DIICOT a năvălit peste dezvoltatorul țepar. Percheziții la prima oră
Dimensiune font:
Procurorii DIICOT au percheziționat ieri firma Juz Construct patronată de Constantin Măzărianu @ Perchezițiile au fost efectuate în dosarul țepelor imobiliare cel în care procuratori imobiliari, avocați și notari sunt acuzați că au înșelat mai multe persoane care voiau să cumpere terenuri și clădiri prejudiciul fiind estimate la 2,8 milioane euro @ La rândul său Măzărianu a încasat avansuri de la zeci de clienți care au plătit pentru apartamente iar după aceea ‘’dezvoltatorul’’ nu a predat nici măcar o garsonieră
Procurorii DIICOT au extins cercetările în dosarul mega-excrocheriilor imobiliare cu un prejudiciu estimat la circa 2,8 milioane euro. Astfel, ieri dimineață DIICOT a efectuat percheziții la sediul firmei Juz Construct din cartierul Tudor Vladimirescu. Asta deoarece, patronul firmei, dezvoltatorul Constantin Măzărianu este bănuit de săvârșirea infracțiunii de complicitate la spălare de bani în relațiile de ‘’afaceri’’ avute cu Adrian Corduneanu, în prezent arestat preventiv în acest dosar. Măzărianu a construit fără autorizație una din casele fraților Corduneanu. În acest dosar, Măzărianu este bănuit că a pus umărul la crearea unui circuit financiar fictiv, alături de fratii Corduneanu astfel încât să se ascundă proveniența unor sume de bani. În acest sens, Măzărianu a incheiat cu fratii Corduneanu mai multe antecontracte de vânzare-cumpărare pentru terenuri și clădiri. Reamintim că în acest dosar cu un prejudiciu de circa 2,8 milioane euro au mai fost inculpați, notarii Daniel Bogdan Florea și Ionut Răzvan Costin precum și avocatul Ionuț Crâșmariu.
Constantin Mazarianu
Țeapă cu apartamente în trei blocuri
Reamintim ca Măzărianu a încasat avansuri pentru de la clienți promițând că în final vor primi apartamente într-un bloc în Copou, pe strada Antonin Ciolan nr. 12E, un bloc în Vișani pe strada Sfântul Ilie nr.92B și blocul de pe Moara de Vânt. Pentru blocul din Copou nu a obținut autorizație de construire. De asemenea, despre blocul din Vișani am aratat într-o ediție anterioară că a fost construit ilegal și, în consecință prefectul a cerut in justiție anularea autorizației. În plus, terenul de sub acest bloc și autorizația au fost vândute de Juz Construct SRL către SC Dur Construct ICD SRL în baza unui act de numit ‘’promisiune bilatarelă de vânzare-cumpărare’’, semnat la data de 1 septembrie 2020. Măzărianu preluase autorizatia si terenul in 2020 de la Constantin și Valentina Chelariu. Potrivit promisiunii de vânzare, Juz Construct reprezentată de aceiasi Ana Chelariu a cedat imobilul pentru suma de 168.000 lei. Asta in conditiile in care si pentru acest bloc Măzărianu si firma sa au incasat avansuri de la clienți. Și blocul din Moara de Vânt a fost construit ilegal. Asta deoarece acest bloc a fost construit cu o autorizație de casă. Astfel, pentru terenul în suprafață de 1.068 mp a fost emisă în anul 2017 autorizația de construire nr.348 din 28.04.2017. Acest document autorizează construirea unei case cu un regim de înălțime D+P+M adică demisol, parter si mansardă cu un procent de ocupare a terenului de 25 la sută din 1.065 mp. Adică clădirea ar fi trebuit să aibă o talpă la sol de 250 metri. Prin urmare, Măzărianu și firmele sale au încasat de la clienți sume uriașe și nu au predat nici un apartament în cele trei blocuri. Având în vedere ilegalitățile imobiliare prezentate mai sus sunt slabe șanse ca cei care au plătit avansuri să-și împlinească visul de a locui într-un apartament, fără problem. În ceea ce privește recuperarea banilor, de precizat că firma Juz Construct a intrat în insolvență cu datorii de 3.834.895 lei. Firma nu mai are nici un ban în conturi. S-a constatat că Măzarianu a scos banii din firma și i-a transferat către apropiații săi. Constantin Măzărianu nu a putut fi contactat pentru a ne furniza un punct de vedere.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau