă la peste 100 de metri şi sunt accesibile tuturor turiştilor încă din anul 2016. Totodată, prin acelaşi proiect, suprafaţa celor 5 sectoare de plajă (Mamaia Sud, Tomis Nord, Tomis Centru, Tomis Sud şi Eforie Nord) a fost mărită cu 60,66 ha.
"În urma finalizării lucrărilor, locuitorii din zona litoralului românesc vor fi protejaţi de riscul de inundaţii, iar turiştii se vor putea bucura de o plajă largă şi modernă. De asemenea, proiectul aduce avantaje majore în domeniul socio-economic pentru operatorii din zona litorală care vor fi protejaţi împotriva riscului de eroziune costieră şi în acest fel vor putea să îşi dezvolte activitatea în cele mai bune condiţii", ERVIN MOLNAR,director general A.N. Apele Române.
Adauga comentariul tau