Bitcoin s-a prăbușit astăzi la 31.000. Piața criptomonedelor a pierdut aproape jumătate din valoare în 7 zile
Dimensiune font:
Capitalizarea de piață a criptomonedelor a scăzut cu 47% în ultimele șapte zile, potrivit datelor de pe CoinMarketCap, citate de Business Insider și Mediafax.
Piața criptomonedelor a suferit o cădere bruscă miercuri, iar capitalizarea de piață a activelor digitale a ajuns la 1,35 trilioane de dolari, în scădere față de maximul de 2,56 trilioane de dolari, atins pe 12 mai, potrivit datelor CoinMarketCap.com. Scăderea a fost declanșată de Bănca Populară din China, care a anunțat că instituțiile financiare nu pot folosi active digitale ca formă de plată.
„Piața criptomonedelor se află în prezent sub presiune vânzătorilor”, a declarat pentru Insider Nicholas Cawley, analist la DailyFX. Bitcoin a scăzut la un moment dat cu până la 31%, la 30.016,83 dolari, în timp ce etherul a scăzut cu 44%, până la 1.918,77 dolari, acestea fiind minime zilnice.
Bitcoin, în cădere liberă
Bitcoin încă nu și-a revenit după tweetul lui Elon Musk legat de preocupările climatice, care a trimis valuri de șoc în ecosistemul activelor digitale. Dar unii experți, cum ar fi Jeffrey Wang, șeful Americii la Amber Group, nu sunt prea îngrijorați.
"Cripto este o clasă de active inerent volatilă, așa că se vor întâmpla mișcări rapide și violente în decursul timpului", a spus el pentru Insider.
John Wu, președintele Ava Labs, echipa din spatele sistemului Avalanche, a menționat, la rândul său, că știrile recente, precum China și Musk, sunt doar scuze pentru mișcările puternice și nu cauza reală. Capitalizarea pieței criptomonedelor a atins 2 trilioane de dolari pentru prima dată pe 5 aprilie, dublându-și valoarea în doar trei luni.
Minarea bitcoin, consum enorm de energie
Odată cu scăderea preţului la bitcoin, însă, a scăzut şi "setea" pentru energie. Potrivit Indexului Cambridge de Consum de Electricitate al Bitcoinului, săptămâna trecută, electricitatea pentru minarea bitcoinului a fost de 150 de terawaţi pe oră, mai mult decât consumul anual de electricitate din Olanda. Consumul mediu de energie electrică pentru minat bitcoin se modifică, însă, în funcţie de cerere. Crearea unor noi monede şi verificarea tranzacţiilor înseamnă că este nevoie de mai multe computere pentru a efectua calcule complexe şi pentru a mina. Cei care minează criptomonede se întrec pentru a rezolva puzzle-uri criptografice, în încercarea de a înregistra ultimele "blocuri" de tranzacţii cu bitcoin. Pe măsură ce se produc mai mulţi bitcoini sau alte criptomonede, creşte şi gradul de dificultate al puzzle-urilor pentru a menţine stabilitatea producerii de criptomonede. Acest lucru duce la folosirea unor computere mai puternice, care folosesc mai multă energie.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau