Ce este cafeaua de specialitate și ce avantaje prezintă?
Dimensiune font:
Cafeaua de specialitate este un produs exclusiv care reprezintă doar 1% din piața totală a cafelei. Cu toate acestea, gustul unic al cafelei și raportul senzațional preț-calitate înseamnă că cine încearcă o cafea de specialitate nu se va mai întoarce niciodată la cafeaua obișnuită.
Cafeaua este una dintre cele mai populare băuturi din lume, dar nu toată este la fel. Cafeaua de specialitate este aceea care a fost prăjită cu grijă, măcinată și preparată pentru a-i sublinia gustul natural. Este departe de cafeaua pe care mulți oameni o beau în fiecare zi.
Ce este diferit în cazul cafelei de specialitate?
Procesul de preparare a cafelei de specialitate începe cu selectarea boabelor de cea mai înaltă calitate disponibile. Procesul de prăjire este, de asemenea, foarte important, deoarece determină câtă cofeină va rămâne în produsul final. În plus, prăjirea afectează aroma și gustul cafelei de specialitate prin caramelizarea zaharurilor prezente în mod natural în boabele verzi. Acest proces de caramelizare eliberează sute de compuși aromatici care conferă fiecărui soi de cafea profilul său unic de aromă.
Cafeaua de specialitate este un tip de cafea boabe cultivată și procesată într-un mod care subliniază aromele inerente ale boabelor. A fost definită ca acea „cafea care este cultivată, recoltată, prăjită și preparată pentru a optimiza atributele bogate de aromă ale originii sale”.
Cafeaua de specialitate este un tip de cafea bogat în aromă și gust. Are un gust unic, ceea ce o face foarte diferită de alte tipuri de cafea. Cafeaua de specialitate este făcută din boabe care sunt cultivate la altitudini mari în condiții speciale. De asemenea, sunt prelucrate special pentru cele mai bune rezultate.
Specialty Coffee Association definește cafeaua de specialitate ca fiind „cafea care îndeplinește anumite criterii de calitate bazate pe gust, geografie și metoda de prelucrare”. Este de remarcat faptul că această definiție nu face referire la preț sau cantitate. Cafeaua de specialitate trebuie să fie prăjită ușoară spre medie, astfel încât aroma naturală să nu fie dominată de notele prăjite. Într-o astfel de cafea prăjită poți simți gustul natural al ciocolatei, al caramelului și al diferitelor tipuri de fructe.
Cafea de specialitate – de ce merită?
Prima cafea de specialitate a fost lansată la mijlocul anilor 1980. Atunci a luat naștere conceptul de cafea de specialitate ca o modalitate de a distinge cafelele cu caracteristici unice și excepționale de cele mai comune și mai comerciale.
Motivul principal al acestei distincții a fost apariția unor noi grupuri de consumatori cu cerințe specifice. Aceste grupuri au cerut standarde de calitate înalte. Cafeaua de specialitate este făcută din boabe care au fost atent selectate din diferite regiuni ale lumii (de obicei ferme mici). Sunt prăjite la scară mică și tratate cu grijă atât pentru gust, cât și pentru aspect. Acest proces produce o cafea de o calitate superioară.
Pe lângă gustul caracteristic, cafeaua de specialitate se caracterizează și prin aspect: boabele trebuie să aibă o culoare uniformă (de obicei maro deschis sau maro închis), curate și strălucitoare, fără semne de deteriorare cauzate de dăunători sau ciuperci. Ar trebui să aibă și o aromă distinctivă, dar fără note neplăcute.
Avantajele cafelei de specialitate
Acest lucru este evident pentru mulți oameni. Ei cumpără cafea specializată pentru că are un gust mai bun. Dar este mai mult! Cafeaua de specialitate este despre calitate, durabilitate și gust. Cele mai bune cafele de specialitate provin din țări care aplică practici agricole durabile pentru a proteja mediul și pentru a oferi fermierilor condiții decente de viață.
Se știe că aceasta este de o calitate mai bună decât mărcile obișnuite din magazine. Boabele culese manual, care au fost prăjită corespunzător, vor avea un gust mult mai bun decât mărcile mai ieftine. Cafeaua de specialitate este făcută din boabe de înaltă calitate și este preparată într-un mod specific. Această metodă de preparare a cafelei poate îmbunătăți semnificativ gustul, aroma și proprietățile unei cești de cafea.
Cafeaua de specialitate este potrivită atât pentru o mașină de cafea sub presiune, cât și pentru o mașină de cafea, o presă franceză, un filtru și alte metode alternative de preparare, totuși cel mai bine este să fie savurată în coffee shopuri sau în acele cafenele care își prăjesc singure cafeaua, pentru că doar în aceste locuri vei avea parte de o experiență cu adevărat uimitoare!
Daca esti iubitor de cafea de specialitate avem o veste buna. Pe magazinul online Espresso Cafe gasesti o multitudine de produse din domeniul cafelei cu oferte promotionale. Poti alege cafea de specialitate direct din confortul casei tale iar noi iti livram rapid prin intermediul curierului preferat.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau