Lipsă de educație - anual, un român aruncă 129 de kilograme de mâncare
Dimensiune font:
Un român aruncă în medie anual 129 de kg de produse alimentare. Românii aruncă legume, fructe, produse de panificație, dar și carne și mezeluri.
Ţara noastră se află pe locul al 9-lea, în clasamentul privind risipa alimentară din Uniunea Europeană.
Ţinta autorităților este de a înjumătăți risipa pe cap de locuitor până în anul 2030. „26% din mâncare se degradează prea repede, ceea ce înseamnă că avem nevoie în continuare de educație privind alimentația, 21% ajunge la coș pentru că estimăm greșit cantitățile și 14% sunt cumpărături în exces.
În România, cifrele ne arată că aproape 12% din mâncarea cumpărată ajunge la coş; stăm bine din punctul acesta de vedere, pentru că media europeană este aproape dublu. Câteva cauze ale risipei alimentare: avem supraproducție, cumpărături în exces, cumpărături de alimente perisabile în exces, care ajung coş", spun oficialii.
Puncte preluare anunturi "Evenimentul Regional al Moldovei" in Iasi
<
Adauga comentariul tau